Huvud iphone & ipod iPhone Lock Screen Sekretess- och säkerhetstips
iphone & ipod

iPhone Lock Screen Sekretess- och säkerhetstips

iPhone Lock Screen Sekretess- och säkerhetstips
Anonim

Håll dina meddelanden privata

Om du inte använder den senaste iOS-versionen använder du knappen bredvid Visa på låsskärmen för att stänga av den.

 • Upprepa processen med varje app i listan för att antingen slå på eller av dess förmåga att visas på låsskärmen.

  Stäng av Siri Access från låsskärmen

  Siri är praktiskt när den är lättillgänglig, och att ha den där på låsskärmen är vanligtvis idealisk. Även om det är sant, och att ha henne tillgänglig där fortfarande kräver säkerhetsåtkomst, kanske du vill stänga av henne så att hon inte kan beordras att visa något privat medan din telefon är låst.

  För att inaktivera Siri från låsskärmen, gå till Inställningar och tryck på Siri & Sök . Bläddra lite ner och tryck på knappen bredvid Tillåt Siri när låst .

  Inaktivera förhandsvisningar för meddelandecenter på låsskärm

  Som standard kan alla som hämtar din telefon se alla dina aviseringar. Du kan stänga av aviseringar om låsskärmen medan du fortfarande får dem när du låser upp telefonen.

  1. Använd appen Inställningar för att öppna avsnittet Meddelanden .

  2. Välj Visa förhandsgranskningar högst upp.

  3. Tryck på När olåst upp för att se till att förhandsvisningar av meddelanden visas först när du har låst upp din telefon. Du kan också inaktivera förhandsvisningar för meddelandecenter även när din telefon är låst upp genom att välja Aldrig .

   Stäng av förhandsvisningar för meddelanden

   Något annat du kan göra för att säkra din iPhone-låsskärm är att hålla aviseringar aktiverade men bara inaktivera förhandsgranskningarna. Du kan till exempel fortsätta att bli meddelad när du får en text eller e-post men stänger av meddelandedelen. Alla som tittar på din telefon ser att du fick ett meddelande men de vet inte vad den säger.

   Detta är inte en funktion för varje iPhone-app men vissa inkluderar den som ett alternativ. Det som gör detta annorlunda än förhandsvisningsinställningarna för meddelanden ovan är att appen själv kontrollerar varningarna, inte telefonens inställningar.

   Som du till exempel kan se i den här skärmdumpen innehåller appen Signal ett alternativ för att bara visa namnet på personen som smsar till dig, eller så kan du inte visa något namn eller meddelande men ändå inkludera en varning om att någon har meddelat dig.

   Ändra bakgrundsbilden för låsskärm

   Är du verkligen paranoid på vad någon kan ta reda på om du tittar på din iPhone-låsskärm? Ta bort all personlig information från själva låsskärmen, till exempel en tapet som visar ditt ansikte eller ett familjefoto.

   Det är enkelt att ändra din iPhone-tapet. Välj bara något som inte är så identifierande.