Huvud Köpa guider Revels första billjudsystem i Lincoln MKX
Köpa guider

Revels första billjudsystem i Lincoln MKX

Revels första billjudsystem i Lincoln MKX
Anonim

En expert granskar ljudet

Revel är ett av de mest respekterade högklassiga varumärkena. Jag använder personligen ett par Revel Performa3 F206 tornhögtalare som min referens. Revel är en del av Harman International, moderbolaget till JBL, Infinity, Mark Levinson, Lexicon och en mängd pro-ljudmärken. Alla märken som anges ovan används också i fabriksinstallerade bilstereosystem. Så det kom inte som en stor överraskning när vi fick en inbjudan att resa till Detroit för en gemensam pressevenemang Lincoln / Revel.

Under det tioåriga partnerskapet kommer "Revel-system att finnas i varje helt nytt Lincoln framöver", sade Lincoln VD Matt VanDyke. Den första Revel-utrustade bilen blir den nya Lincoln MKX.

Vi fick en trevlig lång lyssna på båda versionerna av Revel-systemet vid evenemanget, som vi berättar om snart. Låt oss först titta på hur systemet är utformat.

02

av 04

Hur det fungerar

Revel-systemet i MKX finns i två versioner: en 13-högtalarsversion och en 19-högtalarsversion (även om 20-kanals).

Båda påminde mig mycket om Revel F206s jag äger. Kärnan i systemet är en matris med en 80 mm mellanslag och en 25 mm tweeter, som du kan se bilden ovan. (Du kan bara knappt se mellanslagdrivrutinen genom gallret.) Den är utformad på ungefär samma sätt som Performa3-högtalarna, med en vågledare på diskanten för att jämna övergången mellan de två förarna, och de två förarna placerade mycket nära varandra så de fungerar mer som en enda ljudkälla. Till och med crossover-punkterna och backarna liknar dem som används i hemmahögtalarna. (I bilen görs övergångarna i digital signalbehandling, inte med passiva komponenter som kondensatorer och induktorer.) Var och en av de fyra passagerardörrarna har en 170 mm mellanslagsvägg, och det finns också en tweeter i varje passagerardörr. En bakmonterad subwoofer ger basen.

Systemet med 19 högtalare, som bär Ultima-beteckningen som används på Revels högtalare, lägger till hela mellanregistrerings- / tweeter-arrayen i varje passagerardörr och ytterligare två mellanslag / tweeter-arrayer i ryggen. Den har också en dubbelspolig subwoofer som kan dra nytta av en extra förstärkarkanal. Så 19-högtalarsystemet har 20 förstärkarkanaler.

Förstärkaren är en hybriddesign med traditionella Class AB-förstärkare för tweeters och högeffektiv klass D-förstärkare för alla andra drivrutiner. Detta är avsett att leverera den bästa blandningen av effektivitet, kompakthet och ljudkvalitet. Den monteras i bilens vänstra bakre hörn, mittemot subwoofern.

03

av 04

Ljudet

Som de enda ljudjournalisterna som deltog i evenemanget fick vi spendera mycket kvalitetstid på att lyssna på 13-talets och 19-högtalarsystemen. Även om vi bara lyssnade på de medföljande musikklippen, var de flesta bekanta för oss.

Vi var mycket glada över att höra hur mycket av ljudkvaliteten i vårt hemsystem tycktes bära in i bilsystemen. Det första vi märkte var att vi, som i våra hemmahögtalare, inte kunde höra övergångarna mellan förarna; det är främst varför vi köpte hemsystemet i första hand. Precis som med hemmahögtalarna är färgerna väldigt, väldigt små, och hela systemet låter bara anmärkningsvärt neutralt och engagerande - till skillnad från de allra flesta billjudsystem, som för mina öron vanligtvis låter något tråkigt.

