Huvud köpa guider Sony High Dynamic Range Update till 4K-TV-apparater
köpa guider

Sony High Dynamic Range Update till 4K-TV-apparater

Sony High Dynamic Range Update till 4K-TV-apparater
Anonim

Åldern för HDR kommer ytterligare ett steg närmare

 • Datorer och surfplattor
 • Smartphones
 • Spel & konsoler
 • Gadgets
 • kameror
 • Audio
 • avJohn Archer

  Frilansförfattare som täcker TV- och videoteknik och elektronikindustrin.

  Om du inte hade hört, bildar teknik med hög dynamisk räckvidd (HDR) (diskuteras i detalj här) till nästa stora sak i TV. HDR sattes på AV-kartan tillbaka i januari 2015 av Consumer Electronics Show i Las Vegas av Samsung, när den avslöjade en ny ras av SUHD LCD-TV-apparater (förklaras här) som kan pumpa ut den typen av extra ljusstyrka och utökade färgområden hög dynamiskt intervallinnehåll ger festen.

  Sedan Samsungs SUHD-avslöjande har de andra huvudvarumärkena försvunnit för att komma ikapp. LG, Sony och Panasonic har alla varit tvungna att meddela att de arbetar med att lägga till HDR-stöd till sina relativt avancerade TV-apparater via firmware-uppdateringar. Nu har ett av dessa varumärken, Sony, slutligen rullat ut den nödvändiga uppgraderingen av firmware. Faktum är att det rullas ut över ett bredare sortiment av TV-apparater än vad vi ursprungligen hade förväntat oss - och utan tvekan över ett bredare sortiment av TV-apparater än det kanske borde ha

  .

  Låt oss först titta på hur du får HDR-uppdateringen. Uppenbarligen måste du ha en kvalificerad Sony TV 2015. Dessa är alla modeller från 4K / UHD X930C, X940C, X90C, X850C och böjda S850C-serien. Du måste också ha din Sony TV ansluten till Internet via antingen Wi-Fi eller Ethernet-kabel. Då måste du gå in på tv: ns inställningsmenyer, spåra uppdateringsmenyn och be TV: n om att leta efter uppdateringar.

  Om den inte hittar något, skulle det betyda att din TV redan har laddat ner och installerat uppdateringen. Om det säger att en uppdatering är tillgänglig väljer du att ladda ner den och

  .

  gå och gör en kopp kaffe. Eller eventuellt ganska många koppar kaffe beroende på din bredbandshastighet, eftersom uppdateringen är ganska stor.

  När nedladdningen är klar och TV: n har installerat den, bör du vara redo att spela HDR.

  Vilket är bra om du också vet vart du ska gå för att få HDR-innehåll som du faktiskt kan använda din TV: s nya funktion. För de flesta kommer detta att innebära strömning av HDR från Amazons inbyggda TV-app, som lyckligtvis också uppgraderas av Sony firmware-uppdatering till HDR-stöd.

  Mängden HDR-innehåll på denna plattform är för närvarande dock begränsad till bara pilotavsnittet av Red Oaks och hela den första säsongen av Mozart In The Jungle. Dessutom är min erfarenhet hittills att det här fotot inte ser lika dynamiskt ut som HDR-demonstrationerna som jag har sett kört vid pressevenemang och teknikshower. (Mer information om Amazons HDR-erbjudande finns här.)

  Efter att ha kört uppdateringen har jag också upptäckt att det är möjligt att spela HDR-videofiler från USB-pinnar om du kan hitta några HDR-filer för nedladdning. Och slutligen - även om jag inte har kunnat testa det själv ännu - skulle den uppdaterade Sony TV: s användning av de senaste HDMI-anslutningarna innebära att de kommer att kunna spela HDR från de kommande Ultra HD Blu-ray-spelarna och skivorna.

  Jag undrar dock om Sony var klokt att rulla HDR-uppdateringen till så många TV-apparater som den har gjort. Efter att ha testat uppdateringen på en X930C-modell som jag har testat har jag tyvärr upptäckt att HDR verkar orsaka några betydande problem för setens kantmonterade bakgrundsbelysning, med den extra ljusstyrkan som leder till några ganska uppenbara band av ljus och färg inkonsekvens i bildens vänstra och högra kanter.

  Även på uppåtsidan har även 65X930C HDR mycket mer dynamik och färgintensitet än normalt innehåll. Så förhoppningsvis kommer tillägget av HDR till modeller i Sonys sortiment - som de tidigare granskade 75X940C - som använder direkt LED-bakgrundsbelysning, där lysdioderna sitter direkt bakom skärmen, att ge samma typ av iögonfallande resultat och samtidigt skapa mindre i vägen för bakgrundsbelysning distraktioner.