Huvud programvara och appar Skitch Screen Capture-app
programvara och appar

Skitch Screen Capture-app

Skitch Screen Capture-app
Anonim

Skitch utför skärmdumpning, markering och mer

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Nelson

  Tom Nelson har skrivit hundratals artiklar, självstudier och recensioner för Other World Computing och About.com. Han är president i Coyote Moon, Inc.

  Skitch är en underbar app för skärmdumpning och markering från folket på Evernote. Skitch kan fungera som din primära skärmdump-app och enkelt ersätta det äldre Grab-verktyget som ingår i din Mac. Ännu bättre, det gör Grip en hel del funktioner bättre, inklusive möjligheten att kommentera en skärmdump med pilar, text, former och frimärken. Du kan till och med utföra grundläggande beskärning utan att behöva importera bilden till din favoritbildredigerare.

  Proffs

  • Integreras med Evernote för att spara på ditt Evernote-konto.
  • Stöder PNG-, JPEG-, TIFF-, GIF-, BMP- och PDF-format.

  Lura

  • Redaktören låter bara en anteckning (bild) öppnas åt gången
  • Erbjuder inte att spara en anteckning när du avslutar appen.
  • Sparar inte på din lokala Mac-enhet; måste använda exportalternativet för att spara.

  Skitch kombinerar en skärmtagningsapp med en redaktör som låter dig fånga och sedan redigera din bild, allt i samma app. Det finns faktiskt en hel del apper för skärmdumpning som använder samma idé, men Skitch är gratis tillgängligt, vilket är en otänkbar fördel. Du behöver inte ens vara en Evernote-användare för att dra nytta av Skitch, även om du behöver ett Evernote-konto för att använda molntjänstlagring och synkroniseringstjänster.

  Skitchs användargränssnitt

  Eftersom en av den här appens huvudfunktioner är att fånga innehållet på din Mac-skärm, är användargränssnittet för fångstfunktionen ett viktigt övervägande. Helst kan en skärmdump-app hålla sig ur vägen medan du arbetar för att ställa in den bild du vill fånga och sedan låta dig enkelt anropa appen när det behövs.

  Skitch håller sig ur vägen när du fångar en hel skärm eller till och med en tidsskärm. Men när du vill ta andra grundläggande bilder, till exempel ett definierat fönster, en meny eller ett definierat område, kräver Skitch att vara centrum för uppmärksamheten.

  Detta är inte en dålig sak, bara inte vad som normalt förväntas. Å andra sidan fungerar Skitch mycket bra i sina avancerade fångstlägen när du vant dig till några av de särdragen, som att ha hela skärmen dimmad och överlagd med korsstolar när du fångar ett område på skärmen.

  Redaktören

  Skitch-redaktören är där du sannolikt tillbringar mest tid, förutsatt att du kommer att redigera det fångade skärmdumpet. Redaktören är ett enda fönster med ett verktygsfält över toppen, en sidofält som innehåller kommenterings- och redigeringsverktyg och en informationsfält längst ned. De flesta av redigeringsfönstret tas upp av bildområdet, där du utför dina redigeringar.

  Annoteringsverktygen inkluderar förmågan att lägga till pilar, text och grundformer, som rutor, rundade rektanglar och ovaler. Du kan rita på bilden med en markör eller markör. Ett antal frimärken finns tillgängliga, inklusive ett frågetecken, godkända och avvisade. Det finns också en handpixelator som gör att du kan dölja känsliga områden i en bild

  Annoteringsverktygen fungerar alla bra och är lätta att förstå. Det sista verktyget i sidofältet är för att beskära din bild. Skitch kan antingen beskära en bild eller, med samma verktyg, ändra storlek på bilden. Ändra storlek ändrar samma bildförhållande som originalet för att säkerställa att bilden inte blir förvrängd när du ändrar storlek. Skärverktyget beskriver bilden och placerar dragpunkter i hörnen. Du kan sedan dra i varje hörn för att definiera det område du vill behålla. När beskärningsrutan är där du vill kan du använda skörden.

  Fångstlägen

  Skitch stöder en fin blandning av fångstlägen:

  • Korshårsbild: Med hjälp av en uppsättning korsstolar definierar du området på skärmen för att fånga.
  • Tidigare ögonblicksbildområde: Detta gör att du snabbt kan upprepa en ögonblicksbild; du kan också fördefiniera ett ögonblicksbildområde och sedan fånga någon typ av handling inom det definierade området när det inträffar.
  • Timed Crosshair Snapshot: Liknar Crosshair Snapshot, men när du definierar området kommer stillbilden att tas med en fördröjning på 5 sekunder; praktiskt för att fånga en händelse i området, till exempel en meny som visas.
  • Fullständig skärmbild: ger en omedelbar snäppning av hela skärmen.
  • Fönsterbild: Gör att du kan välja ett fönster vars innehåll ska fångas.
  • Meny Snapshot: Tar bilden på nästa meny du väljer.
  • Kamerans ögonblicksbild: Tar en enda ram från din Mac-kamera.

  Du kan skapa en rimlig tillnärmning genom att använda Timed Crosshair Snapshot och sedan definiera hela skärmen med crosshairs. Svårigheten kommer med att nedräkningsklockan inte syns när du använder det tidsinställda korshårsbilden på detta sätt.

  Slutgiltiga tankar

  Skitch tar en medelvägsmetod i appen arena för skärmdumpning. Det försöker inte vara en kraftapp-app, med så många klockor och visselpipor att du behöver en detaljerad användarhandbok bara för att kunna använda appen. Istället erbjuder Skitch ett mycket bra urval av verktyg och funktioner som du är mer benägna att använda dagligen, och det gör varje verktyg enkelt att använda och förstå.

  Även om jag har gett Skitch några slag under den här recensionen, tyckte jag att det totalt sett var en mycket användbar app, en som enkelt kan ersätta Mac: s egna inbyggda skärmdumpfunktioner. Det kan till och med ersätta det separata Grab-verktyget som är gömt bort i mappen / Applications / Utilities.

  Det kanske jag önskar att folk på Evernote skulle fixa är de besvärliga Save / Export-funktionerna. Om du är inloggad på ditt Evernote-konto kan du enkelt spara dina skärmdumpar på ditt konto. Om du inte är inloggad eller om du hellre vill spara en bild direkt på din Mac måste du använda ett separat exportkommando. Kom igen, Evernote; använd bara ett enkelt Spara-kommando som alla andra och använd Spara-dialogrutan för att välja var du vill spara bilden till; är det så svårt?

  Skitch är gratis och tillgängligt från Mac App Store.