Huvud fönster Enkla sätt att underhålla din dator
fönster

Enkla sätt att underhålla din dator

Enkla sätt att underhålla din dator
Anonim

De tre viktigaste underhållsuppgifterna för din dator

 • Underhåll
 • symtom
 • Felmeddelanden
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  31

  31 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Om du någonsin stekt en CPU eftersom du inte har rengjort ditt fan, tappat ett decennium av ditt digitala liv till en hårddiskkrasch eller tillbringat fyra timmar på att ta bort ett otäckt virus, har du antagligen redan lärt dig en värdefull lektion om behovet av att underhålla din dator.

  Medicinska experter påminner oss om att "förebyggande är den bästa medicinen", så som dina experter på datorstöd kommer vi att rekommendera att du använder samma logik på din dator!

  Medan de tre områdena vi pratar om nedan är allt annat än uttömmande, är de de viktigaste sakerna att tänka på, och om du agerar på dem bör du hålla dig från att drabbas av några av de mer allvarliga och dyra frågor som du annars kan köra in i.

  Håll viktiga filer säkerhetskopierade

  Det viktigaste du kan göra som datorägare är att konsekvent och pålitligt säkerhetskopiera data lagrade på din hårddisk. Maskinvara brukade vara den mest värdefulla delen av en dator, men dessa bitar och byte är nu den verkliga investeringen.

  Du har spenderat enorma mängder pengar på programvara och digital musik och video, och otaliga timmar för att skriva dokument och organisera dina digitala filer. Om du inte säkerhetskopierar denna information regelbundet, kan ett allvarligt datorproblem lämna dig med bara en enorm känsla av ånger.

  Den bästa lösningen är en molnbaserad säkerhetstjänst. Ja, om du inte använder en gratis säkerhetskopieringstjänst kommer det att kosta dig flera dollar i månaden, men med tanke på vad du får är det den billigaste försäkringspolicyn för dina viktiga saker som du hittar.

  Traditionell backup-programvara är också ett alternativ, men allt är det mindre säkert än att säkerhetskopiera till internet eftersom lokala säkerhetskopior lagras lokalt, precis där i ditt hus. Detta gör dem mycket mer mottagliga för saker som katastrofalt väder, eld, stöld etc.

  Uppdatera din kritiska programvara regelbundet

  Att hålla programvaran på din dator uppdaterad är inte längre en valfri del av datorägande. Virus, maskar och andra skadliga program, förutom skräppost, säkerhetsbrott, hårdvaruförenlighet och programvarukonflikter är alla en del av ditt dagliga digitala liv.

  Att uppdatera din dator med de senaste korrigeringarna, korrigeringarna och enhetsdrivrutinerna kan verkligen hålla dessa irritationer på avstånd. Uppdateringar är fritt tillgängliga på internet för nästan alla antivirusprogram, e-postklient, operativsystem och hårdvara du eventuellt kan äga.

  Så hopp inte över dessa Patch Tuesday-utgåvor, var inte rädd för att uppdatera maskinvarans drivrutiner, och se till att du regelbundet söker efter virus eller se till att skyddet "alltid på" är aktiverat i ditt antivirusprogram så att hot kan fångas innan de gör några skador.

  Uppdatering är så viktigt att det till och med finns hela företag och program som är byggda runt och ger ett enkelt sätt att uppdatera din datorprogramvara, så missa inte att få ett av dessa programuppdateringsprogram som kan göra just det. Några av de gratis uppdateringarna är till och med helt hands-off och kommer att göra all uppdatering åt dig, automatiskt, så att du inte behöver oroa dig mycket för det alls när du har installerat det.

  Se till att saker är rena (så de håller sig coola)

  Vi vet alla att de flesta saker går lite bättre när de är rena. Vattnet flödar lättare när din VVS är ren, bilens motor går bättre om du har tagit hand om det och din torktumlare gör mer på kortare tid när du rengör luddan.

  Fläktarna i din dator, förutsatt att din har någon, behöver liknande vård så att de kan fortsätta att hålla de viktiga komponenterna som är en del av din dator trevliga och coola. Om saker och ting blir för varma slutar de att fungera.

  Se sätt att hålla din dator sval för många råd, från hur du rengör dina fans, till andra tips som kan hjälpa till att hålla värmen i avstånd.

  Din dator är inte annorlunda. Att hålla dina filer och mappar städade i din virtuella värld och rensa damm och smuts som bygger sig upp inom och utanför din dator, alla spelar en roll i att hålla den smidig dag ut och dag ut