Huvud programvara och appar RAW-redigering i Snapseed för Android
programvara och appar

RAW-redigering i Snapseed för Android

RAW-redigering i Snapseed för Android
Anonim

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Visa mer

  avBrad Puet

  Har skrivit för Huffington Post och andra butiker om musik och fotografering. Hans kommersiella fotografering har dykt upp i Washington Post, VICE och Slate.

  2014 kunde Android-telefoner fotografera i RAW-format. RAW-formatet är i DNG som är en Adobe-standard för bilder. RAW-format innebär att bilden tas på ett förlustfritt sätt, vilket innebär att den behandlas minimalt genom kamerasensorn. Vad detta betyder för mobilfotografer är att din bild är lättare att redigera med så mycket information som möjligt. Detta är den föredragna metoden för många fotografer så att när det gäller redigering eller efterbehandling av bilder, förlorar du lite eller ingen information. Windows-telefoner fotograferar redan i detta format med 1020-serien för några år tillbaka, och Android meddelade att det sparades i RAW 2014. Problemet här är så säker på att du kunde spela i RAW men du måste ändå ta med den till ditt skrivbord programvara för att dra fördel av RAW-filen.

  Använd Snapseed

  Snapseed, som ägs av Google, är i huvudsak Photoshop för mobilfotografering. Det är lätt att använda och användargränssnittet är verkligen enkelt. Kasta in det faktum att om du är en fotograf som använder en Android-telefon, nu kan du redigera dina RAW-bilder via Snapseed på din telefon.

  Detta är en stor uppgradering för Android-shooters. Naturligtvis hjälper detta till vidare idéen att bära runt ett mobilt mörkerum. Du har ett av de mest kraftfulla redigeringssystemen på din telefon och kan maximera funktionerna för efterbehandling genom den med RAW-bilder.

  Vi ser appen som Photoshop eller Lightroom för mobilfotografering trots ansträngningarna från Adobe som försöker utveckla en app som är tillräckligt kraftfull i namn för att dethrone Snapseed. Tyvärr har inte iOS-versionen av appen denna kapacitet.

  Begränsningar av telefonfoton i RAW

  Kom ihåg att smarttelefonkameror fortfarande är mycket begränsade av deras sensorstorlek. Det är helt enkelt fysikens lagar men det hindrar inte fotografen att skapa fantastiska kvalitetsbilder via sina telefoner. Kasta in möjligheten nu att redigera RAW och klyftan mellan stänger nu i en oroväckande takt. Android Marshmallow OS har gjort Androids mycket mer likt iOS-systemet och återigen finns det ytterligare ett gap som stänger så långt som kvalitet. Lägg till det faktum att RAW-fångst och redigering bara är tillgängligt på Android och det gör argumentet för att lämna Apple lite mer övertygande.

  Den rena förmågan att redigera RAW innebär att mobilfotografer har så mycket efterfrågad flexibilitet än att arbeta i JPEG-formatet. Du får originaldata som fångas in av din kameratelefon.

  När du öppnar Snapseed och en RAW-bild öppnar du omedelbart utvecklingsverktyget . Därifrån kan du hoppa rakt in och manipulera exponering, kontrast, vitbalans, mättnad, skuggor, höjdpunkter och struktur och allt med hjälp av RAW-data som tillhandahålls av kameran och dess sensor.

  Detta är ett enormt steg i att öka kontrollen och kvaliteten på produktionen för mobilfotografering.