Huvud webbsökning Vet mer om domännamn och registreringsprocessen
webbsökning

Vet mer om domännamn och registreringsprocessen

Vet mer om domännamn och registreringsprocessen
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • av Thoke

  Har skrivit för publikationer som BrightHub, eHow och CNET. Thoke är webbinnehållschef och rådgivare med erfarenhet av digital marknadsföring.

  I enkla ord är ett domännamn inget annat än namnet (URL) på din webbplats. Inga två webbplatser i världen kan ha samma domännamn med samma TLD-förlängning som .com, .org, .info etc. Normalt, när du registrerar dig för webbhotellösningar, kan ett webbhotell erbjuda lockande webbhotell med gratis domän registrering som en del av paketet, men det kanske inte är fallet med varje värd.
  Ett domännamn ska inte bara vara lätt att komma ihåg, utan det ska vara enkelt att skriva; föreställ dig själv att du skriver in en lång irriterande URL som thebestfreewebsitemonitoringservicesinunitedstatesofamerica.com, eller the-best-cloud-hosting-provider-in-Texas.com och chansen att skriva det korrekt varje gång …
  Om du planerar att lansera en webbplats är en grundlig förståelse av domännamn mycket avgörande. Samtidigt, om du planerar att erbjuda domänregistrering och hostingtjänster till dina kunder, behöver du också en god förståelse för domänregistrering och förnyelseprocess.
  När domännamnet har registrerats, ingår det i ett stort register över poster som innehåller andra domännamn, och denna databas upprätthålls av ICANN.

  Förutom namnet på domänen matas även annan information som IP-adress till en DNS-server (Domain Name System), och detta system berättar alla andra datorsystem som är anslutna till Internet om ett domännamn och dess IP-adress.

  Hur man registrerar ett domän

  Kunder kan besöka webbplatsen för alla domänregistratorer som GoDaddy och helt enkelt mata in domännamnet efter eget val för att kontrollera tillgängligheten. Men innan du bokar en domän måste du se till att du känner till grundreglerna för domännamns längd och format. Efter att du har matat in ditt namn, kommer resultaten att dyka upp som indikerar om namnet redan har tagits upp av någon annan … Om det råkar vara så kan du prova olika TLD-tillägg som .org, .com, . info eller .net med samma domännamn, men det kanske inte är en bra idé om du vill etablera det som ett varumärke (på grund av att det finns en annan webbplats med samma domän men annan TLD-förlängning).
  En tumregel här skulle vara att leta efter tillgänglighet för .com-tillägg och ignorera det specifika domännamnet om tillägget till .com redan är bokat. Men om .com-tillägget är tillgängligt, men .info eller .org har bokats av någon annan, kan du fortfarande överväga att registrera com-tillägget för att starta din webbplats.

  Vi hade redan diskuterat processen för registrering av domännamn i en annan artikel, så se till att du tittar bra på det innan du fortsätter.

  Hur man väljer ett domännamn

  Håll namnet enkelt och skarpt och något nära besläktat med ditt företag. Skriv ner en sannolik lista med sådana namn. Om du kämpar för att hitta ett bra namn kan du försöka hitta idéer som är nära relaterade till de tjänster du erbjuder. Du kan också leta efter iögonfallande fraser i dina broschyrer eller reklambroschyrer.
  Du kan prova alla typer av kombinationer som kan fungera för dig och slutligen nollställa på några alternativ och utföra en domänsökning på WhoIs eller någon av de ICANN-ackrediterade registratorerna för att se om domänen redan har tagits. Om så är fallet kan du prova en ny eller om du är mycket speciell med det namn du vill, kontakta webbplatsägaren och se om han / hon är villig att sälja domänen till dig. Om du vill att en viss uppsättning Internetanvändare ska besöka din webbplats bör du försöka komma med ett domännamn som är så nära besläktat med sökordet som dina potentiella besökare skulle skriva in i sökmotorerna, som möjligt … det gör underverk i villkor för att öka webbplatstrafiken på lång sikt.

