Huvud sociala media Är Web 3.0 verkligen något?
sociala media

Är Web 3.0 verkligen något?

Är Web 3.0 verkligen något?
Anonim

En kort introduktion till Web 3.0 och vad man kan förvänta sig

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Daniel Nations

  Web 3.0 är en enkel term med en mycket mer komplicerad betydelse, varför den enkla frågan om "Vad är Web 3.0?" kan få dig dussintals olika svar.

  En av de största svårigheterna med att fastställa en definition eller metrisk för att utvärdera Web 3.0 är bristen på en tydlig, tydlig definition för det, särskilt jämfört med vad vi redan vet om Web 2.0.

  De flesta människor har i allmänhet en aning om att Web 2.0 är en interaktiv och social webb som underlättar samarbete mellan människor. Detta skiljer sig från det tidiga, ursprungliga tillståndet på webben (Web 1.0), som var en statisk informationsdump där människor läser webbplatser men sällan interagerade med dem.

  Om vi ​​destillerar essensen av förändringen mellan Web 1.0 och Web 2.0, kan vi härleda ett svar. Web 3.0 är nästa grundläggande förändring både i hur webbplatser skapas och ännu viktigare, hur människor interagerar med dem.

  När börjar Web 3.0?

  Många tror att de första tecknen på Web 3.0 redan finns här. Det tog dock över tio år att göra övergången från den ursprungliga webben till Web 2.0, och det kan ta lika lång tid (eller till och med längre tid) för nästa grundläggande förändring att göra sitt märke och omforma webben helt.

  Frasen "Web 2.0" myntades tillbaka 2003 av Dale Dougherty, vice president vid O'Reilly Media, som blev populär 2004. Om nästa grundläggande förändring inträffade i ungefär samma tidsperiod, borde vi ha officiellt delat in web 3.0 någon gång 2015. Vi ser faktiskt redan det som människor kallar "Tingenes Internet" och smarta hushållsapparater anslutna till trådlösa nätverk.

  Så när vi frågar oss vad Web 3.0 kan vara, måste vi inse att vi kommer att uppleva en hel del förändringar innan det dyker upp. Till exempel kommer du inte bara att byta ut datorn på skrivbordet eftersom den blev alldeles för långsam, utan du kommer förmodligen att byta ut ersättningen av samma anledning. I själva verket kan summan av all mänsklig kunskap mycket väl ha fördubblats när vi har det bra i Web 3.0.

  Hur kommer Web 3.0 att vara?

  Nu när vi liksom har en vag uppfattning om vad Web 3.0 egentligen är, hur exakt kommer det att se ut när det är här i full kraft?

  Sanningen är att förutsäga Web 3.0-framtiden är ett gissningsspel. En grundläggande förändring i hur vi använder webben kan baseras på en utveckling av hur vi använder webben nu, ett genombrott inom webbteknologi eller bara ett teknologiskt genombrott i allmänhet.

  Trots de gissningar som är inblandade kan vi säkert spika några sannolika scenarier …

  Web 3.0 som marknadsföringsterm

  Tyvärr är detta förmodligen det mest troliga sättet att vi kommer att använda termen "Web 3.0" i framtiden. Web 2.0 har redan uppnått monumentala surr och "2.0" har redan kopplats till Office 2.0, Enterprise 2.0, Mobile 2.0, Shopping 2.0, etc.

  När Web 2.0-surret minskar kommer vi förmodligen att se webbplatser som dyker upp i hopp om att skapa en ny sändning och påstås vara "Web 3.0".

  Artificiellt intelligent Web 3.0

  Många funderar på användningen av avancerad konstgjord intelligens som nästa stora genombrott på nätet. En av de främsta fördelarna med sociala medier är att det faktorer i mänsklig intelligens.

  Till exempel social bokmärkning som sökmotor kan ge mer intelligenta resultat än att använda Google. Du får webbplatser som har röstats på av människor, så du har en bättre chans att slå något bra.

  Men på grund av den mänskliga faktorn kan resultaten också manipuleras. En grupp människor kan rösta på en viss webbplats eller artikel med avsikt att göra den mer populär. Så om konstgjord intelligens kan lära sig att skilja det goda från det dåliga, kan det ge resultat som liknar sociala bokmärken och sociala nyhetssidor samtidigt som några av de dåliga elementen elimineras.

  En artificiellt intelligent webb kan också betyda virtuella assistenter. Dessa dyker upp idag i form av appar från tredje part om de inte redan är inbyggda i enheten som standard. Några av dessa AI-assistenter stöder naturligt språk, vilket innebär att du kan säga något relativt komplex i din telefon / dator och det kommer att plocka bort de viktiga komponenterna i ditt tal och sedan följa dina kommandon, gillar att göra en påminnelse, skicka ett e-postmeddelande eller göra en internetsökning.

  The Web 3.0 Semantic Web

  Det finns redan mycket arbete med idéen om en semantisk webb, som är en webb där all information kategoriseras och lagras på ett sådant sätt att en dator kan förstå den såväl som en människa.

  Många ser detta som en kombination av artificiell intelligens och den semantiska webben. Den semantiska webben kommer att lära datorn vad data betyder, och detta kommer att utvecklas till konstgjord intelligens som kan använda den informationen.

  World Wide Virtual Web 3.0

  Det här är lite mer långtgående idé, men vissa har spekulerat i att populariteten för virtuella världar och massivt multiplayer-onlinespel (MMOG) som World of Warcraft kan leda till en webbaserad på en virtuell värld.

  Kinset skapade ett virtuellt köpcentrum där användare kan gå in i olika butiker och se hyllorna med produkter. Det är inte en sträcka att se detta utvidgas till en idé där användare kan interagera med varandra och gå in i en mängd olika byggnader, av vilka vissa inte ens säljer någonting.

  Men idén att hela webben skulle utvecklas till en enda virtuell värld med byggnader, butiker och andra områden att utforska och människor att interagera med - även om det inte är otroligt i teknisk bemärkelse - har mer än bara tekniska hinder att övervinna. Den virtuella webben skulle behöva få de stora webbplatserna ombord och gå med på standarder som skulle göra det möjligt för flera företag att tillhandahålla klienter som utan tvekan skulle leda till att vissa kunder erbjuder funktioner som andra kunder inte gör, och därmed hård konkurrens. .

  Det skulle också öka den tid det tar att ta en webbplats till den virtuella webben eftersom programmeringen och grafisk design skulle vara mycket mer komplex. Denna extra kostnad skulle förmodligen bli för mycket för mindre företag och webbplatser.

  Den här virtuella webben presenterar några för många hinder, men det bör hållas i åtanke som en möjlig Web 4.0.

  The Ever-Present Web 3.0

  Detta är inte lika mycket av en förutsägelse av vad Web 3.0-framtiden har som det är katalysatorn som kommer att åstadkomma den. Den ständigt närvarande Web 3.0 har att göra med den ökande populariteten för mobila internetenheter och sammanslagningen av underhållningssystem och webben.

  Sammanslagningen av datorer och mobila enheter som en källa för musik, filmer med mera sätter internet i centrum för både vårt arbete och vårt spel. Inom ett decennium har tillgång till internet på våra mobila enheter (mobiltelefoner, smartphones, fickdatorer) blivit lika populärt som textmeddelanden. Detta kommer att göra att internet alltid finns i våra liv - på jobbet, hemma, på vägen, ut på middagen, internet kommer att vara vart vi än går.

  Detta kan mycket väl utvecklas till några intressanta sätt på vilka internet kommer att användas i framtiden.