Huvud Android Telefonen ringer inte så att du saknar inkommande samtal?
Android

Telefonen ringer inte så att du saknar inkommande samtal?

Telefonen ringer inte så att du saknar inkommande samtal?
Anonim

Varför din Android-telefon inte ringer och vad du ska göra

Image

 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • Samsung snabbtips
 • avMolly McLaughlin

  Molly K. McLaughlin har varit teknikförfattare sedan 2004. Hennes arbete har dykt upp på PCMag, Dealnews, Wirecutter och andra.

  46

  46 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Missade samtal är irriterande, men i de flesta fall finns det en enkel lösning.

  Om din telefon varken kan ringa eller ta emot samtal finns det andra lösningar du kan prova. Fixa din Android-telefon om den inte kan ringa eller ta emot samtal.

  Vad får Android-telefoner att sluta ringa?

  När din Android-telefon inte ringer finns det flera möjliga orsaker. I värsta fall kan telefonen skadas fysiskt eller infekteras med skadlig programvara. Troligtvis är det dock möjligt att du oavsiktligt tystade din telefon, lämnade den i flygplanet eller inte stör läget, aktiverat vidarekoppling eller att det finns problem med en tredjepartsapp.

  Hur du fixar en icke-ringande Android-telefon

  1. Kontrollera dina volyminställningar . På de flesta Android-telefoner finns det fyra reglage: medievolym, samtalsvolym, ringsvolym och larmvolym. Ringvolym är vad du behöver justera. Samtalsvolym justerar ljudet under ett telefonsamtal. Kan du höra andra typer av ljud, som musik, videor eller larm? Försök byta till en annan ringsignal. Om du använder en ringsignal från tredje part kan du prova ett av de inbyggda alternativen.

  2. Kontrollera att flygläget inte är på . När detta läge är aktiverat skickas telefonsamtal direkt till röstbrevlådan. Du kan kontrollera detta genom att dra ner från toppen av telefonens skärm för att komma åt snabbinställningar eller genom att gå till Inställningar > Nätverk & internet > Flygläge . Se till att den är avstängd.

  3. Se till att Stör inte stör är inaktiverat . När den här funktionen är på får du inte några aviseringar inklusive inkommande samtal. Kontrollera också att Stör inte störs inte är aktiverat automatiskt vid vissa tider på dagen genom att gå till Inställningar > Ljud > Stör inte > Slå på automatiskt .

  4. Kontrollera att vidarekoppling inte är aktiverad . Vissa appar, till exempel Google Voice, använder den här funktionen för att vidarebefordra röstmeddelanden. Se till att dina samtal inte vidarebefordras till en app från tredje part, till exempel Skype. Vissa äldre Android-telefoner har inställningar för vidarekoppling av samtal. Gå till appinställningarna för nyare modeller.

  5. Om inget av ovanstående är problemet, starta om telefonen. Om du gör det löser du många problem även om du aldrig hittar orsaken.

  6. Ibland kan Android-telefoner infekteras med skadlig programvara. Det finns några steg du kan ta för att ta bort skadliga appar från din enhet. Omstart av telefonen i säkert läge är ett bra sätt att identifiera problem.

  7. Försök göra en fabriksåterställning, som kan ta hand om att ta bort skadliga appar och annan problematisk data. Se till att säkerhetskopiera din telefon innan du gör det.

  8. Om allt annat misslyckas kan orsaken till detta problem bero på fysisk skada. Kontakta tillverkaren eller transportören för att få reparerad den, om möjligt, eller få en ersättning.

   När du har åtgärdat problemet ska du göra en säkerhetsrevision på din enhet. Kontrollera att telefonen har de senaste säkerhetsuppdateringarna, avinstallera appar du aldrig använder och bara ladda ner appar och filer från pålitliga källor.

   Behöver du mer hjälp?

   Dessa problem kan inträffa på alla Android-telefoner, oavsett operativsystem eller tillverkare, med undantag för Stör ej, som endast är tillgängligt på Android 6.0 Marshmallow och senare. Layouten för din inställningsapp varierar beroende på om du har lager Android eller en modifierad version från Samsung eller något annat företag.