Huvud Webbläsare Microsoft Edge mot Google Chrome: Vad är skillnaden?
Webbläsare

Microsoft Edge mot Google Chrome: Vad är skillnaden?

Microsoft Edge mot Google Chrome: Vad är skillnaden?
Anonim

Jämför två av de hetaste webbläsarna

Image

Programvarulicensen för öppen källkod för dessa iterationer är det som tillät Google att snabbt sätta ihop sin egen webbläsare, och är troligtvis en del av anledningen till att Chrome har sin egen open source-variant, kallad Chromium, vilket innebär att andra organisationer kan ta denna ram och använda den för att skapa sin egen webbläsare.

Extensions

Med tillägg kan användare installera tillägg för att introducera fler funktioner i Chrome. Du kan enkelt bläddra och installera dem från Chrome App Store.

Image

Trots att Chrome inte var den första webbläsaren som kom med konceptet för tillägg, har den ett av de mest omfattande biblioteken, med Google som gör det mycket enkelt för utvecklare att koda och skicka in nya tillägg till sin butik.

Standardinställningar

Vissa av inställningarna när du först startar skiljer sig också mellan dessa två webbläsare. Detta är inte lika viktigt som vissa andra punkter eftersom du vanligtvis kan ändra dessa, men de är fortfarande värda att notera.

 • Hemsida : Naturligtvis är standardhemsidan för Chrome Google. Detta innebär att du har snabb åtkomst, inte bara till Googles sökfunktion, utan också till andra tjänster som Gmail om du har ett Google-konto.
 • Standard sökmotor : På samma sätt när du skriver nyckelord i webbläsarens URL-fält använder Chrome Google som standard sökmotor.
 • Gjutning : En av de nyare funktionerna i enheterna är möjligheten att "casta" eller visa videoutgången från den på en annan enhet. Med Chrome kan du ansluta till en Chromecast-enhet för att visa dess utgång.

Kompatibilitet

Chrome är en av de mest surfplattande webbläsarna där ute. Det är tillgängligt för Microsoft Windows, macOS och på mobil för Android och iOS. Det är till och med tillgängligt på Linux.

Vad vi gillar

 • Mest stödd webbläsare, särskilt för konsumenttjänster

 • Cross-platform tillgänglighet

 • Stor utbyggnadsmarknad

 • Öppen källkod och utdragbar

Vad vi inte gillar

 • Kan bli ett minne

 • Framtiden för annonsblockerare är osäker eftersom Google börjar hämma dem

 • Separat nedladdning och installation på alla operativsystem utom Android

Ladda ner Google Chrome

Microsoft Edge

Edge använder EdgeHTML, som är en fortsättning på den gamla Internet Explorer-återgivningsmotorn.

Image

Om du har använt Internet Explorer, särskilt äldre versioner som 6 till 8, kanske du kommer ihåg att det hade ett rykte för att vara väldigt fin när du visade webbplatser. En sida som visas korrekt (dock lite annorlunda) i Firefox eller Chrome kan tyckas vara trasig i IE 6 och kräver speciell lösningskod. Så Microsoft skapade en ny motor, EdgeHTML, som blev av med många av dessa äldre problem och också var snabbare. Det här är den motor som Edge-webbläsaren för närvarande använder.

Extensions

Edge stöder också tillägg, och precis som Chrome har den ett avsnitt i Microsoft Store där du kan söka efter nya du kan behöva. Många av de större applikationerna, som Evernotes Clipper, finns också som Edge Extensions, men du kan ha problem med att hitta tillägg från mindre utvecklare, eller titta på en mängd olika alternativ för en viss typ.

Image

Urvalet är mindre här, delvis på grund av att Microsoft byter från sin traditionella Internet Explorer-webbläsare till Edge. Det fanns ingen bakåtkompatibilitet under denna förändring, så utvecklarna var tvungna att koda sina tillägg igen om igen. Det har tagit ett tag att komma ikapp, och vissa utvecklare övergav troligtvis stödet för Microsoft-webbläsare helt.

