Huvud ny & nästa Rymdbaserat internet: vad det är och hur det fungerar
ny & nästa

Rymdbaserat internet: vad det är och hur det fungerar

Rymdbaserat internet: vad det är och hur det fungerar
Anonim

Ett nytt rymdlopp är igång och den här gången handlar det om internet

Satelliter av rymdbaserat innovationsföretag Iridium flyger med cirka 17 000 miles per timme och slutför en bana runt om i världen var 100 minut. Jämfört med satellitinternet 7 000 miles per timme är hastigheten på rymdbaserat internet onekligen snabbare.

Rymdbaserat internet känner inte heller till avstånd. Vissa rymdbaserade interneter som SpaceXs Starlink använder fyrvärden som strålar koordinerade signaler tillbaka till jorden från cirka 210 till 750 miles bort med hjälp av Ka- och Ku-frekvensband. Detta gör att meddelanden kan skickas dubbelt så snabbt som fibrerna som används för att ansluta internet på jorden, oavsett avståndet mellan här och stjärnorna.

Fördelarna med rymdbaserat internet över satellitinternet

Hastigheten på rymdbaserat internet är värt att implementera och använda, men vad är några av de andra fördelarna med interstellärt internet?

Självklart kommer det att vara svårt att förstå alla potentiella fördelar för konsumenterna tills rymdbaserat internet helt har tagits i bruk.

  • Globalt höghastighetsinternet : Ett fullt funktionellt rymdbaserat internetsystem täcker hela världen på höghastighetsinternet, inklusive sådana som inte har modern internetuppkoppling.
  • Ersätter fiber : Rymdbaserad internet ersätter fibrerna som används i modern internetanslutning, samma fibrer som är kostsamma för internetleverantörer.
  • Konsekventa signaler : Tappade samtal? Förlorade signaler? Dessa irritationer är borta med rymden internet.
  • Framtida bevis : Rymdbaserat internet ger oss den anslutning som behövs för att köra och använda framtida innovativa enheter utan att misslyckas.
  • Bättre prestanda : Tack vare de låga jordbana satelliterna som används bör dåliga prestanda på grund av hög latens minskas.

Utmaningar inför rymdbaserat internet

Även om rymdbaserat internet har sina fördelar finns det utmaningar med att göra det till en fullständig verklighet.

Latens

Latency definieras som den tid det tar för en begäran att resa mellan avsändare och mottagare och för mottagaren av informationen att behandla den. Till exempel kommer hög latens att resultera i att din video släpar när du tittar från din dator.

Fiberoptiskt internet har en latens på bara några mikrosekunder per kilometer. Däremot, när du strålar mot en geostationär satellit, till exempel de som oftast används för nuvarande satellitinternet, är latensen 700 mikrosekunder. Även om satelliterna som används för rymdinternet kommer att vara närmare jorden, är latensen, och hur mycket det påverkar vår kommunikation, okänd för närvarande.

Rymdskrot

Det finns cirka 4 000 rymdfarkoster som kretsar runt jorden och endast 1 800 av dem är i drift. När rymdbaserade internetföretag börjar distribuera tusentals satelliter i rymden, kommer mängden "rymdskräp" snabbt att multiplicera. Tyvärr kan denna distribution orsaka katastrofala satellitkollisioner, enligt NASA.

Tekniska utmaningar

Precis som alla andra tekniska framsteg finns det tekniska utmaningar som hur man håller satelliterna i sin rätta position i rymden och hur företag kan bygga tusentals av dessa satelliter åt gången.

Trots utmaningarna rör rymdbaserat internet med full kraft, med nya framsteg snabbt. Himlen är gränsen för internetanslutningens framtid.