Huvud sociala media Lär dig hur du använder Twitter på 15 minuter eller mindre
sociala media

Lär dig hur du använder Twitter på 15 minuter eller mindre

Lär dig hur du använder Twitter på 15 minuter eller mindre
Anonim

 • Facebook
 • Instagram
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • avLeslie Walker

  En multimediajournalistprofessor som täcker sociala medier, webbpublicering och internetteknik.

  211

  211 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Den här instruktionen för Twitter är utformad för att få dig igång på Twitter på 15 minuter eller mindre.

  Du lär dig grunderna om hur du använder Twitter genom att ställa in din Twitter-profil, skicka din första tweet och bestämma hur du vill använda Twitter.

  Fyll i registreringsformuläret på Twitter: s hemsida

  Gå först till twitter.com och fyll i de tre registreringsrutorna till höger, ange ditt riktiga namn, riktiga e-postadress eller telefonnummer och ett starkt lösenord du kanske vill skriva ner och vara säker på att komma ihåg.

  Det är generellt en bra idé att ge Twitter ditt riktiga namn eftersom Twitter handlar om riktiga människor. Höger? Hur som helst är nästa steg att avmarkera alternativet 'Anpassa Twitter' som du får om du inte vill ta emot många e-postmeddelanden från Twitter.

  Var noga med att ange din riktiga e-postadress också. Det beror på att du måste validera din e-postadress på några minuter när du är klar med registreringen.

  När du har fyllt i ditt namn, e-postadress och lösenord klickar du på Registrera dig . (Du kanske måste fylla i en CAPTCHA eller "är du mänsklig?" -Ruta med snodiga brev för att bevisa att du inte är en programvarobot.)

  Välj ditt Twitter-användarnamn

  När du har klickat Registrera kommer Twitter att visa en annan sida med de tre objekten du just har fyllt i och ett föreslaget Twitter-användarnamn längst ner. Ditt Twitter-användarnamn kan skilja sig från ditt riktiga namn men behöver inte vara det.

  Twitter: s föreslagna användarnamn kommer att baseras på ditt riktiga namn, men du kan fritt ändra det. Om ditt riktiga namn är tillgängligt på Twitter är det ofta ett bra användarnamn att välja.

  Men om ditt namn redan har tagits kommer Twitter att lägga till ett nummer efter ditt namn för att skapa ett liknande användarnamn. Det är ingen bra användarnamnstrategi. Du vill ändra det föreslagna användarnamnet till något lite mer klassiskt och mer minnesvärt än ett slumpmässigt nummer. Du kan lägga till en mellaninitial eller förkorta ditt namn till ett smeknamn; antingen är bättre än ett nummer.

  Ditt användarnamn är viktigt eftersom det kommer att visas för alla på Twitter och kommer också att bilda webbadressen till din Twitter-adress. (Om ditt användarnamn är PhilHoite kommer din twitter-URL att vara www.twitter.com/philhoite.)

  Så se till att du väljer något kort och lätt att komma ihåg, helst med minst ditt för- eller efternamn i det så att det är bundet till dig på något uppenbart sätt. "ProfPhil" är bättre än "Phil3." Du får idén.

  Klicka på Skapa mitt konto när du är klar.

  Hoppa över "Vem att följa" och "Vad jag ska följa"

  Därefter kommer Twitter att bjuda in dig att hitta personer att följa genom att fråga dig vilka ämnen som intresserar dig, men börja inte följa människor ännu.

  Hoppa över dessa sidor genom att klicka på den blå nästa stegknappen längst ner på första sidan. Klicka sedan på Hoppa över importknappen längst ner på nästa sida, som inbjuder dig att söka i dina e-postkontakter för att hitta personer att följa.

  Bekräfta Din E-postadress

  Gå till ditt e-postkonto, kolla efter meddelandet som Twitter skickade och klicka på verifieringslänken som den innehåller. Följ instruktionerna i detta e-postmeddelande, vilket kan innebära att du följer en länk i e-postmeddelandet.

  Grattis, du är nu en bekräftad Twitter-användare!

  E-postlänken som du klickade borde ta dig till din Twitter-hemsida eller till en sida där du kan logga in igen för att komma åt din Twitter-hemsida. (Om du vill fortsätta lära dig att använda Twitter först, kan du försena den här e-postverifieringsprocessen tills senare.)

  Fyll i din profil

  Ditt nästa steg borde vara att ta bort din profil innan du börjar följa människor.

  Varför? För att klicka på "följ" på någon får dem ofta att klicka igenom och kolla in dig. När det händer vill du att din profilsida ska berätta vem du är. Du kanske inte får en ny chans att övertyga dem att "följa" dig, vilket betyder att du prenumererar på deras tweets.

  Så klicka på Profil i toppmenyn på din Twitter-hemsida, redigera sedan din profil och fyll i inställningarna. Klicka på Profil- fliken i inställningsområdet för att skriva ut den profilinformation som andra ser.

  Att ladda upp en bild av dig själv hjälper dig oftast att få fler följare eftersom det gör att du verkar mer verklig. Klicka på Välj fil bredvid bildikonen och navigera på hårddisken för att hitta ett foto du gillar och ladda sedan upp det.

  Lägg sedan till en kort beskrivning av dig själv (färre än 160 tecken) i biorutan. Den goda texten här hjälper till att locka följare genom att göra dig verkad mer intressant. Det kan också vara värt att ange din stad och länka till någon webbplats du kan ha i dessa rutor.

  Klicka på Spara när du är klar med att fylla i den korta profilen.

  Du kan anpassa dina designfärger och bakgrundsbild genom att klicka på fliken Design .

  Skicka din första tweet

  Eftersom du utan tvekan kliar för att komma igång och bli en riktig Twitterer, gå vidare, skicka din första tweet. Att skicka dessa meddelanden kan vara det bästa sättet att lära sig att Twitter - lärande genom att göra.

  Det är lite som en Facebook-statusuppdatering, bara de Twitter-meddelanden du skickar är offentliga som standard och måste vara korta.

  Om du vill skicka en tweet skriver du ett meddelande på 280 tecken eller mindre i textrutan som frågar "Vad händer?"

  Du kommer att se teckenantalet falla medan du skriver. Om ett minustecken visas har du skrivit för mycket. Klipp några ord, och klicka sedan på Tweet- knappen när du är nöjd med ditt meddelande.

  Din tweet skickas inte till någon ännu eftersom ingen följer dig eller prenumererar för att ta emot dina tweets. Men din tweet kommer att vara synlig för alla som stannar vid din Twitter-sida, antingen nu eller i framtiden.

  Motstå lusten (för nu) att använda konstigt Twitter-språk. Du lär dig lingon när du går.

  Bestäm hur du använder Twitter för affärs- eller personliga mål

  När du har avslutat den här inledande Twitter-tutorialen kommer ditt nästa steg att bestämma vem du ska följa och vilken typ av följare du hoppas locka. Din upplevelse av Twitter kommer att variera beroende på hur du väljer att använda Twitter - inklusive vem du följer och vad du tweetar.

  Så det är det. Du är en Twitterer! Det finns mycket mer att lära sig, men du är på väg.