Huvud köpa guider NRDC-rapport påstår att 4K UHD-TV-apparater ökar din energiräkning
köpa guider

NRDC-rapport påstår att 4K UHD-TV-apparater ökar din energiräkning

NRDC-rapport påstår att 4K UHD-TV-apparater ökar din energiräkning
Anonim

Hur grön är din TV?

 • Datorer och surfplattor
 • Smartphones
 • Spel & konsoler
 • Gadgets
 • kameror
 • Audio
 • avJohn Archer

  Frilansförfattare som täcker TV- och videoteknik och elektronikindustrin.

  Med de kraftigt stigande energipriserna och den globala uppvärmningen kontinuerligt heta ämnen just nu befinner sig tv-tillverkare under allt starkare tryck för att leverera sin bild och ljudspänning medan de använder mindre energi.

  Ankomsten av en ny generation 4K (även känd som UHD) TV-apparater verkar emellertid orsaka dessa redan embattlade tillverkare några allvarliga miljöhuvudvärk, med en ny rapport som hävdar att 4K-TV-apparater i genomsnitt använder 30% mer kraft än 720 eller 1080 HD-TV-apparater.

  Tänk på denna häpnadsväckande siffra mot det förutspådda antalet 4K-TV-apparater som kommer in i USA: s hem i slutet av 2016 och du kan titta på en kombinerad kraftig ökning i landets energiräkningar på mer än en miljard dollar.

  Forskningen

  Gruppen bakom den iögonfallande rapporten, Natural Resources Defense Council (NRDC), har naturligtvis inte plockat ut dessa siffror ur tunn luft. Den mätte elförbrukningen för 21 TV-apparater - med fokus på 55-tums storlekspunkt, eftersom det för närvarande är den största säljande 4K-TV-storleken - över en rad tillverkare och prispunkter, samt att ta in data från offentliga databaser av UHD TV-energi använda sig av. Dess uppskattningar av hur många hushåll som kommer att ha 4K-TV baseras på analys av faktiska TV-försäljningssiffror.

  Genom att gå mer in i rapporternas påståenden tog det som utgångspunkt att det redan finns cirka 300 miljoner TV-apparater i amerikanska hushåll. Sedan kombinerade den denna siffra med sina 4K-TV-energiförbrukningsresultat för att beräkna vad som skulle hända om det fanns en landsomfattande växel från 36-tum och större TV-apparater till UHD-TV-apparater och nådde ytterligare 8 miljarder kilowattimmar energiförbrukning över hela landet. Det motsvarar tre gånger mer energi än hela San Francisco förbrukar årligen.

  Kostnaden för föroreningar

  NRDC beräknade dessutom att de extra 8 miljarder kilowattimmarna kan sluta skapa mer än fem miljoner ton extra kolföroreningar.

  Nyckeln till NRDC: s siffror är också det faktum att övergången till 4K UHD-upplösningar leder till försäljning av fler storskärms-TV-apparater. En tredjedel av alla TV-apparater som säljs idag är uppenbarligen minst 50 tum stora - och det är ett enkelt faktum att större TV-apparater tenderar att konsumera mer energi. I själva verket, enligt NRDC: s test, verkar vissa storskärms-TV-apparater bränna igenom mer el än ett typiskt kylskåp!

  Som om ökningen i strömförbrukning orsakad av 4K inte var tillräckligt oroande, påpekar NRDC också att saker sannolikt kommer att bli värre med ankomsten av HDR-TV-teknik (High Dynamic Range).

  HDR-effekten

  Tanken bakom HDR är att den låter dig titta på en video med ett utvidgat luminansområde - vilket ganska oundvikligen kräver användning av mer kraft från din TV på grund av den extra ljusstyrkan som finns.

  NRDC: s mätningar tyder på att titta på en film i HDR äter upp nästan 50% mer kraft än att se samma film i ett normalt dynamiskt område.

  Just nu känner vi oss skyldiga att chipa in och betona att tv-tillverkarna faktiskt har gjort betydande framsteg under de senaste åren när det gäller att minska strömförbrukningen för sina TV-apparater, och vi tvivlar inte på att fortsatta förbättringar kommer att göras när de blir mer erfaren med 4K och särskilt HDR.

  Steg du kan ta

  NRDC påpekar själv i de senare stadierna av sin rapport att det redan finns saker du kan göra när du köper och använder en ny 4K-TV för att mildra problem med energiförbrukning. De viktigaste tips som erbjuds är att du använder en TV: s automatiska ljusstyrka, där bilden justerar sig själv som svar på ljusnivån i ditt rum; att du letar efter TV-apparater som har fått Energy Star-etiketten; och att du undviker snabbstartlägen som vissa TV-apparater erbjuder.

  Som fans av TV-bildkvalitet har vi oro över hur mycket vår AV-upplevelse kan påverkas av energitryck som verkar lite hårda med tanke på hur hårt AV-världen har arbetat för att bli grönare under senare tid. Men samtidigt vill vi alla ha lägre makträkningar och en hälsosammare planet, eller hur?