Huvud digital kameror RAW-bilder i Photoshop
digital kameror

RAW-bilder i Photoshop

RAW-bilder i Photoshop
Anonim

Använd Photoshops RAW-plugin-kamera för att konvertera dem

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Nyckelbegrepp
 • Tips för mobilfotografering
 • avJo Plumridge

  En erfaren fotografspecialist och författare för fotografering och researrangörer.

  Om du ser allvar med fotograferingen, kommer du förr eller senare att börja arbeta med RAW-bilder. Vi har tittat på fördelar och nackdelar med RAW-formatet tidigare, så nu ska vi titta på hur man arbetar med RAW-bilder i Photoshop.

  RAW-formatet har en betydelse som nästan matchar dess namn: En RAW-formatbild är något som inte är bearbetat - med andra ord rå. Det kan inte heller läsas av din dator. För att din dator ska kunna behandla informationen måste du konvertera dina bilder från ett RAW-format, som NEF, CR2 eller ARW till ett läsbart format (som TIFF eller JPEG).

  Använd ett dedikerat avbildningsprogram

  Alla digitala kameror har egen programvara som erbjuder grundläggande konverteringsverktyg. Men för bästa resultat måste du verkligen använda ett dedikerat bildprogram. En av de mest populära av dessa är Adobe Photoshop, som många profotografer använder.

  Den fullständiga versionen är extremt dyr, men Adobe gör en billigare version för entusiaster som heter Adobe Photoshop Elements. Beroende på vilken version du valde kan du räkna med att betala mellan $ 60 och $ 120 för detta. Det finns andra (gratis) fotoredigeringsprogram tillgängliga också, men här kommer vi att fokusera på Photoshop.

  Nya versioner av element levereras med ett internt program - "Bridge" för Mac-användare och "Organizer" för Windows-användare - som konverterar RAW-bilder. Konverteringsprogrammet erbjuder dock mycket mer än bara ett enkelt konverteringsverktyg. Du kan göra många förändringar i dina bilder, men det är ibland svårt att veta vilka verktyg du ska använda och hur du får ut det bästa av dem.

  Bästa tips för konvertering av RAW-bilder i Photoshop-element

  • En av de bästa funktionerna i programmet är förmågan att "batcha" processbilder. Detta innebär att du kan tillämpa samma ändringar på flera bilder och spara dem alla tillsammans. Alternativt kan du arbeta med enstaka bilder. När du väl är på Adobe Camera Raw-skärmen ser du alternativet att välja allt på vänster sida.
  • Du behöver inte öppna alla dina bilder i Camera Raw-fönstret. I Bridge eller Organizer själv kan du välja de bilder du vill konvertera och ge dem olika stjärnbetyg. Du hittar detta i rullgardinsmenyn Välj- menyn.
  • Digitala filer, särskilt från billigare DSLR, är ofta lite mjuka. Du kan justera din skärpa i Camera Raw, och det är bäst att öka den till cirka +50 medan du tar radien ner till cirka 0, 6. Detta kommer att skärpa bilden subtilt utan att orsaka uppenbar korn.
  • Du kan korrigera vitbalansen i Camera Raw. Detta är en särskilt användbar inställning om du av misstag har ställt in fel vitbalans på din kamera. Du kan också finjustera din färgtemperatur med en glidstång för att möjliggöra minutjusteringar. Återigen är detta mycket användbart, särskilt om du har fotograferat i en miljö med mycket stark konstgjord belysning.
  • När du börjar med fotografering - och försöker komma förbi helt enkelt med Auto- knappen - kan dina exponeringsinställningar ibland vara lite av. Lyckligtvis har Camera Raw-fönstret också en reglage för exponeringskorrigering, så att du kan justera exponeringen i + och - grader.
  • Glidstängerna för återhämtning och fyllning är bra verktyg. Återställningsreglaget hjälper till att få tillbaka detaljer från lite överutsatta områden, medan Fill Light lyser upp under exponerade områden. Du måste använda dem försiktigt, eftersom de tillämpar små ändringar på hela bilden. Kom ihåg att med överexponerade höjdpunkter kan inte återställningsreglaget återföra detaljer som inte längre finns där.
  • Som i ett traditionellt mörkerum kan du justera ljusstyrka och kontrast i Photoshop. Camera Raw-fönstret tenderar att få bilderna att se ljusare ut än de visas på tryck, så använd bara lite ljusstyrka här; justera sedan vidare i Photoshop själv om det behövs.
  • En annan lysande funktion är Camera Raws förmåga att korrigera linsvignettering, vilket är ett vanligt problem på kanterna på bilder som produceras av billigare vidvinkellinser. Om du använder den här skjutreglaget reducerar du vinjetteringen avsevärt. Den maximala inställningen som vi rekommenderar att du använder med det här verktyget är dock +30.
  • Histogrammet har förmågan att visa urklipp på huvudbilden på överexponerade och under exponerade områden. Du kan använda detta före och efter ändringar i bilden för att se till att du har ett så balanserat histogram som möjligt.
  • Vitbalans droppverktyget, som finns på den översta raden av verktyg, möjliggör exakta förändringar i färgbalansen. Klicka på detta på ett vitt område i fotografiet, så justerar RGB-nivåerna därefter.

  Uppenbarligen finns det en miljon och en annan sak som Camera Raw kan göra, men det är de som kommer att göra mest förbättringar av dina bilder som fotograf. Tricket med fotoredigeringsprogramvara är att alltid tillämpa subtila tekniker så att din bild fortfarande är trovärdig som ett fotografi.

  Följ dessa tips, och förhoppningsvis kommer du inte att gå fel!