Huvud gaming Optimera din dator för spel
gaming

Optimera din dator för spel

Optimera din dator för spel
Anonim

 • Xbox
 • PlayStation
 • Nintendo
 • Mobil
 • Minecraft
 • Klassiska spel
 • av Michael Klappenbach

  En IT-professionell med expertis inom spel och spelutrustning.

  28

  28 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  01

  av 06

  Optimera din dator för spel

  Optimering av din dator för spel kan vara en skrämmande uppgift, speciellt om du inte känner till den interna hårdvaran, operativsystemet och den totala konfigurationen av din PC. De flesta spelutvecklare publicerar en uppsättning minimikrav och rekommenderade systemkrav som anger vilken typ av hårdvara som krävs för att spelet ska kunna köras på en acceptabel nivå. Det finns verkligen inget att komma runt dessa krav och optimering av din dator för spelguide kommer inte att visa dig hur du får en äldre dator att köra ett nytt spel som inte uppfyller minimikraven för system. Du kan inte få en 10-årig dator att köra den senaste nya versionen eller den stora budgetblockbusteren med den avancerade grafiken och den senaste Shader-modellen oavsett hur mycket inställning och optimering du gör. Så varför kör inte dina spel smidigt när din spelrigg uppfyller eller till och med överskrider minimikraven och rekommenderade systemkrav?

  Stegen som följer tar dig igenom några grundläggande tips och rekommendationer för att optimera din dator för spel så att du kan få ut mesta möjliga av hårdvaran och få dina spel att fungera smidigt igen. Det är användbart för både de som har en åldrande dator som bara uppfyller minimikraven liksom de som har det senaste och bästa grafikkortet, CPU, SSD och mer.

  02

  av 06

  Lär känna din PC-maskinvara

  Utgångspunkten för att optimera din dator för spel är att se till att din dator uppfyller eller överskrider de minimikrav som publiceras. De flesta utvecklare eller utgivare ställer både minimikrav och rekommenderade systemkrav tillgängliga för att hjälpa spelare att avgöra om deras rigg kan hantera spelet. Det är inte att säga att datorer som har hårdvara under minimikraven inte kan köra spelet, många gånger de kan, men faktum är att du troligtvis inte kommer att få ut det mesta av din spelupplevelse om grafiken stammar varje några sekunder.

  Om du har byggt din egen spel-PC eller åtminstone valt hårdvaran installerad vet du förmodligen exakt vad din PC kör, men om du är som många och köpte en spel-PC från hyllan kanske du inte känner till den exakta maskinvarukonfigurationen. Windows tillhandahåller olika metoder för att se vilken hårdvara som är installerad och igenkänd av operativsystemet, men det är ganska klumpigt och inte rakt fram. Lyckligtvis finns det några applikationer och webbplatser som kan hjälpa dig att fastställa detta ganska snabbt.

  Belarc Advisor är ett litet Windows- och Mac-program som kan installeras och köras på under fem minuter. Det ger en mängd information om både hårdvara och operativsystem installerat på din PC inklusive CPU, RAM, grafikkort, HDD och mycket mer. Denna information kan sedan användas för att jämföra med spelets publicerade systemkrav för att avgöra om din dator kan köra den.

  CanYouRunIt by System Requirements Lab tillhandahåller en enkel lösning med ett klick för att avgöra om din PC kan köra ett visst spel. Det krävs mer än ett klick på grund av en liten applikationsinstallation, men det är ganska lätt att använda. CanYouRunIt analyserar din PC-hårdvara och operativsystem och jämför den med det valda spelets systemkrav och ger ett betyg för varje krav.

  03

  av 06

  Uppdatera grafikdrivrutiner och optimera grafikkortinställningar

  En av de första uppgifterna att kolla in listan när du försöker optimera din dator för spel är att se till att ditt grafikkort uppdateras med de senaste drivrutinerna. Som kontaktpunkt för din spelupplevelse är det viktigt att hålla ditt grafikkort uppdaterat. Att inte göra det är en av de främsta orsakerna till dålig datorprestanda under spel. Både Nvidia och AMD / ATI tillhandahåller sina egna applikationer för att hantera grafikkortdrivrutiner och optimera inställningarna, respektive Nvidia GeForce Experience och AMD Gaming Evolution. Deras optimeringsinställningar och rekommendationer är baserade på en mängd information de har samlat in genom åren för olika typer av hårdvarukonfigurationer. Att ha de senaste drivrutinerna kan även hjälpa till att öka prestandan i äldre spel också.