Standardinställningar

Som du kan förvänta dig föredrar Microsoft sina egna tjänster för sin Edge-webbläsare:

 • Hemsida : För Edge, när du öppnar en ny flik eller ett fönster, visas en sida med historier från Microsoft News och en sökruta av Bing.
 • Standard sökmotor : Edge kommer också att använda Bing när du anger din sökning i URL-fältet.
 • Gjutning : Microsofts Edge låter dig casta till alla enheter som stöder DLNA-protokollet, liksom Miracast. I detta avseende är det faktiskt mer kompatibelt än Chrome med olika typer av hårdvara för att skicka media eller spegla din skärm.

Kompatibilitet

Som noterats tidigare är Edge installerad ur rutan på alla standardversioner av Microsoft Windows. Det finns också på macOS, Android och iOS.

Vad vi gillar

 • Installerat som standard på system som kör Windows

 • Förbättrad, snabbare återgivning jämfört med Internet Explorer

 • Bättre stabilitet (både som en Windows-applikation och när du visar webbappar)

 • Stöd för fler gjutningsenheter via DLNA- och Miracast-protokollen

Vad vi inte gillar

 • Fortfarande mindre kompatibelt än konkurrenterna Chrome och Firefox

 • Mindre tilläggsmarknad

 • Behovet av att uppdatera standardinställningarna, såvida du inte är en av de människor som faktiskt föredrar Bing

Ladda ner Microsoft Edge

Chrome vs. Edge Feature Comparison

Microsoft utvecklade Edge för att försöka stoppa massmigreringen från Internet Explorer till Googles Chrome. De flesta anser att Edge är en mycket bättre webbläsare än IE, och ett genomförbart alternativ till Chrome, eller åtminstone ett mycket bra komplement till det.

Google Chrome mot Microsoft Edge
Google ChromeMicrosoft Edge
Rendering EngineBlink (öppen källkod)EdgeHTML (egenutvecklad)
Standard sökmotorGooglebing
StandardhemsidaGoogleBing sökruta med Microsoft News-innehåll
Förlängning MarketplaceMånga tillägg finns tillgängliga i Chrome Web StoreEn mängd tillägg, även om mindre än Chrome, är tillgängliga via Microsoft App Store
GjutningsprotokollChromecastDLNA, Miracast
TillgänglighetWindows, macOS, Linux, iOS, AndroidWindows, macOS, iOS, Android

Edge och Chrome kommer att bli mer likadana framåt

Även om ovanstående skillnader är tydliga i nuvarande versioner av Chrome och Edge, kommer vissa av dem att försvinna innan för länge.

Microsoft har beslutat att kasta in handduken på EdgeHTML och andra kärnkomponenter i Edge och kommer istället att skapa en ny version av Edge baserad på Chromium. Det stämmer, Microsoft kommer att bygga Edge med hjälp av Chrome-grunderna, vilket innebär att nyckelelement som återgivningsmotorn kommer att vara identiska, mycket för webbutvecklare.

Det som troligen kommer att förbli annorlunda är de anslutna tjänsterna. Till exempel kommer du antagligen fortfarande att synkronisera dina bokmärken med ditt Microsoft-konto istället för ett Google-konto, och Bing kommer troligen att vara standardsökmotorn. Som sagt kommer att använda en gemensam plattform definitivt göra det lättare för utvecklare att skapa innehåll och applikationer som är mycket mer konsekventa i de stora webbläsarna.

I slutet av dagen finns det inget som hindrar dig från att ha båda och använda det som fungerar bäst för en given webbplats. Men om du vill välja en, gå med Chrome om du använder massor av webbappar, eller om du är mycket investerad i Googles ekosystem. Om det inte tilltalar dig är Microsoft Edge redan installerat om du använder Windows. Det är en mycket kapabel webbläsare om du har problem med Googles reklamaktiviteter.