Huvud webbsökning Är Tumblr rätt bloggverktyg för dig?
webbsökning

Är Tumblr rätt bloggverktyg för dig?

Är Tumblr rätt bloggverktyg för dig?
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • avSusan Gunelius

  En specialist på marknadskommunikation som skriver om varumärke genom bloggar.

  216

  216 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Tumblr debuterade i februari 2007 som en del bloggverktyg, del mikrobloggtjänstverktyg och del social community. Tumblr extremt lätt att använda och fungerar på alla mobila operativsystem.

  I början av 2017 fanns det rapporterade 341 miljoner Tumblr-bloggar och miljarder blogginlägg.

  Varje användare har sin egen Tumblelog där de kan publicera korta inlägg av text, bilder, citat, länkar, video, ljud och chattar. Du kan till och med omlogga ett Tumblr-inlägg som publicerades på en annan användares Tumblelog med musklick, precis som du kan retweeta innehåll för att dela det på Twitter.

  Dessutom kan du gilla andras innehåll på Tumblr snarare än att publicera kommentarer som du skulle göra på ett traditionellt blogginlägg.

  Innan Yahoo! förvärvade Tumblr 2013, det inkluderade inte annonser av något slag som kan skruva upp bloggarna. Men Yahoo! började tjäna pengar på webbplatsen just nu för att få mer intäkter.

  Fler Tumblr-funktioner

  Tumblr har en instrumentbräda som ger ett liveflöde från bloggar som användaren följer. Dessa inlägg dyker upp automatiskt och kan samverkas med när som helst. Det ger ett utrymme för all aktivitet, vilket gör det riktigt enkelt att hantera och siktas igenom.

  Från din egen blogg, på bara ett ögonblick eller två, kan du lägga upp din egen text, foton, citat, länkar, en chattkonversation, ljud och videoklipp. Dessa inlägg visas på andra Tumblr-användares instrumentpaneler om de följer din blogg.

  Med Tumblr kan du skapa statiska sidor som din egen Frågesida som människor automatiskt tas med när de ställer dig en fråga. Om du vill få din Tumblelog att se mer ut som en traditionell webbplats kan du göra det genom att lägga till sidor.

  Du kan göra din Tumblelog privat eller bara göra specifika inlägg privata efter behov och du kan schemalägga inlägg att publiceras i framtiden. Det är också lätt att bjuda in andra att bidra till din Tumblelog och dela specifika inlägg med andra via ett privat meddelande.

  Om du vill spåra din statistik kan du lägga till någon analytisk spårningskod i din Tumblelog. Vissa användare kommer till och med att bränna ett flöde med sitt favorit RSS-verktyg, skapa egna teman och använda sina egna domännamn.

  Vem använder Tumblr?

  Tumblr är gratis att använda, så alla från kändisar och affärsmän till politiker och tonåringar använder Tumblr. Till och med företag använder Tumblr för att komma framför bredare publik och driva varumärkes- och försäljningstillväxt.

  Kraften från Tumblr kommer från dess aktiva användare av användare och online-delning och kommunikation som plattformen gör så lätt för användare att göra.

  Är Tumblr rätt för dig?

  Tumblr är perfekt för människor som inte behöver en fullständig blogg för att publicera långa inlägg. Det är också bra för alla som föredrar att publicera snabba multimediainlägg, särskilt från sina mobila enheter.

  Tumblr är också ett utmärkt val för människor som vill gå med i ett större samhälle. Om en blogg är för mycket eller för stor för dig och Twitter är för liten eller om Instagram inte är tillräckligt mångsidig kan Tumblr vara precis rätt för dig.