Huvud programvara och appar Granskning av Windows Live Photo Gallery
programvara och appar

Granskning av Windows Live Photo Gallery

Granskning av Windows Live Photo Gallery
Anonim

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Gilberto Perera

  En PMP och Six Sigma-professional med mer än 15 års erfarenhet av teknikutbildning och chefredaktör för GilsMethod.com.

  28

  28 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Microsofts senaste inkarnation av Windows Live Photo Gallery är äntligen i nivå med Windows-motsvarigheten, Picasa och Apples iPhoto för Macintosh-datorer. Denna nya version sportar så många nya funktioner och förbättringar som gör många Picasas verktyg till skam och i vissa fall ersätter professionella fotoredigeringsprogram som Photoshop.

  Funktioner

  • Ansiktsigenkänning och personer som taggar är möjliga.
  • Geotagga bilder med den inbyggda kartan och möjligheten att läsa platsinformation från bilder tagna med GPS-aktiverade kameror.
  • Tät integration med Windows Live SkyDrive, Microsofts motsvarande Picasa webbalbum.
  • Böjda baserade tonjusteringar (glöm Photoshop).
  • Enkel delning med Facebook, Windows Live, YouTube och Flickr.
  • Bekant bandgränssnitt som finns i Office-applikationer och andra Windows-applikationer är nu en del av Windows Live Photo Gallery.

  Användargränssnitt

  Windows Live Photo Gallerys nya inkarnation börjar känna sig som ett fullständigt fotoredigeringsprogram som konkurrerar med iPhoto i användarvänlighet. Det välbekanta Office Ribbon som tog sig till applikationer som WordPad och Paint i Windows 7 är nu en standard i Windows Live Photo Gallery. Du kommer att upptäcka att likheten med andra Microsoft-applikationer gör det mycket enkelt att växla mellan applikationer.

  Huvudprogramfönstret består av tre paneler från vänster till höger som innehåller en lista med mappar, fotona i mapparna och en åtgärdspanel som låter dig redigera de valda fotografierna.

  Även om redigeringspanelen fungerar som en utmärkt plats att utföra grundläggande redigeringar, dubbelklickar du på en bild ger den fullständig vy där du kan göra ändringar med verktygen och effekterna dolda i Office Ribbon. Att redigera bilder är en fantastisk upplevelse. När du ansluter kameran eller sätter i ett minneskort som innehåller bilder ber Windows dig att välja ett program för att importera fotona. När du väljer Live Photo Gallery får du alternativen för att importera bilderna efter datum, lägga till taggar, byta namn på filerna och mer. Att hålla dina filer organiserade börjar från det ögonblick som bilderna läggs till i biblioteket.

  Redigera foton

  När du har tagit dina foton till Windows Live Photo Gallery är det snabbt att redigera dem. Du kan använda verktyg från panelen till vänster på skärmen eller så kan du använda menyerna på bandet för att hitta effekten eller verktyget du letar efter.

  De flesta av de grundläggande verktygen som beskärning, bildrotation, exponering och färgkorrigering finns på fliken Redigera i bandet. En av de saker du kommer att uppskatta om du är amatörfotograf är möjligheten att justera bildens höjdpunkter, skuggor, färgtemperatur och ljusstyrka med ett histogram, ett verktyg som vanligtvis finns i applikationer som Lightroom och Aperture.

  Panorama sömfunktionen gör att du kan sy ihop flera bilder tagna i en sekvens till ett sömlöst panorama. Vi har använt det här verktyget för bilder av Grand Canyon och tyckte det var intuitivt och effektivt. Panoramas med det här verktyget ser professionellt ut. Photo Fuse-verktyget är förmodligen det mest innovativa av dem alla. Född från Microsoft Research, detta verktyg låter dig kombinera allas bästa utseende från olika bilder till en bild där alla tittar på kameran med öppna ögon. Du kan justera vilka ansikten som ändras och hur ändringarna görs.

  Dela och skriva ut

  Dela foton är en av Live Photo Gallerys starkaste funktioner. Du kan skicka foton via Windows Live SkyDrive. vilket skiljer sig från traditionella meddelanden som innehåller de faktiska bilderna. Med det här alternativet kan du skicka så många bilder du vill eftersom de är värd på SkyDrive och inte mottagarens e-postkonto. Du kan fortfarande skicka med traditionella bilagor, men vara medveten om e-poststorleksbegränsningar.

  Du kan också ladda upp bilder och bildspel till ditt Facebook-konto, Flickr, YouTube och Windows Live Groups. Allt du behöver göra är att välja foton och klicka på lämplig uppladdningsikon för den tjänst du vill ladda upp bilderna till. När du är klar med att ladda upp bilderna får du möjlighet att besöka bilden eller albumet på sidan där de laddades upp.

  En av de saker som Microsoft gjorde när de introducerade den här funktionen var möjligheten för tredjepartsutvecklare att utnyttja fotogalleriets API för att lägga till andra tjänster som Snapfish, Shutterfly eller CVS för fotoutskrift direkt från skrivbordet.

  Slutgiltiga tankar

  En sak är säker; Windows Live Photo Gallery har tagit examen från bara ett mediokra fotohanteringsapplikation till en funktionsrik applikation på konsumentnivå. Möjligheten att effektivt importera och organisera foton när de läggs till i biblioteket, den starka uppsättningen av verktyg (särskilt förmågan att redigera en bilds histogram tillsammans med dess fotodelningsfunktioner), sätta den på en punkt som är på nivå och utöver vissa instanser till motsvarigheterna Picasa och iPhoto.

  Förlagets webbplats