Lika viktigt var dock systemets ljudstabilisering, som för oss inte låter alls som det vi tidigare hört i bilsystem. Vi fick ett brett utbrett av ljud som sträcker sig över instrumentpanelen; för oss, det lät faktiskt nästan som om det fanns virtuella högtalare ovanpå instrumentbrädan, placerade ungefär 1 fot från vardera sidan, på samma sätt som ett verkligt hemmasystem. Våra öron lokaliserade inte sidopanelens mellanklass / tweeter-matriser alls.

För att visa oss vad systemet kunde göra, satte Harman huvudsakliga akustiska ingenjör Ken Deetz på en EDM-melodi med massiv, ultramagnamisk bas och krossade den fullständigt. Det förvrängdes inte, och ljudet blev inte tunt och inte heller woofern var motbjudande. Det lät ungefär samma, bara mycket högre - tack, sa Deetz till mig, till avancerade limiterkretsar. "Vi kör 35 volt [strömförsörjning] skenor till 4-ohm laster, så det har gott om effekt, " sade han.
"Vanligtvis får ljudfolket ungefär en vecka att ställa in en bil, " berättade Alan Norton, chef för Global Entertainment Systems för Ford Motor Company (Lincolns förälder). "Med den här hade Harman bilen i flera månader."

Tidigare på dagen fick vi en rundtur i Novi, Michigan-anläggningen där Harman gör det mesta av utvecklingen av dessa system. Det var här inställningen av Revel-systemet i MKX gjordes. Företaget inrättade faktiskt ett Revel-högtalarsystem i ett angränsande rum, så att ingenjörer och utbildade lyssnare under avstämningsprocessen kunde höra Revelsystemet och sedan gå bredvid och höra Revelsystemet i bilen. Så vi antar att det inte bör vara någon överraskning att bilsystemet låter så mycket som hemmaljudarna.

04

av 04

Teknologierna

Det är i stereoläge. Revel / Lincoln-systemen är också de första med Harmans QuantumLogic Surround, eller QLS, surroundljudteknologi. QLS analyserar den inkommande signalen, separerar de olika instrumenten digitalt och styr dem sedan in i de olika högtalarna i surroundfältet. Konventionella matris-surroundavkodare som Dolby Pro Logic II och Lexicon Logic7 (som QLS kommer att ersätta) analyserar bara skillnaderna i nivå och fas mellan vänster och höger kanal och styr ljud till surroundkanalerna utan mycket hänsyn till deras frekvensinnehåll. Efter att ha arbetat på Dolby under lanseringen av Pro Logic II, är vi hyperkänsliga för de styr- och fasartefakter som de flesta matrisavkodare producerar, och vi blev förvånade över att inte ens höra något av dessa i QLS. Det lät precis som faktiskt 5, 1 eller 7, 1 ljud.

"Vad jag gillar med QLS är att det inte lägger till något, " sade Fords Norton. "Du kan lägga till alla signalerna igen och du får exakt samma stereosignal som du började med."

Två QLS-lägen ingår: Publik, som ger en ganska subtil omgivningseffekt; och Onstage, som styr ljud mer aggressivt in i de bakre kanalerna. Det finns också ett rakt stereoläge. Fabriksinställningen kommer som standard att lägga till publikläge, men jag blev förvånad över att höra hur mycket jag gillade den dramatiska, omslagna effekten av Onstage-läget. En cool sak med systemet är att det inte finns någon avstängning eller klickning när du byter läge, det bleknar bara omöjligt från ett läge till det nästa.

Båda Revel-systemen har Harmans Clari-Fi-system på heltid. Clari-Fi är utformad för att återställa högfrekvent innehåll till ljudfiler komprimerade med MP3 och andra codecs. Ju mer komprimerad musiken är, desto större är effekten Clari-Fi har. Så på lågbithastiga satellitradiosignaler gör Clari-Fi mycket. När du spelar cd-skivor gör det ingenting. Vi fick en kort Clari-Fi-demo på Harmans Novi-anläggning och det verkar fungera ganska mycket som annonseras.

Visst, som Revel-ägare är vi partiska, men för oss låter det verkligen som en helt annan typ av billjudsystem. Lyssna och se om du håller med.