  Att optimera din grafikkorts ramfrekvens är också en bra väg att söka när du letar efter prestationsökningar. Det finns ett antal tredjepartsapplikationer som möjliggör justering av grafikkortinställningar och överklockning för att öka prestandan. Dessa inkluderar MSI Afterburner som låter dig överklocka alla GPU, EGA Precision X och Gigabyte OC Guru för att nämna några. Dessutom finns det verktygsprogram som GPU-Z som ger detaljer om maskinvarespecifikationer och inställningar för ditt grafikkort och Fraps, som är ett grafikverktyg som ger information om bildhastighet.

  04

  av 06

  Rengör onödiga processer för start och avstängning

  Ju längre du har din dator, desto fler applikationer kommer du sannolikt att installera. Många av dessa applikationer har uppgifter och processer som körs i bakgrunden även om programmet inte körs för närvarande. Med tiden kan dessa bakgrundsuppgifter ta upp stora systemresurser utan vår kunskap. Några allmänna tips som ska följas vid spel inkluderar: stänga alla öppna applikationer som en webbläsare, MS Office-program eller något annat program som körs innan spelet startar. Det är också alltid bra att börja spela med en ny omstart av din dator. Detta återställer ditt system till startkonfigurationen och stänger alla kvarvarande uppgifter som kan fortsätta att köras i bakgrunden efter att programmen har stängts. Om detta inte hjälper till att förbättra ditt spel, vill du gå vidare till nästa uppsättning tips och rekommendationer.

  Döda onödiga processer i Windows Task Manager

  Ett av de snabbaste sätten att öka datorns prestanda är att rengöra alla startprogram och processer som du tycker är onödigt att ha när din dator är igång. Windows Task Manager är den första platsen att börja och där du kan ta reda på vad som körs och ta upp värdefulla CPU- och RAM-resurser.

  Task Manager kan startas på ett antal sätt, det enklaste är att högerklicka på Aktivitetsfältet och välja Start Task Manager. När du öppnat navigerar du till fliken "Processer", som visar alla underliggande program och bakgrundsprocesser som för närvarande körs på din PC. Antalet processer är mestadels irrelevant eftersom de flesta har ett ganska litet minne och CPU-fotavtryck. Sortering efter CPU och minne visar de applikationer / processer som tar upp dina resurser. Om du letar efter att få en boost direkt, om du avslutar processen inom Task Manager kommer att rensa upp CPU och minne men det gör ingenting för att förhindra att dessa bakgrundsuppgifter startar igen vid nästa omstart.

  Startup-program för sanering

  För att förhindra att program och processer startar varje gång du startar om din dator krävs några ändringar i systemkonfigurationen. Tryck på Windows-tangenten + R- tangenten för att dra upp fönstret Körkommando och gå in därifrån i msconfig och klicka på OK för att dra upp systemkonfigurationsfönstret. Klicka här på fliken Tjänster för att se alla program och tjänster som kan ställas in för att köras när Windows startar. Om du nu vill stoppa varje applikation / process från tredje part från att köras vid start klickar du bara på Dölj alla Microsoft-tjänster och klickar sedan på Inaktivera alla, det är så enkelt som det. Men om du är som många av oss finns det program som du vill fortsätta att köra i bakgrunden så det är bättre att gå igenom varje lista och inaktivera manuellt. När du har slutfört krävs en omstart för att ändringarna ska träda i kraft.

  Ansökningar för att frigöra systemresurser för spel

  Om du föredrar att lämna startprogrammen och processerna som de är så kan andra alternativ öka datorns prestanda som inkluderar användning av tredjepartsapplikationer. Nedan sammanfattar kort några av dessa applikationer och vad de gör:

  • CCleaner - CCleaner är ett program som tar mysteriet ur registerrensningen, vilket gör det möjligt för användare att enkelt rensa upp föräldralösa Windows-registernycklar och poster som finns kvar från avinstallerade applikationer. Det städar också upp många olika typer av tillfälliga filer, minnesdumpar och mer som alla kan bidra till att bromsa en dator.
  • Razer Game Booster - Om du inte vill göra ändringar i din startkonfiguration är Game Booster från Razer verktyget för dig. Det hjälper dig att hantera din dators resurser, så att du kan konfigurera och optimera dina PC-inställningar baserat på de spel du spelar så att de körs med optimal prestanda. Det innehåller också extrafunktioner som en skärmdumpinspelning, HDD-defrag och bildhastigheter.
  • MSI Afterburner - MSI Afterburner är ett överklockningsprogram för grafikkort som är helt gratis att ladda ner och köra och kan användas med alla typer av grafikkort. Överklockning kan vara ett knepigt företag men Afterburner presenterar det i ett enkelt och intuitivt format.
  • Spybot, Malware Bytes eller annat Anti-Malware-program - Malware är ett av de vanligaste problemen för att försämra datorns prestanda. Att köra regelbundna skanningar med ett Anti-Malware-program som Spybot eller Malwarebytes kommer att göra långt i att hålla din dator brumma.

