Huvud gaming Växter vs. Zombies Heroes: Too Unoriginal, Too Late
gaming

Växter vs. Zombies Heroes: Too Unoriginal, Too Late

Växter vs. Zombies Heroes: Too Unoriginal, Too Late
Anonim

EA och PopCap anländer för sent till Hearthstone-festen.

 • Xbox
 • PlayStation
 • Nintendo
 • PC
 • Minecraft
 • Klassiska spel
 • avCarter Dotson

  En Android-spelekspert som granskar spel för de bästa spelbutikerna.

  Plants vs. Zombies Heroes har mjuk lanserat på iOS och Android, och jag är inte säker på varför. Spelet är ett kollektivt kortspel i hjärtat av Hearthstone, men med karaktärerna Plants vs. Zombies. Du använder solljus eller hjärnor - spelets mana-ekvivalent - för att spela kort med hälso- och skador, precis som Hearthstone. Men istället för att spela alla kort på ett fält, har du 5 specifika banor att spela, med tak- och vattenbanor som ger några rynkor i spelet.

  Att besegra den andra spelarens hjälte är nyckeln, med attacker som händer i varje bana en efter en, varje enhet attackerar den andra även om de dör. Svängarna har zombierna att spela enheter först, växterna spela enheter och "tricks" - speciella förmågor som kan påverka slaget - och sedan zombies som spelar sina knep innan striden börjar. Att slå den andra spelaren ner till noll, med händelser som superblock som hjälper till att blanda saker, är nyckeln. Det är allt en mycket bekant formel, om än med några vändningar.

  Behöver vi ett annat kortspel?

  Problemet med Plants vs. Zombies Heroes är att det existerar som ett kortspel i en tid då Hearthstone är dominerande, och Clash Royale har kommit på scenen som ett post-Hearthstone-spel och tillämpar sitt eget tag på CCG- och MOBA-genrer som så många andra har försökt dra nytta av. Och det är inte så att det inte finns plats i CCG-genren för mer än ett spel. Det är att under 2016 måste du vara mer innovativ än vad Plants vs. Zombies Heroes gör. När allt kommer omkring används den spårbaserade mekanikern i andra spel … som den nyligen släppta Days of Discord, som var i mjuk lansering i månader före Plants vs. Zombies Heroes mjuka lansering. Jag vet inte om tak- och vattenfönstret är tillräckligt med variationer för att detta spel ska framstå som något riktigt annorlunda.

  Spelet är fortfarande komplext för att inte heller vara lättillgängligt. Clash Royale gör mycket för att förenkla allt detta där det finns val, men inte i överväldigande grad. Jag förstår inte det med PvZ Heroes. Singleplayer-kampanjen måste göra ett bra jobb på det. Jag rekommenderade en gång de ursprungliga Plants vs. Zombies som ett utmärkt exempel på hur man gör ett spel som utvecklats väl, där det skulle vara möjligt att lära sig ett komplext system genom stadiga stegvisa förbättringar. Men här får du en grundläggande tutorial och sedan kastas du in i svåra matcher mot datorn, och kan till och med spela som zombies i multiplayer med en liten introduktion till hur deras separata mekanik kan fungera. Det är förbryllande eftersom det känns som det motsatta av vad ett Plants vs. Zombies-spel borde vara.

  Just Another Card in the Deck

  Plants vs. Zombies Heroes känns mycket som andra kloner och anpassningar genom att det saknar en tvingande anledning att existera. Vissa spel kombinerar genrer på intressanta sätt, som Clash Royale. Andra kombinerar olika skillnader - Leap of Fate är inte ett konkurrenskraftigt spel, men det är en rolig blandning av en dual-stick-shooter med kortspelmekanik. Call of Champions gör ett bra jobb med att förkorta MOBA-spelets längd för att göra en rolig upplevelse som fortfarande är mobilvänlig, även om intäktsgenerationen har varit en besvikelse. Växter mot Zombies Heroes har inte den kroken. Det har ett känt märke bakom sig, och det kanske hjälper spelet att ha en lång livslängd.

  Det är inte ett dåligt spel, det är bara oavsiktligt. Kanske kommer det att göra tillräckligt bra för sig själv, som Garden Warfare FPS spinoff har gjort. Kanske klickar det på en ny publik, men vi ser redan Clash Royale klara sig så bra, och det här spelet är ett steg tillbaka från det. Detta försöker apa fortidens heta spel medan marknaden bara tog ett stort steg framåt någon annanstans. De har Hearthstone redan, och de spelar det, eller en av dess otaliga andra kloner.