  Till exempel tillhandahåller du paket och flyttjänster i Texas, men namnet på ditt företag är GP, då kan du överväga att registrera ett domännamn som gp-packersnmovers.com snarare än bara Gpservices.com, eftersom det senare inte gör det ' ge en tydlig indikation på vilken typ av tjänster ditt företag fokuserar på.

  Begreppet underdomäner

  Begreppet subdomän är fortfarande lite känt för folket trots att de använder dem nästan dagligen. Dessa underdomäner skapas ingen annanstans än på den DNS-server som din webbplats körs på. Skillnaden mellan en vanlig domän och en underdomän är att den senare inte behöver registreras hos en registrator. Med detta sagt kan dessa underdomäner skapas först efter att huvuddomänen har registrerats korrekt. Några av de populära exemplen på underdomäner är Microsoft Support Forum och Apple Store.
  Du kan ställa in så många underdomäner du vill utan att medföra några extra kostnader!

  Domänförnyelse och raderingsprocess

  Kunder måste förstå att de kan tappa äganderätten till domänen om de inte förnyar den 24 timmar före utgångsdatumet. När domänregistreringen har gått ut går den i en pool där alla sådana domäner som löper ut behålls och sådana domäner kan beställas på nytt eller köpas via auktioner. Ett mycket vanligt exempel är GoDaddys auktion med utgått domän som konstant listar ut domäner som löper ut dagligen.

  Om ingen väljer en domän som löper ut, släpps den i den gemensamma poolen och görs tillgänglig för registrering igen. Så även om du misslyckas med att förnya din domän i tid, finns det en god chans att få dem tillbaka under denna graviditetsperiod, men din registrator kan ta ut ett extra belopp för att få tillbaka det!

  Som registrator bör du hålla ett öga på alla dina kunders domäner som löper ut och försöka bevara de som du anser vara mycket värdefulla (till exempel om du av misstag ser en värdefull domän som sales.com löper ut, då kanske vill ta tag i det till varje pris) eftersom du kanske kan sälja sådana domännamn för tusentals och kanske till och med miljoner dollar (Sex.com såldes för 13 miljoner USD ensam!). Idag är korta domäner med ett ord alla borta, så om du hittar en utgående, skulle det vara ingen mindre än en guldgruva eller en lotterbiljett på en miljon dollar!
  Dessutom bokar vissa registratorer till och med fängslande domännamn i väntan och försöker sedan sälja dem för tusentals dollar (ibland till och med miljoner) till dem som skulle vara intresserade av att köpa dem. Apple hostade enligt uppgift ungefär en halv miljon dollar för att köpa iCloud, när de lanserade sin nya molnbaserade tjänst under WWDC 2011.

  Problem med upphovsrättsintrång

  Att registrera ett domännamn som innehåller ett varumärke som "Sony", "Hyundai" eller "Microsoft" anses inte vara lagligt, men du ser fortfarande massor av sådana domäner som hela tiden registreras och används av olika webbansvariga som ofta vilseledit den vanliga mannen … Det är inte tillåtet att ens använda och boka sådana domäner för rekreationsändamål eller till och med driva en hobbys blogg. Till exempel älskar jag den nya "Hyundai Eon" och jag hade bokat en domän "Hyundai-eon.org" (inte ens. Com utan snarare .org-förlängning för att indikera att det var en icke-lönsam webbplats för Hyundai-entusiaster), men Jag fick ett meddelande från Hyundai M&M, och jag var tvungen att radera den domänen på deras begäran.
  Apple stämdes av iCloud, ett Phoenix-baserat molnföretag, för att ha använt sitt varumärke "iCloud" förra året, och det har förekommit tusentals fall av upphovsrättsintrång i domännamn, så du måste se till att du inte kränker någons upphovsrätt när du registrerar ett domännamn.
  Slutligen, om du är en leverantör av molnhotell, men för närvarande inte erbjuder domänregistreringstjänster till dina kunder, kanske du vill registrera dig som ENOM-återförsäljare och bli domänregistrator idag!