Huvud sociala media Marknadsför ditt företag med en professionell Facebook-sida
sociala media

Marknadsför ditt företag med en professionell Facebook-sida

Marknadsför ditt företag med en professionell Facebook-sida
Anonim

Ställ in och marknadsföra ditt företag, band, organisation eller sak

 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avLinda Roeder

  Denna långvariga webbentusiast och konsult har en bred kunskap om hur personliga webbsidor fungerar.

  49

  49 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  En affärssida på Facebook är ett enkelt, kraftfullt och till och med väsentligt verktyg för marknadsföring och engagemang. Facebook når miljarder människor, och webbplatsen ger individer och företag ett sätt att få kontakt med dessa människor via gratis Facebook-sidor.

  Hur man skapar en företagssida

  Facebook är välkänt för att hitta gamla vänner, spela spel och ansluta till personer du känner via din personliga profil, men dess Facebook-sidor erbjuder sätt att utnyttja sociala medias webbplatsens funktionalitet för ditt företag, band eller organisation.

  För att skapa en företagssida måste du först ha en personlig Facebook-profil. Din Facebook-sida skiljer sig dock från din personliga sida och kan hanteras oberoende.

  Det är enkelt att skapa en gratis professionell Facebook-sida.

  1. Logga in på ditt Facebook-konto.

  2. Klicka på nedåtpilen (i det övre högra hörnet) i övre Facebook-menyn.

  3. Välj Skapa sida på menyn.

   Du kan också nå skärmen Skapa en sida genom att klicka på Sidor i menyn till vänster i ditt nyhetsflöde. Klicka sedan på den gröna knappen Skapa sida uppe till höger.

   Välj en Facebook-sidkategori

   Klicka på den kategori som bäst passar ditt företag på skärmen Skapa en sida. Alternativ är:

   • Lokalt företag eller plats
   • Företag, organisation eller institut
   • Märke eller produkt
   • Konstnär, band eller offentlig figur
   • Underhållning
   • Orsak eller gemenskaps

   I de flesta av dessa kategorier hittar du en rullgardinsmeny som låter dig begränsa din sidkategori. Med en företagsida kan du till exempel välja en specifik bransch från listan, till exempel bioteknik, gods och gods, resor och andra.

   Ange namnet på ditt företag, organisation, band etc. som du skapar sidan för. Detta är namnet som kommer att visas tydligt på sidan och vad som hjälper människor att hitta sidan när de söker efter den.

   Om du skapar en sida för ett lokalt företag eller en plats hittar du fält för att ange sidnamnet (t.ex. ditt företags namn), en sidkategori (t.ex. "kafé") samt gatuadress och telefonnummer.

   Om du skapar en sida för en orsak eller gemenskap finns det ingen rullgardinsmening. Ange bara ett namn i fältet. Det finns en länk till användarvillkoren för Facebook-sidor som du kan granska.

   När du är nöjd med dina grundläggande siddetaljer klickar du på Kom igång för att skapa själva sidan.

   Lägg till en profilbild

   En av de första sakerna du gör när du skapar din sida är att lägga till en profilbild; dialogrutan för att ladda upp en kommer att visas nästa i processen för att skapa sidor. Om du inte är säker på vad du vill använda som en profilbild ännu kan du hoppa över det här steget. Du kan alltid lägga till eller ändra din profilbild senare.

   Din sidas profilbild visas längst upp till vänster på din nya sida bredvid ditt företagsnamn. Det kan vara en logotyp om du har en, eller det kan vara en bild av en produkt som du är känd för. Om du är välkänd själv eller en kändis kan det vara din bild.

   När du har laddat upp den profilbild du vill använda klickar du på Ladda upp profilbild .

   Ladda upp ett omslagsfoto

   Därefter uppmanas du att ladda upp ett omslagsfoto för din sida. Sidans omslagsfoto blir den stora stänkbilden som visas högst upp på sidan. Den här bilden kommer att vara en av de första sakerna som en besökare ser på din sida, så du vill ha något som förmedlar vad ditt företag, sak eller organisation handlar om. Tänk branding.

   Liksom med profilbilden, om du inte har ett omslagsfoto du vill använda ännu, kan du hoppa över det här steget och lägga till ett senare.

   Din fotostorlek bör ha en minimumbredd på 400 pixlar och en minsta höjd av 150 pixlar - större är bra, men undvik enorma bilduppladdningar. Facebook skalar bilden så att den passar skärmen när den visas. I en webbläsare på en stationär eller bärbar dator kommer bilden att visas så stor som 820 x 312 pixlar, medan storleken på en mobil enhet som en smartphone är 640 x 360 pixlar.

   När du har laddat upp ditt valda omslagsfoto klickar du på Ladda upp omslagsfoto .

   Lägg till innehåll på din Facebook-företags sida

   Efter din första installation kommer du att kunna administrera din Facebook-sida genom att lägga till nytt innehåll, moderera konversationer på det, marknadsföra det och mer.

   Du kommer förmodligen att vilja gå vidare och lägga till ytterligare innehåll för att få ut din sida. Hemligheten med att ha en framgångsrik professionell sida är att publicera information som intresserar läsare, följare och kunder. Bra råd är att hålla inlägg om ett ämne, relativt korta och vänliga.

   Marknadsför din professionella sida

   När din professionella sida är klar och klar för besökare, skicka länken till dina vänner, familjemedlemmar och klienter, uppmuntra dem att besöka och förhoppningsvis gilla det. Facebook uppmuntrar dig att meddela din sida till dina vänner, och det ger flera metoder för att göra det. Att göra ett tillkännagivande är valfritt, men det är det första steget när du lanserar din sida för att främja din nya närvaro på sociala medier såväl som ditt företag, organisation eller sak.

   När du skickar ett meddelande, ett meddelande eller ett foto på din sida ser användarna ditt nya innehåll i deras Facebook News Feed.

   Ytterligare sätt att marknadsföra din sida inkluderar:

   • Lägg till din Facebook-företags-URL till din e-postsignatur för att nå ut till andra personer som kanske inte ofta Facebook.
   • Marknadsför din sida på din företagswebbplats.
   • Lägg till sidadressen till dina visitkort och brevpapper.
   • Använd Facebook-betald reklam för att placera annonser på Facebook för att uppmärksamma din sida eller för att marknadsföra ett specifikt meddelande eller inlägg på din sida.
   • Skicka innehåll av hög kvalitet. När någon delar ditt innehåll går länken ut till många människor, och du vill att de ska känna att deras klick var värt.