Huvud webbsökning En lista med 10 underhållningsfandom som växte från Tumblr
webbsökning

En lista med 10 underhållningsfandom som växte från Tumblr

En lista med 10 underhållningsfandom som växte från Tumblr
Anonim

Dessa fandom har verkligen trivdes tack vare Tumblr-samhället

Vill du veta vad den ultimata Tumblr-fandom en gång var och förmodligen fortfarande är på någon oändlig nivå?

Det måste vara alla saker Doctor Who. Du vet, den BBC-sci-fi-serien som dokumenterar äventyren för en Time Lord som reser genom tiden i det som kallas hans TARDIS.

Sök igenom Doctor Who-taggen och dess tillhörande taggar efter ett snöskott av fan-gifs, personliga åsikter om showen eller fandom, skämt, memes och allt annat.

02

av 10

Sherlock Fandom

Sherlock är en annan brittisk TV-serie med huvudrollen i Benedict Cumberbatch som Sherlock Holmes - mannen som denna Tumblr-fandom har varit helt förälskad i sedan showen startade 2010.

Fandom blev helt besatt av Cumberbatch, och att gå igenom Sherlock-taggen kommer att släppa en våg av bilder eller gifs fulla av honom. Det är en aktiv fandom även med osäkerheten i en kommande femte säsong, och alla dessa Sherlock Tumblr fangirls är definitivt inte rädda för att erkänna hur mycket de älskar karaktärerna.

03

av 10

Harry Potter Fandom

Harry Potter-böckerna och filmerna avslutades för en tid sedan, men Harry Potter Tumblr-fandom trivs fortfarande mer än någonsin. Det är bara en av de fantastiska och magiska berättelserna som är helt oförglömliga.

Många av karaktärerna har en speciell (och ofta humoristisk) plats i fansens hjärtan, så du kan söka igenom vilken karaktärs namn som helst i taggarna för att hitta inspirerande bilder av Harry / Ron / Hermione-trioen, lustiga gifs av Professor Snape eller lika roliga inlägg av Lord Voldemort.

04

av 10

The Walking Dead Fandom

Liksom Doctor Who och Sherlock är The Walking Dead en annan fandom baserad på en populär TV-dramaserie, denna gång om zombies.

Människor som gillar den här showen är också vanligtvis i besläktade skräck- / dramashower som True Blood, Dexter, Breaking Bad, Game of Thrones, Sons of Anarchy och andra. Dessa har också ganska ansedda fandom på Tumblr, av vilka många tenderar att överlappa varandra på grund av deras liknande teman och gemensamma intresse för Tumblr-samhället.

05

av 10

Homestuck Fandom

Homestuck var utan tvekan den mest populära delen av MS Paint Adventures webcomics-samling. Det lanserades 2009 och slutade 2016, men Tumblr-användare älskar fortfarande det.

Om du inte är väldigt aktiv i Tumblr-gruppen (eller till och med på Reddit, som har en populär egen fandom-subreddit) och följer många bloggar med uppdaterat innehåll från tonåringar och 20-saker, har du förmodligen aldrig hört talas om home~~POS=TRUNC. Homestuck Tumblr-taggen domineras mest av cosplayfoton och fan-konst.

06

av 10

Äventyrstid Fandom

Adventure Time är en animerad TV-serie på Cartoon Network med en tonårspojke med namnet Finn och hans hund Jake som har massor av galna äventyr - tillsammans med många andra färgglada, nyckfulla karaktärer som också spelar en viktig roll i showens popularitet.

Det är verkligen en av de konstiga tecknade filmerna som fortfarande tilltalar den unga vuxna generationen snarare än bara uteslutande till små barn. Fans kanske är ledsna att det var tvungen att sluta 2018, men den här av de tecknade filmer som kan ses över och om igen för nostalgiens skull.

07

av 10

Supernatural Fandom

Supernatural är ännu en dramaserie som dokumenterar två bröders strävan att jaga alla slags mytiska varelser, demoner och spöken. Och som Benedict Cumberbatch, Tumblr fangirls är ganska angelägna om att göra det känt att de verkligen älskar Jared Padalecki också.

Du kanske har insett att många fandom involverar show med Time Lords, detektiv, zombies, vampyrer, trollkarlar och andra magiska karaktärer. Supernatural är inget undantag.

08

av 10

Marvel Comics Fandom

Marvel Comics fanns långt före internettidens gryning, men även i dag är fansen lika aktiva som någonsin. Filmbranschen kan ha bidragit till det, kanske bara lite.

Fandom kan faktiskt delas upp i mindre uppsättningar av fandomsamhällen som är fokuserade på specifika Marvel-teman, som The Avengers, Thor, Iron Man, Captain America, Spiderman, Deadpool och alla andra stora superhjältar eller skurkar.

09

av 10

Anime Fandom

Den populära japanska illustrationsstilen som kallas anime är en annan konstform som har funnits sedan innan vi hade tillgång till internet, och Tumblr har vuxit till att bli en vanlig plats att dela foton från favorit anime-show eller serier, och naturligtvis att visa upp teckningar eller datoranimationer av anime-karaktärer.

Rätt varning innan du bestämmer dig för att bläddra igenom anime- eller mangarelaterade Tumblr-taggar: du kommer nästan säkert att snubbla över något NSFW-innehåll. Så om du har intresserat dig för anime som du vill utforska vidare, se till att bläddra igenom Tumblr fandom-taggarna på ett säkert ställe.

10

av 10

Jennifer Lawrence Fandom

Slutligen, här är en speciell sparad för sist. En av de största kändisarnas unga underhållningskärlek är Jennifer Lawrence, en skådespelerska som fångade hjärtan till Tumblr-användare efter att hon hade huvudrollen i The Hunger Games.

Kanske är det största skälet till att Tumblr är så förtjust i henne för att de flesta användare kan relatera till henne på en personlig nivå, inklusive hennes otroliga humor och besvärliga charm under kändisevenemang eller intervjuer. Hon har i grunden sin egen fan-driven del av Tumblr allt för sig själv.