Huvud Programvara och appar Prisma: Förvandla varje foto till konst
Programvara och appar

Prisma: Förvandla varje foto till konst

Prisma: Förvandla varje foto till konst
Anonim
 • Webbläsare och Internet
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  Image

  avBrad Puet

  Har skrivit för Huffington Post och andra butiker om musik och fotografering. Hans kommersiella fotografering har dykt upp i Washington Post, VICE och Slate.

  Prisma är den lättaste den hetaste appen just nu. Ursprungligen släppt på iOS, introducerades den nyligen för Android-annonsmaterial. Om du tar en hel del bilder med din smartphone, bör du definitivt lägga till den här appen i din kameraapp.

  Prisma är en fotofilterapp som förvandlar bilder från din kamerarulle eller bilder som du tar i realtid till några verkligt konstnärliga skapelser. Det här är inte de filter du hittar på Instagram eller i andra fotofilterappar, den här appen fokuserar verkligen på - väl konstnärlig skapelse.

  Appen tar en bild, bryter ner den och förvandlar den till något nytt. Slutresultatet ser ut som något skapat av en konstnär med en pensel på duk istället för ett foto. - New York Times

  Den här appen hjälper inte dina bilder att dyka upp. Det hjälper dig inte att minska din dubbla haka eller lätta din hudton. Det visar inte detaljerna eller hjälper till att korrigera över eller underexponerade bilder. Prisma hjälper dig att skapa konst som Pablo Picasso eller Van Gogh. Dessa filter är inspirerade av några av världens mest kända artister. Mitt favoritfilter (också en av mina favoritartister) kommer från Katsushika Hokusai. Filtret är inspirerat av Katsushikas The Great Wave. Det här är en fantastisk idé. Prisma erbjuder oss möjligheten att få kända artister att måla om våra bilder i sin egen stil. Det i sig är ganska fantastiskt.

  Så utanför det coola konstiga filtret (som inte gör mig fel är en ganska fantastisk funktion), varför har Prisma tagit världen med storm?

  Kortfattat:

  1. de coola konstiga filtren,
  2. användarens tristess med nuvarande fotoappar,
  3. och konstgjord intelligens.

  Sammanfattningsvis fungerar Prisma som alla andra fotofilterappar så långt som användarupplevelse och gränssnitt. Välj bara ditt foto som du vill redigera, välj från en mängd konstnärliga filter och sätt på den dåliga pojken. När det är klart kan du dela direkt till dina sociala nätverk. En sak är dock att dessa filter inte är dina genomsnittliga filter. De fungerar inte som Instagrams filter. Instagrams filter tar ditt foto och lägger sedan över den bilden ett filter du väljer. Prisma använder konstgjord intelligens för att skapa från början din bild till den konstnärinspirerade återgivningen du väljer.

  "Att förvandla foton till konstnärliga inspirationsverk blev precis mycket lättare." - Mashable

  Låt oss göra en prisma

  Med allt ovanstående i åtanke, låt oss göra ett genomslag för hur du använder Prisma när du följer med. Det första steget är att ta eller välja ett foto från din kamerarulle. När du har valt eller tagit ett foto kommer du till skärmen där du beskär ditt foto (eller roterar det). När slutförd hit nästa. På nästa skärm hittar du all filtergodhet. Skärmen kommer att delas upp i två (övre hälften visar din förhandsvisning av foton och den nedre visar filter och delningsknappar. Liksom många sociala fotonätverk med filterfunktioner hittar du karusellen med filter i den nedre raden. Svep från vänster till höger och tillbaka kommer du att bläddra. För att använda ett filter, tryck på en av miniatyrerna, skjut filterens styrka på din bild, välj när du är klar och se när ditt foto behandlas.

  Det tar lite tid. Tänk på att Prisma inte lägger över ett filter igen, det återskapar din bild från grunden. Det finns en hel del datapriser för att förvandla ditt foto till sådana som Picasso, så den tid det tar är väl värt det. Observera också att du inte nödvändigtvis bara har kända konstnärer att inspireras av, det finns återgivningar som du kan använda där du kan sätta din egen personliga konststämpel.

  "Den här blåsande fotonappen gör att Instagrams filter ser så luta ut." - Nästa webb

  Så nu när du har skapat en prismatisk bild är nästa steg att dela med världen.

