Huvud programvara PhotoScape för Windows Free Photo Editor Review
programvara

PhotoScape för Windows Free Photo Editor Review

PhotoScape för Windows Free Photo Editor Review
Anonim

PhotoScape - En rolig, funktionsfylld, gratis fotoredigerare för Windows

 • Dokument
 • kalkylblad
 • presentationer
 • Desktop Publishing
 • databaser
 • Animering och video
 • avSue Chastain

  En myndighet för grafisk programvara med webbdesign och utskriftsuppgifter för publicering.

  57

  57 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Vid första anblicken trodde vi att PhotoScape skulle bli en dud, men vi grävde djupare in och insåg varför så många läsare på den här webbplatsen har rekommenderat det som en favorit gratis fotoredigerare. Det är syltfullt med funktioner medan den förblir väldigt lätt att använda. PhotoScape innehåller flera moduler, som jag kort beskriver här.

  Var försiktig med sponsrade länkar (annonser) på denna sida som annonserar PhotoScape. Det finns många anslag för nedladdningssidor som kan installera skadlig programvara och adware på din dator och / eller försöka ta ut en avgift för att ladda ner. Nedladdningen är säker och gratis när du använder länken "Förlagets webbplats" nedan eller går direkt till photoscape.org.

  Tittaren

  Betraktaren är inget speciellt, men det gör jobbet. Det ger dig standard miniatyrvy, tillsammans med en mapplista på sidan, och ett större förhandsgranskningsfönster, plus några funktioner för att rotera bilder, visa EXIF-data och så vidare. Den maximala miniatyrstorleken är ganska liten och det verkar inte vara några sorteringsalternativ. Var och en av de andra flikarna i PhotoScape har sin egen miniatyrbläddrare så att du förmodligen inte kommer att använda den här fliken ofta.

  Redaktören

  Redaktören är där de flesta av funktionerna är. Här kan du tillämpa en mängd justeringar och effekter på dina foton. Det finns allt från autonivåer med ett klick och kontrast till avancerade färgkurvor, komplett med förmågan att ladda och spara förinställningar. Det finns många färg- och tonjusteringar och ett antal filtereffekter från det praktiska (brusreducering) till kul (tecknad film). Du kan också granska dina foton med en mängd roliga och roliga ramar.

  Inom redigeraren finns det en objektflik där du kan lägga till text, former och talballonger ovanpå fotot du arbetar med. Det finns ett stort urval av clipart-objekt som kan stämplas på din arbetsfil och du kan också lägga till alla andra foton eller bilder från urklippet. Det finns ett rikttextverktyg för att lägga till formaterad text såväl som ett symbolverktyg som låter dig bläddra i alla symbolsnitt på din dator och släppa dem till din bild. När dessa objekt finns i ditt dokument kan de ändra storlek, flytta och rotera.

  Redaktören erbjuder också ett flexibelt grödningsverktyg med ett cirkulärt beskärningsalternativ. Och det finns några redigeringsverktyg i regionen - rödögonborttagare, mullborttagare och mosaik. De röda ögon- och mullvadverktygen kan förbättras, men för snabba uppdateringar gör de ett bra jobb.

  Du får också ångra och ångra alla knappar för att återställa alla ändringar du inte gillar. Och när du sparar dina redigeringar har du möjlighet att säkerhetskopiera det ursprungliga fotot innan du skriver över, sparar under ett nytt filnamn eller sparar din fil i en utsedd utmapp.

  Satsvis bearbetning

  I Batch Editor kan du tillämpa nästan alla tillgängliga funktioner i redigeraren på flera filer samtidigt. Det inkluderar ramar, objekt, text-, färg- och tonjusteringar, skärpa, ändra storlek och många av effekterna. Du kan granska resultaten innan du exporterar en eller alla foton med dina ändringar. Du kan också spara dina batchredigeringsinställningar som en konfigurationsfil för att använda dem senare.

  Sidlayouter

  Sidmodulen är ett verktyg med flera fotografier med över 100 val av rutnätslayouter att välja mellan. Dra och släpp dina foton i rutorna för att skapa ett snabbt collage. Enskilda foton kan flyttas och skalas så att de passar rutorna i rutnätet, och du kan justera layoutens storlek, lägga till marginaler, runda hörnen och tillämpa ramar eller filtereffekter på alla foton i layouten. När din layout är klar kan den sparas som en ny fil eller skickas till redaktören.

  Andra funktioner

  Andra moduler inkluderar:

  • Kombinera: gå med flera foton i en horisontell eller vertikal remsa eller rutnät.
  • AniGif: skapa en rambaserad animation från flera foton.
  • Skriv ut: skriv ut layouter för bildpaket eller kontaktblad för miniatyrbilder.
  • Splitter: skär ditt foto i flera bilder baserat på ett rutnät.
  • Screen Capture: ta en bild av ditt hela skrivbord, ett fönster eller ett område på skärmen.
  • Färgväljare: provfärger var som helst på skärmen.
  • Raw Converter: en enkel konverterare för att spara kameran RAW-filer som JPEG.
  • Byt namn: batchredigera filnamn med anpassad text, datum, tid, serienummer.

  Slutsats

  Vi är generellt imponerade över vad som har packats i den här fotoredigeraren utan att offra användarvänligheten. Det har dock några brister. På några få platser märkte vi koreanska tecken i vissa dialogrutor, och ibland var språket inte särskilt tydligt när man beskrev funktionerna. Programmet är också begränsat till att bara arbeta med ett dokument åt gången, så om du vill ändra det foto du arbetar med måste du spara och stänga den aktuella filen. Det betyder också att du inte kan göra mer avancerad redigering, t.ex. en fotomontage av flera bilder som bleknar i varandra. Även om det finns några redigeringsverktyg för pixelnivå här är de ganska begränsade. Som sagt kommer det att rymma det mesta av vad den genomsnittliga personen kommer att vilja göra med foton, och erbjuder en hel del roliga extra också.

  PhotoScape är gratis för icke-kommersiellt bruk och körs på Windows 98 / Me / NT / 2000 / XP / Vista / 10 och Mac. Programmet utlöste inte några varning om ad ware eller spyware på mitt system, men webbplatsen och onlinehjälpen visar textannonser. Onlinehjälpen innehåller flera videor för att demonstrera programfunktionerna. Detta är en av de bättre gratis redigerare där ute, och det är väl värt att kolla in.

  Förlagets webbplats