Huvud köpa guider Köper du en förbetald iPhone rätt för dig?
köpa guider

Köper du en förbetald iPhone rätt för dig?

Köper du en förbetald iPhone rätt för dig?
Anonim

 • Datorer och surfplattor
 • Spel & konsoler
 • Gadgets
 • TV och hemmabio
 • kameror
 • Audio
 • avSam Costello

  Sam Costello har skrivit om tech sedan 2000. Hans författare har dykt upp i publikationer som CNN.com, PC World, InfoWord och många andra.

  64

  64 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  När du köper en iPhone från ett av de stora telefonföretagen som AT&T eller Verizon, är den enskilt största kostnaden för att äga telefonen den månatliga avgiften för samtal, SMS och data. Denna räkning - ofta $ 99 eller mer per månad - lägger till tusentals dollar på bara ett par år.

  Om du vill betala mindre men ändå njuta av en iPhone har du andra alternativ än de stora operatörerna. Förbetalda telefonbärare som Boost Mobile, Cricket Wireless, Net10 Wireless, Straight Talk och Virgin Mobile erbjuder alla iPhone och tar i allmänhet $ 35- $ 60 per månad för samma samtal, texter och data. Den låga månatliga kostnaden är ganska tilltalande, men det finns fördelar och nackdelar med de förbetalda transportörerna att vara medvetna om innan de byter - särskilt nu när de stora företagen har antagit många av de förbetalda företagens bästa funktioner.

  Pros

  Lägre månadskostnad: En av de främsta anledningarna till att överväga en förbetald iPhone är de lägre kostnaderna för månatliga planer. Det är vanligt att spendera 100 USD / månad eller mer på telefon / data / sms-planer från de stora operatörerna, men de förbetalda företagen tar ungefär hälften av det. Räkna med att spendera mer som $ 35- $ 60 per månad på en kombinerad röst / data / textplan hos de förbetalda transportörerna.

  Obegränsat allt (typ av): De stora telefonbolagens operatörer har alla bytt till obegränsade planer - alla samtal, sms och data du vill ha för en fast månadsavgift - och de förbetalda flygbolagen är i allmänhet desamma (även om många erbjuder även - Billigare planer med begränsad data). Att veta exakt hur mycket du betalar varje månad oavsett vad du använder låter bra, men det finns faktiskt vissa gränser. Kolla in avsnittet Nackdelar nedan för att lära dig mer om dem.

  Avbryt när som helst, gratis: En av de stora fördelarna med de förbetalda flygbolagen brukade vara att du inte behövde skriva ett kontrakt och kunde när som helst byta till ett annat telefonföretag. De stora lufttrafikföretagen låste dig använda sina tjänster med kontrakt och avgifter för tidig uppsägning (ETF). Dessa rejäl avgifter utformades för att förhindra kunder från att byta företag för ofta. De stora telefonföretagen har sedan eliminerat de flesta kontrakt och de flesta ETF: er, så varje telefonföretag låter dig nu byta till ett annat företag när du vill (såvida du inte köper en telefon i månatliga betalningar, det vill säga).

  Lägre totala kostnader - i vissa fall: Eftersom deras månatliga planer är billigare kan förbetalda iPhoner vara billigare att äga under några år än de som köps via traditionella transportörer. Det är inte ovanligt att spendera över 3 000 dollar på en ny telefon och tjänst under två år med stora företag. Samma iPhone och tjänst under två år kommer att kosta närmare 2 000 $. Så beroende på vilken telefonmodell och vilken typ du behöver kan förbetalda spara mycket pengar.

  Få samma telefoner: Tidigare erbjöd förbetalda transportörer inte de senaste telefonerna. Det är inte sant längre. Idag säljer nästan varje telefonföretag som säljer iPhone samma modeller till samma priser.

  Ingen aktiveringsavgift: Priset på en iPhone hos de traditionella transportörerna inkluderar en aktiveringsavgift som inte är angivna i klistermärkepriset. Aktiveringsavgiften för nya telefoner är inte mycket, men den kör vanligtvis $ 20- $ 30. Inte så på de förbetalda transportörerna, där det vanligtvis inte finns några aktiveringsavgifter.

  Nackdelar

  Obegränsade planer är inte riktigt obegränsade: Som antyds tidigare är "obegränsade" förbetalda planer inte riktigt obegränsade. Medan du verkligen får telefonsamtal och textmeddelanden utan slut, finns det vissa gränser kring data om dessa "obegränsade" planer. Det är vanligt att upptäcka att din dataplan innehåller en fast mängd höghastighetsdata varje månad och, efter att du har använt det, stängs din hastighet till något mycket långsammare. Tekniskt sett är alltså obegränsat, men efter gränsen blir det så mycket långsammare att det är frustrerande att använda.

  Långsamare 4G: Till skillnad från de stora operatörerna äger varken Boost eller Virgin sina egna mobiltelefonnät. Istället hyr de bandbredd från Sprint (den här artikeln visar vilka nätverk de stora förbetalda transportörerna använder). Även om Sprint är en helt bra bärare för förbetalda iPhone-användare är detta inte helt goda nyheter. Det beror på att enligt PC Magazine har Sprint det långsammaste 4G LTE-nätverket bland iPhone-leverantörer - vilket innebär att iPhones på Boost och Virgin kommer att vara lika långsamma. För de snabbaste datahastigheterna på iPhone behöver du AT&T eller Verizon - eller en förbetald operatör som använder deras nätverk (som Cricket eller Straight Talk).

  Komplicerad personlig hotspot: När du använder en iPhone på en större operatör ingår personlig hotspot - som förvandlar din telefon till en Wi-Fi-hotspot för enheter i närheten - i din plan. Det är inte sant för alla förbetalda transportörer. Vissa inkluderar en begränsad mängd personlig hotspot-data, vissa tar extra betalt för det och andra erbjuder det inte alls. Om du behöver den funktionen, se till att du gör din forskning först.

  Inte tillgängligt i alla områden: Att köpa en förbetald iPhone är inte så enkelt som att gå in i en butik eller gå till en webbplats och smida över ditt kreditkort. Även om det kan vara fallet med de stora företagen, med vissa förbetalda flygbolag, där du bor avgör vad du kan köpa. När vi studerade denna artikel stötte vi på problem med Virgin Mobile, Net10 och Straight Talk. Virgin Mobile sa att det inte tillhandahöll service i mitt område och så skulle inte sälja mig någonting. Efter att ha sett min plats, erbjöd Net10 att bara sälja mig en gammal, billig Android-telefon. Straight Talk gav mig fler alternativ, men alla äldre Android-telefoner, några av dem renoverade och inga iPhones. Jag har aldrig stött på sådana problem med de stora företagen.

  Poängen

  Förbetalda transportörer erbjuder en mycket lägre kostnad på månatliga planer, men den lägre kostnaden kommer med ett antal avvägningar. Nu när de stora telefonföretagen har antagit många av de funktioner som användes för att göra förbetalda transportörer tilltalande - inga kontrakt, inga ETF: er, obegränsad data - är den låga kostnaden mindre av försäljningsstället. Om du är mycket budgetmedveten kan en förbetald transportör fortfarande vara meningsfull för dig. Om inte, men du kommer förmodligen att få bättre service, med färre problem, hos ett av de stora företagen, även om att använda dem kostar mer.