  Innan du delar ut dina bilder har Prisma som standard alla bilder vattnet i hörnet. För att bli av med dessa vattenmärken, gå till inställningarna för att växla och stänga av "Aktivera vattenmärken." I inställningsmenyn kan du också se andra alternativ som att spara originalfoton eller spara dina konstverk automatiskt. När du är redo att dela med din publik trycker du bara på knapparna för Instagram eller Facebook som visas ovanför filterraden. Det finns andra alternativ och i delningsmenyn kan du välja andra sätt att dela.

  Prisma kommer alltid att vara ansluten till molnet. När du har knackat på din bild och valt ditt filter kommer det att skickas till molnet och sedan återges. Detta är en annan anledning till att det finns en försening i skapandet och det slutliga resultatet. Detta behov av att alltid vara anslutet kan vara ett hinder på grund av datakonsumtion men ibland, när du vill skapa och ha en låg anslutning, är det inte superkosher att behöva vänta. Dessa kreativa juicer kommer när vi minst förväntar oss det och om de kommer när du befinner dig i ett lågt signalområde - det är inte roligt och kan vara riktigt irriterande. Dessutom kastar du in det faktum att det är en mycket populär app och många användare tappar på samma servrar, vilket innebär att fördröjningstiden kan öka eller till och med krascha dessa servrar. Jag är ganska säker på att utvecklarna är ovanpå det, men det kan vara en liten fråga som kan förvandlas till en stor sak.

  "Prisma kommer att få dig att bli kär i fotofilter igen." - The Verge

  Är Prisma the Real Deal?

  Prisma är en fantastisk app. Det är popularitet hoppa precis bakom Pokemon Go och dess ranking (utanför USA) som nummer 1 i App Store säger allt. Det är ett annat sätt att skapa fantastiska bilder på ett uppfriskande sätt och det är verkligen den bästa delen av mobilfotografering och dess teknik. Begränsningarna av mobilfotografering är egentligen bara tidsbegränsade. Sannerligen är himlen gränsen för att skapa konst på våra smartphones oavsett om stillbilder, video eller verkliga konstverk som Prisma är mycket höga.

  Det kan finnas några digitala artister där ute som kan säga att de kan skapa eller återskapa dessa bilder i Adobe Photoshop. För att vara ärlig mot dig är detta sant. Jag garanterar att majoriteten av människorna med sina smartphones inte kommer att vara tunga Adobe Photoshop-användare och inte heller för mobilfotografering och mobil grafik om de skulle vara tunga användare. Möjligheten att skapa på din smartphone vad du kan göra i det mest kraftfulla digitala designprogrammet på planeten, talar för enkelheten och enkelheten i mobil kreativitet.

  Medan många smartphoneägare har vandrat på jakt efter Pokemon har en annan app genererat surr för att förvandla foton till konstverk. - USA Today

  Prisma är förmågan att ta ditt helt eget foto och skapa ett konstverk (oavsett om det är din egen design eller som en berömd artistframställning) på bara några sekunder. Detta är mobilfotografering. Inga gränser, du kan göra det och på språng och gissa vad, du kan dela det i det ögonblick du har slutfört det. Från Anime till Expressionism är du konstnären. Din pensel är din Apple iPhone eller din HTC Android. Det är den världen vi lever nu. Detta är framtiden som vi alla välkomnade med öppna armar.

  Jag har hört att detta minskar konsten som gjorts av verkliga konstnärer. Från och med nu ser jag det som ett sätt för människor som kanske inte böjer sina kreativa muskler mycket möjlighet att göra det. Jag tror inte att Prisma är vägen att bli konstnär, jag tror att det är ett bra sätt att bara vara kreativ.

  Mitt slutliga ord

  Prisma kan laddas ner i App Store och i Google Play. Det bästa och det där jag är mest förvånad över är att appen är gratis. Det är inte ens en av freemium-apparna. Det finns inga köp i appen och inga annonser (åtminstone inte ännu och förhoppningsvis aldrig.)

  Det finns en äldre film som dyker upp när jag börjar tänka på vad jag ska göra när tekniken är tillgänglig för video. I trailern Waking Life 2001 påminner den oss om att "ditt liv är ditt att skapa." Filmen kan enkelt översätta till min erfarenhet av att använda den här appen för den snabba sekunden. Jag älskar idén som Prisma skapar för oss.

  Jag rekommenderar Prisma. Till fackmakaren med ficka-toting-mat till häng-från-klippan-äventyrslandskapsfotografen till den konstnär-bohemiska omfamna skytten för digital teknik, är Prisma appen för dig att skapa eller fly.

  Om du älskar konst och älskar att ta bilder med din smartphone är det här appen för dig.