Huvud webbsökning Sökmotorer som vanliga människor älskar!
webbsökning

Sökmotorer som vanliga människor älskar!

Sökmotorer som vanliga människor älskar!
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • byPaul Gil

  En certifierad datainstruktör med erfarenhet av projektledning inom webbutveckling.

  107

  107 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  De flesta vill inte ha hundra sökmotorer, särskilt människor som inte är utbildade internetanvändare. De flesta vill ha en enda sökmotor som levererar tre viktiga funktioner:

  1. Relevanta resultat (resultat du faktiskt är intresserad av)
  2. Runt, lättläst gränssnitt
  3. Hjälpsamma alternativ för att bredda eller skärpa en sökning

  Med dessa kriterier kommer en handfull val att tänka på. Dessa rekommenderade sökwebbplatser bör uppfylla 99% av sökbehovet hos en vanlig vardaglig användare.

  01

  av 11

  Dogpile Search

  För många år sedan dogpile föregick Google som det snabba och effektiva valet för webbsökning. Saker förändrades i slutet av 1990-talet, Dogpile bleknade till otydlighet och Google blev kung. Men idag kommer Dogpile tillbaka med ett växande index och en ren och snabb presentation som är ett vittnesbörd om dess halcyon dagar. Om du vill prova ett sökverktyg med trevlig presentation och användbara crosslink-resultat, prova definitivt Dogpile!

  02

  av 11

  Yippy-sökning

  Yippy är en Deep Web-motor som söker efter andra sökmotorer efter dig. Till skillnad från den vanliga webben, som indexeras av robotspindelprogram, är Deep Webbsidor vanligtvis svårare att hitta genom konventionell sökning. Det är där Yippy blir mycket användbar. Om du letar efter otydliga hobbyintressbloggar, otydlig information från myndigheterna, svårt att hitta otydliga nyheter, akademisk forskning och annars otydligt innehåll, är Yippy ditt verktyg.

  03

  av 11

  Duck Duck Go Search

  Först ser DuckDuckGo.com ut som Google. Men det finns många subtiliteter som gör denna spartanska sökmotor annorlunda. DuckDuckGo har några smala funktioner, som "nollklick" -information (alla dina svar finns på den första resultatsidan). DuckDuckgo erbjuder förfrågningar om utvärdering (hjälper till att klargöra vilken fråga du verkligen ställer). Och ad-spam är mycket mindre än Google. Testa DuckDuckGo.com … du kanske verkligen gillar den här rena och enkla sökmotorn.

  04

  av 11

  Bing Sök

  Bing är Microsofts försök att ta bort Google, och utan tvekan den näst mest populära sökmotorn idag. Bing var tidigare MSN-sökning tills den uppdaterades sommaren 2009. Bing försöker stödja din forskning genom att erbjuda förslag i den vänstra kolumnen, samtidigt som du ger dig olika sökalternativ längst upp på skärmen . Saker som "wiki" -förslag, "visuell sökning" och "relaterade sökningar" kan vara mycket användbara för dig. Bing avskräcker inte Google inom en snar framtid, nej. Men Bing är definitivt värt att prova.

  05

  av 11

  Google Scholar Search

  Google Scholar är en speciell version av Google. Den här sökmotorn hjälper dig att vinna debatter.

  Du förstår, Google Scholar fokuserar på vetenskapligt och hårt forskning akademiskt material som har varit föremål för granskning av forskare och forskare. Exempel på innehåll inkluderar doktorsavhandling, juridiska yttranden och domstolar, akademiska publikationer, medicinska forskningsrapporter, fysikforskningar, ekonomi och världspolitiska förklaringar.

  Om du letar efter allvarlig information som kan stå upp i en het debatt med utbildade människor, glöm sedan vanliga Google … Google Scholar är där du vill gå för att beväpna dig med högdrivna källor!

  06

  av 11

  Ask.com-sökning

  Ask-sökmotorn är ett länge namn på World Wide Web. Det superrena gränssnittet konkurrerar med de andra stora sökmotorerna, och sökalternativen är lika bra som Google eller Bing eller DuckDuckGo. Resultatgrupperingarna är det som verkligen får Ask.com att sticker ut. Presentationen är utan tvekan renare och lättare att läsa än Google eller Yahoo! eller Bing, och resultatgrupperna verkar vara mer relevanta. Bestäm själv om du håller med … ge Ask.com en virvel och jämför den med de andra sökmotorer du gillar.

  07

  av 11

  Mahalo "Learn Anything" -sökning

  Mahalo är den "mänskedrivna" sökplatsen i denna lista, som använder en kommitté för redaktörer som manuellt siktar och vetar tusentals innehållsinnehåll. Detta innebär att du får färre Mahalo-träffresultat än du kommer att få på Bing eller Google. Men det betyder också att de flesta Mahalo-resultat har en högre kvalitet på innehåll och relevans (så bra som mänskliga redaktörer kan bedöma).

  Mahalo erbjuder också regelbunden webbsökning utöver att ställa frågor. Beroende på vilken av de två sökrutorna du använder på Mahalo får du antingen träffar med direkt innehåll eller föreslagna svar på din fråga.

  Prova Mahalo. Du kanske gillar det nog att till och med bli redaktör där.

  08

  av 11

  Webopedia-sökning

  Webopedia är en av de mest användbara webbplatserna på webben. Webopedia är en encyklopedisk resurs som ägnas åt att söka teknologiterminologi och datordefinitioner. Lär dig själv vad "domännamnsystem" är, eller lära dig själv vad "DDRAM" betyder på din dator. Webopedia är absolut en perfekt resurs för icke-tekniska personer för att göra mer förståelse för datorerna runt dem.

  09

  av 11

  Yahoo! Sök (och mer)

  Yahoo! är flera saker: det är en sökmotor, en nyhetsaggregat, ett köpcentrum, en e-postlåda, en resekatalog, ett horoskop och ett spelcenter med mera. Denna "webbportal" -bredd gör detta till en mycket användbar webbplats för nybörjare på Internet. Att söka på webben borde också handla om upptäckt och utforskning, och Yahoo! levererar det i grossistmängder.

  10

  av 11

  Internetarkivsökning

  Internetarkivet är en favoritdestination för länge webbälskare. Arkivet har tagit bilder av hela World Wide Web i flera år nu, vilket gör att du och jag kan resa tillbaka i tiden för att se hur en webbsida såg ut 1999 eller hur nyheterna var runt orkanen Katrina 2005. Du vann besöker inte arkivet dagligen som om du gör Google eller Yahoo eller Bing, men när du behöver resa tillbaka i tiden, använd den här sökwebbplatsen.

  11

  av 11

  Google Sök

  Google är den regerande kungen av "spartansk sökning" och är den enskilt mest använda sökmotorn i världen. Även om det inte erbjuder alla shoppingcenterfunktioner i Yahoo! eller den mänskliga kurationen av Mahalo, Google är snabb, relevant och den största enskilda webbkatalogen som finns tillgänglig idag.

  Se till att du provar Googles funktioner för bilder, kartor och nyheter … de är enastående tjänster för att hitta foton, geografiska vägbeskrivningar och nyhetsrubriker.