Huvud programvara PowerPoint-berättelsesmallar kan hjälpa till att utveckla berättelsefärdigheter
programvara

PowerPoint-berättelsesmallar kan hjälpa till att utveckla berättelsefärdigheter

PowerPoint-berättelsesmallar kan hjälpa till att utveckla berättelsefärdigheter
Anonim

Skriv en berättelse med hjälp av PowerPoint-berättningsmallar

 • Dokument
 • kalkylblad
 • Desktop Publishing
 • Grafisk design
 • databaser
 • Animering och video
 • avWendy Russell

  Känner till allt du behöver veta om PowerPoint-presentationsprogramvara.

  • PowerPoint Story Writing Mallar
  • Säsongsberättelser för berättelser för berättelser

  Berättelse är en färdighet som börjar i de tidigaste elementära betyg. Varför inte göra det till en rolig upplevelse för barn?

  Dessa exempel på PowerPoint-berättelser för speciella tillfällen, gjorda med PowerPoint-berättelsesmallarna, kommer att ge dig en god uppfattning om hur lätt det är att ansluta barn att skriva berättelser. De kan vara så enkla eller så detaljerade som behövs, beroende på barnets ålder. Äldre studenter kan jazza upp sina berättelser genom att lägga till animationer och ljud. Mer om det nedan.

  Jag har skapat tomma berättelsesskrivmallar för dig att ladda ner, med ett område högst upp för bilder och clipart och bottenområdet för den skrivna delen som följer bilderna på sidan. Den färgade linjen delar det skrivna området från bildområdet i PowerPoint-berättelsesmallen.

  Så här använder du PowerPoint-berättningsmallar

  Dessa fungerande PowerPoint-berättelser skriver mallfiler är inte mallar i verklig mening. Det är helt enkelt PowerPoint-presentationsfiler som kan användas som startfiler.

  1. Ladda ner en eller alla de tomma filerna för att skriva mallar till din dator.
  2. Öppna presentationsfilen och spara den omedelbart med ett annat filnamn. Använd den nyligen namngivna presentationshistoriken som din arbetsfil så att du alltid behåller ett original.

  Att skriva berättelsen

  När eleverna börjar skriva berättelsen lägger de till en titel och deras namn som undertext till den första bilden. Varje ny bild som de börjar har en platshållare för titeln på den bilden. Studenter kanske inte vill ha en titel på varje sida, precis som i exempelhistorien. Om du vill ta bort denna platshållare klickar du bara på gränsen för titelplatshållaren och klickar på Delete-tangenten på tangentbordet.

  1) Lägga till eller ändra bakgrundsfärgen

  Barn älskar färgen - och mycket av den. För den här berättelsemallen kan eleverna ändra bakgrundsfärgen på det övre området av berättelsen. De kan välja en fast färg eller ändra bakgrunden på olika sätt.

  2) Ändra typsnitt, storlek eller färg

  Nu när du har ändrat bildens bakgrundsfärg kanske du vill ändra typsnitt, storlek eller färg beroende på berättelsens tema. Det är lätt att ändra typsnitt, färg och storlek så att din bild lätt kan läsas.

  3) Lägg till ClipArt och bilder

  ClipArt eller bilder är fantastiska tillägg till en berättelse. Använd Microsoft Clip Art-galleriet som är en del av PowerPoint eller sök ut ClipArt-bilder på internet. Kanske har elever digitala eller skannade egna foton som de vill använda i sin berättelse.

  4) Ändra bilder i PowerPoint Story Writing Mall

  Ibland gillar du utseendet på bilden, men saker är bara inte på rätt platser. Att flytta och ändra storlek på bildobjekt handlar bara om att klicka och dra musen. Denna PowerPoint-tutorial visar hur lätt det är att flytta eller ändra storlek på bilder, grafik eller textobjekt på bilder.

  5) Lägga till, ta bort eller ordna om bilder

  Bara några musklick är allt som behövs för att lägga till, radera eller ordna om bilder i en presentation. Denna PowerPoint-tutorial visar dig hur du ordnar om dina bilder, lägger till nya eller tar bort bilder som du inte längre behöver.

  6) Lägg till övergångar till din PowerPoint-berättningsmall

  Övergångar är de rörelser du ser när en bild ändras till en annan. Även om bilderna ändras är animerade, gäller termen animation i PowerPoint för rörelser av objekt på bilden, snarare än själva bilden. Denna PowerPoint-handledning visar hur du lägger till samma övergång till alla bilder eller ger en annan övergång till varje bild.

  7) Lägg till musik, ljud eller berättelse

  Eleverna kan lägga till lämpliga ljud eller musik i sin berättelse, eller de kan till och med öva sina läsförmågor genom att berätta sin färdiga berättelse. En mikrofon från dollaraffären är allt som behövs. Detta är en fantastisk "show and tell" för föräldrarkvällen.

  8) Animera objekt på dina bilder

  Äldre betyg kan vara redo att lägga till lite rörelse till sin berättelse. Rörelsen av objekt på bilderna kallas animation. Objekt kan visas på en mängd intressanta och roliga sätt.