Huvud webbsökning Mobilfotografering: Lättvägsstudier
webbsökning

Mobilfotografering: Lättvägsstudier

Mobilfotografering: Lättvägsstudier
Anonim

Använd appen Show Shutter Cam för att behärska fotografering med lång exponering

 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • avBrad Puet

  Har skrivit för Huffington Post och andra butiker om musik och fotografering. Hans kommersiella fotografering har dykt upp i Washington Post, VICE och Slate.

  25

  25 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Det finns inget roligare i mobilfotografering än att fotografera lätta spår. Idén är enkel: Stabilisera din smartphone och fotografera bilar när de kör förbi på natten. I fotografi beskrivs detta som fotografering med lång exponering. Om du vill göra dina egna ljusspårfoton behöver du ett stativ utformat för att din telefon ska stabilisera enheten. Ju mer stabil din telefon är, desto bättre blir resultatet från kameran. Vid mobilfotografering kan kameraskakning eller handskakning förstöra dina välplanerade bilder.

  På den mest allmänna nivån innebär fotografering av lätta spår att hitta en plats där du kan se de ljusa spår som skapats av bilar. Du säkrar din mobiltelefon, ställer in en lång exponeringsinställning på telefonen med en app och skjuter i en tid när bilar går förbi för att skapa ljusets spår. Det är lite mer komplicerat än det låter, men tanken bakom det är att längre exponeringar gör att bilarna som skapar spåren kan röra sig genom bilden. Det krävs lite övning till en början, men du kommer att vara nöjd med resultaten.

  Appen för långsam slutare

  Ladda ner Slow Shutter Cam-appen för din iPhone i App Store eller ladda ner en liknande app på Google Play för Android-telefoner. Slow Shutter Cam-appen erbjuder några coola funktioner som du kan leka med för att få de fantastiska lätta spåren.

  Appen Slow Shutter Cam tar en serie foton och sammanfogar dem till en enda bild. Denna enda bild visar det kontinuerliga ljuset. Det är viktigt att stabilisera din mobiltelefon så att denna serie bilder inte ger några avvikelser. Förberedelser är viktiga. Så här fångar du din första ljusspårbild:

  1. Stäng av mobiltelefonens kamerablink.

  2. Starta appen Slow Shutter Cam och ge den åtkomst till din kamera om du blir ombedd att göra det.

  3. Klicka på Inställningsikonen i appen Slow Shutter Cam. Det liknar en växel.

  4. Knacka på Light Trail i avsnittet Capture Mode.

  5. Flytta slutarhastigheten helt åt höger tills den säger glödlampa . Den här inställningen låter dig styra när slutaren öppnas och stängs manuellt.

  6. Välj en inställning för ljuskänslighet och ISO. Tills du blir mer bekant med appen och lätta spår, välj en mellaninställning för varje.

  7. Placera telefonen på ett stativ eller en stabil yta och rama in bilden.

  8. Tryck på slutarknappen för att börja spela in.

  9. Tryck på slutarknappen igen för att stoppa inspelningen.

  10. Klicka på Spara .

  11. Tidpunkten är allt, så få all inställning innan du förväntar dig bilar. Tryck sedan på slutarknappen när du ser bilar närma sig.

   Ett ord om exponering

   Eftersom du aktiverar och inaktiverar slutaren manuellt måste du utveckla en "känsla" för hur länge du ska vänta mellan dessa två åtgärder. Om du fotograferar bilar vill du lämna den öppen så länge det tar en bil på avstånd att passera din telefon för att fånga en full spår.

   Om du använder inställningen för lång exponering för att filma något som en flimrande eld kan du använda en kortare exponeringstid. En del av det roliga med fotografering med lång exponering är att experimentera för att hitta de inställningar som ger den mest imponerande bilden.