Huvud fönster Öppna, redigera och konvertera e-postfiler
fönster

Öppna, redigera och konvertera e-postfiler

Öppna, redigera och konvertera e-postfiler
Anonim

 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • byTim Fisher

  Tim Fisher har 30+ års erfarenhet av professionell teknikstöd. Han skriver felsökningsinnehåll och är chef för.

  En fil med EMAIL-filändelsen är en Outlook Express e-postmeddelande. Det innehåller inte bara meddelandet om e-postmeddelandet utan också alla bilagor som ingick när e-postmeddelandet mottogs av Outlook Express.

  Det är möjligt att en .EMAIL-fil också är associerad med ett gammalt AOL-postprogram.

  EMAIL-filer ses sällan i dag eftersom nyare e-postklienter använder andra filformat för att lagra meddelanden i, till exempel EML / EMLX eller MSG.

  Hur man öppnar en EMAIL-fil

  EMAIL-filer kan öppnas av Windows Live Mail, en del av den gamla kostnadsfria Windows Essentials-sviten. En äldre version av detta program, Microsoft Outlook Express, öppnar också EMAIL-filer.

  Denna Windows Essential-svit har avslutats av Microsoft men kan fortfarande hittas på vissa platser. Digiex är ett exempel på en webbplats där du kan ladda ner Windows Essentials 2012.

  Om du har problem med att öppna EMAIL-filen kan du försöka byta namn på den för att använda .EML-filändelsen istället. De flesta moderna e-postprogram känner bara igen e-postfiler som slutar med .EML-filändelsen även om de kanske stöder EMAIL-filer, så att ändra filen från att använda .EMAIL-suffixet till .EML bör låta programmet öppna den.

  Ett annat sätt du kanske kan öppna en EMAIL-fil är med en online filvisare som den på krypterad. Men det stöder bara EML- och MSG-filer, så du bör först byta namn på EMAIL-filen för att använda .EML-filändelsen och sedan ladda upp EML-filen till den webbplatsen.

  Om du byter namn på en filändelse som denna konverterar den inte till ett annat format. Om döpa namn på tillägget fungerar, beror det på att programmet eller webbplatsen kan känna igen båda formaten men bara låter dig öppna filen om den använder ett specifikt filändelse (.EML i detta fall).

  Du kan öppna en EMAIL-fil utan Outlook Express eller Windows Live Mail med hjälp av en gratis textredigerare. Genom att öppna EMAIL-filen i en textredigerare kan du se filen som ett textdokument, vilket är användbart om huvuddelen av e-postmeddelandet sparas i vanlig text och du inte behöver tillgång till filbilagorna.

  Om du upptäcker att ett program på din PC försöker öppna EMAIL-filen men det är fel applikation eller om du hellre vill ha ett annat installerat program öppna EMAIL-filer, se vårt Hur man ändrar standardprogrammet för en specifik filändelseguide för att göra den förändringen i Windows.

  Hur konverterar jag en EMAIL-fil

  Även om vi inte har provat det själva, kan du kanske konvertera en EMAIL-fil med Zamzar. Men eftersom det inte stöder det här gamla EMAIL-formatet, byta namn på det till * .EML först. Zamzar kan konvertera EML-filer till DOC, HTML, PDF, JPG, TXT och andra format.

  Det är också möjligt att e-postprogrammen ovan kan konvertera EMAIL-filen till ett nytt format men det är troligt att de bara stöder EML och HTML.

  Kan du fortfarande inte öppna din fil?

  Om din EMAIL-fil inte öppnas ordentligt, kom ihåg att en fil med .EMAIL-filändelsen inte bara är någon generisk "e-postfil" som du får när du laddar ner e-post till din dator via något e-postprogram. Även om en "e-postfil" och ".EMAIL-fil" ser liknande ut, är inte alla e-postfiler .EMAIL-filer.

  De flesta e-postfiler (dvs. filer som du laddar ner via en e-postklient) är inte .EMAIL-filer eftersom formatet endast används i äldre MS-e-postklienter som de flesta inte använder längre. Moderna e-postprogram använder e-postfilformat som EML / EMLX och MSG.