Huvud Webbsökning Small Mail Server Survival Guide
Webbsökning

Small Mail Server Survival Guide

Small Mail Server Survival Guide
Anonim
 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • av Thoke

  Image

  Har skrivit för publikationer som BrightHub, eHow och CNET. Thoke är webbinnehållschef och rådgivare med erfarenhet av digital marknadsföring.

  Sociala nätverk fortsätter att få större popularitet idag, men ändå är e-postmeddelanden det mest definitiva alternativet för meddelanden, vilket lätt överträffar alla andra elektroniska kommunikationsformer även i denna moderna värld fylld med massor av appar. Att administrera e-post kan tyckas vara en dyr funktion, särskilt för små och medelstora företag och flera administratörer letar efter kostnadseffektiva lösningar för samma sak.

  Många företag tycker att det är en svår uppgift att driva sina egna e-postservrar på grund av oavbrutna ansträngningar från spammare att skicka utgående skräppost och dämpa massivt inkommande skräppost via sina postservrar. Eftersom de flesta av de företag som står inför sådana problem råkar vara små till medelstora, saknar de ofta interna tekniska lösningar för korrekt konfigurering och drift av en postserver och hantering av sådana hot. Det är därför flera företag lägger ut sina behov till externa tjänsteleverantörer till en betydande kostnad.

  Men det handlar inte bara om kostnaden ensam; outsourcing av dessa krav kanske inte verkar vara en dyr affär, men det kommer också med dolda risker.

  4 Risker för att outsourcing e-postservrar

  1. Verksamheten tappar kontrollen över sin egen postsäkerhet. Outsourcingföretaget hanterar serverbaserad autentisering och kryptering, vilket kan kräva ytterligare kryptering för känslig kommunikation, men det är inte längre i företagets ägare.
  2. Villkoren för outsourcingföretaget kan ibland tillåta det att skanna e-postinnehållet för att hjälpa till med syftet till reklam och därmed utgöra ännu högre sekretess- och integritetsrisker.
  3. Att dela e-postservern med andra företag kan orsaka leveransproblem när en person i det andra företaget skickar skräppostmeddelanden via den e-postservern. Detta kan öka risken om outsourcingföretaget inte kan upptäcka skräppost och blockera det.
  4. Det största hinderet är att ett annat företag kan visa allt meddelandets innehåll. Ibland kan meddelandets innehåll lagras på servrarna i outsourcingföretaget på obestämd tid. Dessa nackdelar är betydande.

  För små företag som kräver konfidentiella och tillförlitliga e-postsystem kan det vara ett tufft beslut att besluta om man ska lägga ut eller inte. Det är möjligt för små företag att köra en skräppostfiltrerad och säker e-postserver genom att följa dessa riktlinjer.

  Välj en bra internetleverantör eller värdleverantör

  När du väljer en Internet-leverantör, se till att den har förmågan att hantera missbruk och spam. Om du hanterar din egen e-postserver är det mycket viktigt att din Internetleverantör inte tillåter missbruk och skräppost att frodas i sitt nätverk. För att säkerställa att värdleverantören eller ISP-leverantören hanterar dessa problem korrekt i sitt nätverk finns det många resurser för att verifiera rykte för sina domäner och IP: er.

  Avvisa inkommande skräppost så mycket som möjligt

  Det finns många domändatabaser och IP-adresser som kan sänka det inkommande skräppostmängd som når postlådor utan att blockera legitima e-postmeddelanden. Dessa databaser kan användas fritt om volymen e-postmeddelanden inte är mycket hög. Det är dock viktigt att använda dessa korrekt.

  Sätt stopp för utgående skräppost

  Spamutsläpp beror främst på antingen en enhet eller en person i företaget som vill skicka skräppost eller ett säkerhetsproblem som låter andra skicka skräppost med din IP-adress.

  Det finns ingen teknisk lösning för det första fallet, även om alla marknadsföringsanställda borde veta att alla e-postadresser som skickas till när de skickas i bulk borde ha begärt att få e-postmeddelanden om produkter genom en bekräftad opt-in-process.

  Det andra fallet är vanligare. Det mesta av skräppost beror på säkerhetsproblem som hör till en av dessa kategorier: malware trojaner och virus, öppet relä, komprometterade konton och komprometterade webbservrar. Dessa problem bör hanteras korrekt för att förhindra skräpproblem.

  Loggövervakning

  Spendera lite tid eller etablera automatiska mekanismer baserade på e-posträkningar för att övervaka din postserver. Att upptäcka ett problem och genomföra korrigerande åtgärder så snart som möjligt innan domänets eller IP-adressens rykte börjar försämras kan faktiskt minska incidentens påverkan på vanligt postflöde.

  En intern e-postserver är verkligen ett mer livskraftigt alternativ för små företag. Om sekretess- eller sekretessproblem allvarligt ska undersökas måste man välja sin egen postserver. Om ovanstående punkter beaktas, borde det inte vara överväldigande att köra din egen e-postserver, men då är det alltid lättare sagt än gjort.

  En optimal lösning kan vara att hitta en pålitlig webbhotellleverantör som säkerställer 100% konfidentialitet, tillförlitlighet och samtidigt sparar dig från smärtan att hantera din egen e-postserver.