Huvud Webbsökning Odd Google Jargon-villkor
Webbsökning

Odd Google Jargon-villkor

Odd Google Jargon-villkor
Anonim

Googleplex är företagets huvudkontor i Mountain View, Kalifornien. Namnet är ett spel på både "Google-komplex" och "googolplex", numret du får när du tar en och lägger till en googol av nollor till den.

Googleplex ger anställda ovanliga förmåner, till exempel frisyrer, tvättmöjligheter och gourmetmåltider. Medan Google har skalat tillbaka några av sina förmåner under ekonomiska svårigheter, har anställda fortfarande några fantastiska fördelar.

Googlers

Googlers är anställda hos Google. Det finns också flera varianter av termen, som " Gayglers " för homosexuella och lesbiska anställda, Bikeglers för anställda som cyklar för att arbeta tillsammans och Newglers för nya anställda. Tidigare anställda hänvisar till och med till sig själva som Xooglers.

20-procentig tid

Googles ingenjörer får spendera tjugo procent av sin arbetstid på husdjursprojekt. Filosofin är att detta utlopp hjälper Googlers att vara kreativa och energiska.

Ibland är dessa "20-procentiga projekt" återvända, men ofta utvecklas de till fullständiga Google-erbjudanden. Några exempel på projekt som gynnades av tjugo procent tid inkluderar Orkut, AdSense och Google Spreadsheets.

Var inte ond

"Var inte ond" är ett inofficiellt Google-motto. Googles företags policy sida uttrycker det "Du kan tjäna pengar utan att göra ont."

Detta är en väldigt hög standard och en blixtstång för Googles kritik. Oro över integritet, marknadsdominans eller kinesisk censur har oundvikligen kritiker som frågar om Google "är ond."

Observera att att vara ont är annorlunda än att göra ondska.

Pagerank

PageRank är algoritmen som gjorde Google till vad den är. PageRank utvecklades av Google-grundarna Larry Page och Sergey Brin på Stanford. Snarare än att bara beräkna sökordstäthet, PageRank faktorer för hur andra länkar till en viss sida.

Även om PageRank inte är den enda faktorn för att bestämma hur väl en webbplats kommer att rankas i Googles resultat, är det verkligen viktigt att förstå hur PageRank fungerar om du skapar webbplats.

Äta din egen hundmat

Detta var inte en fras som härstammar från Google, men det har verkligen hörts där. Frasen kommer från idén att om din produkt är fantastisk, borde den vara en produkt du använder själv.

Google gör detta med de flesta av sina produkter genom att använda dem internt så mycket som möjligt. Det är lättare att fånga buggar och fixa besvär om det är en produkt du använder själv.

Google är verkligen inte det enda teknikföretaget som äter sin egen hundmat. Det är en fras som också används hos Microsoft.

Lång svans

The Long Tail var en artikel av Chris Anderson i Wired som sedan har utvidgats till en bok. I grund och botten är teorin att internetmarknaderna är stressande genom att specialisera och catering till massor av nischmarknader snarare än att koncentrera sig på toppsäljare som detaljhandlare.

Googles affärsmodell bygger på The Long Tail. Google tillåter små annonsörer att placera billiga, mycket specialiserade annonser på platser riktade till en mottaglig publik.

Dåliga stadsdelar

Google hänvisar till skadliga webbplatser och spammare som "dåliga kvarter." Om du umgås i dåliga stadsdelar kommer du förmodligen att bli fel med en hooligan. Detsamma gäller för webbdesigners. Om du länkar innehåll till kända spammare kan Google missa din webbplats för skräppost och sänka rankningen i sökresultaten.

Google

För att indexera webbplatser i den massiva Google-sökmotorn använder Google automatiserade program för att genomsöka från länk för att länka och arkivera allt innehåll på sidan. Vissa sökmotorer hänvisar till detta som spindel eller webbspindlar, men Google kallar dem bots och hänvisar till deras som Googlebot. Du kan begära sidor som inte indexeras av Google och andra robotar och spindlar med hjälp av en robots.txt-fil.

Jag känner mig lycklig

Googles sökmotor har haft en "I'm Feeling Lucky" -knapp på den nästan från början. Även om de flesta användare inte verkar ha tur, har knappen stannat kvar. Det flyttas till och med till andra verktyg, som Picasa.