  Dessa är bara en handfull av de mest kända och välkända applikationerna som kommer att hjälpa till att öka datorns prestanda både för spel och för allmän användning.

  05

  av 06

  Defragera din hårddisk

  Nedanstående information avser inte solid state-enheter. Diskdefragmentering bör inte utföras på SSD: er.

  Hårddisken är en annan potentiell aspekt av din dator som kan orsaka långsamhet över tid på grund av kapacitet och hårddiskfragmentering. I allmänhet, när ditt lediga utrymme på hårddisken har cirka 90-95% kapacitet finns det potential för ditt system att börja sakta. Detta beror på virtuellt minne som är tillfälligt utrymme på en hårddisk som tilldelas operativsystemet som "extra" RAM / minne för CPU att använda. Även om virtuellt minne från din hårddisk är mycket långsammare än RAM krävs det ibland när du kör applikationer som är minnesintensiva. Att utföra en allmän sanering som innebär att rensa ut tillfälliga internetfiler, tillfälliga Windows-filer och program som inte längre är i bruk är det bästa sättet att frigöra utrymme snabbt utan att behöva köpa ytterligare hårddiskar eller molnlagring.

  Skivfragmentering sker genom den allmänna användningen av din dator. Detta inkluderar installation / avinstallation av program, spara dokument och till och med surfa på webben. Med traditionella hårddiskar lagras data på fysiska skivor som snurrar, med tiden sprids data över diskskivorna vilket kan göra för längre skivläsningstider. Defraggera hårddisken omorganiserar interna data på diskplattorna, flyttar dem närmare varandra och minskar lästiderna. Det finns ett antal tredjepartsapplikationer som Defraggler och Auslogics Disk Defrag men det grundläggande Windows-diskdefragmenteringsverktyget är verkligen allt du behöver. För att komma åt Windows Disk Defragmenter, klicka på startmenyn och ange "defrag" i sökfältet. Från fönstret som öppnas kan du antingen analysera eller påbörja defragmenteringen.

  06

  av 06

  Uppgradera hårdvara

  Om allt annat misslyckas med det fullständiga beviset för att förbättra din dators prestanda medan spel är genom att uppgradera hårdvara. Bortsett från CPU och moderkort kan de flesta hårdvara bytas ut och uppgraderas till något snabbare. Maskinvaruuppgraderingar som kan öka spelprestandan inkluderar uppgraderingar till din hårddisk, grafikkort och RAM.

  Uppgradera din hårddisk till en Solid State Drive

  Solid state-enheter har sjunkit i pris avsevärt under de senaste par åren vilket gör dem prisvärda för fler människor. För spel installerade på en SSD kommer en omedelbar uppsving i uppstart och belastningstider. Den ena nackdelen är att om din OS / Primär-enhet är en traditionell hårddisk, kan du se en flaskhals med operativsystemet fortfarande.

  Uppgradera ditt grafikkort eller lägg till inställningar för flera grafikkort

  Uppgradering av din dators grafikkort hjälper till med rendering och animering av grafik och möjliggör smidiga rörelser, hög bildhastighet och högupplöst grafik. Om du har ett moderkort med flera PC-Express-kortplatser kan du lägga till flera grafikkort med antingen Nvidia SLI eller AMD Crossfire. Att lägga till ett andra eller till och med tredje eller fjärde grafikkort kommer att öka prestandan, korten måste vara identiska och beroende på hur gammalt kortet är kan du få minskande avkastning. Det är flera "äldre" grafikkort kan fortfarande vara långsammare än ett nyare enda grafikkort.

  Lägg till eller uppgradera RAM

  Om du har tillgängliga RAM-kortplatser kommer installation av nya DIMMS att hjälpa till att eliminera stamning under spel. Detta inträffar när ditt RAM-minne bara uppfyller eller ligger något under de rekommenderade minimikraven för RAM, eftersom spel- och bakgrundsprocesserna som krävs kommer att tävla om samma resurser. Att öka hastigheten på ditt RAM-minne är också ett annat sätt att öka prestandan. Detta kan göras genom att köpa nytt, snabbare RAM eller genom överklockning. Men ett förbehåll med snabbare RAM - det är bättre att ha långsammare RAM än mindre snabb RAM. Det är om dina spel stammar med 4 GB långsammare RAM, de kommer fortfarande att stamna med 4 GB snabbare RAM, så att uppgradering till 8 GB långsammare RAM skulle stoppa stamningen.