Huvud programvara och appar Inställning av "osynlig" på Yahoo Messenger
programvara och appar

Inställning av "osynlig" på Yahoo Messenger

Inställning av "osynlig" på Yahoo Messenger
Anonim

 • Webbläsare och Internet
 • Video & ljud
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  avBradley Mitchell

  En MIT-examen som ger många års teknisk erfarenhet till artiklar om SEO, datorer och trådlöst nätverk.

  Yahoo-direktmeddelandenätverket övervakar anslutningen mellan alla användare och visar statusen online eller offline för alla för alla att se. I likhet med de flesta snabbmeddelandesystem (IM) ger Yahoo Messenger också användare möjlighet att antingen visa eller dölja statusen för IM-anslutningen för andra. Med den här funktionen kan en person visas osynlig (offline) i IM-nätverket även om han faktiskt är ansluten och använder Yahoo Messenger.

  Varför gå osynlig på Yahoo Messenger

  Vissa användare går osynliga på Messenger för att undvika oönskade meddelanden från spammare eller särskilt irriterande individer på deras kontaktlista. Vissa kan vara upptagna med att chatta med andra användare eller koncentrera sig på en annan prioriterad uppgift och vill undvika avbrott. Användare planerar att logga in bara kort och inte letar efter att starta konversationer.

  Hur man går osynlig på Yahoo Messenger

  Yahoo erbjuder tre alternativ för att bli osynliga i sitt IM-nätverk:

  • Alternativet Logga in som osynlig kan väljas under den första inloggningen.
  • En användare kan senare bli osynlig genom att ändra sin status till osynlig för alla .
  • Det är också möjligt att endast vara osynliga för vissa andra användare. För att ställa in osynlighet per användare klickar du individuellt på varje användares profil och ändrar Stealth-inställningarna till antingen Visas offline eller Visas permanent offline.

  Hur upptäcker osynliga användare på Yahoo Messenger

  Många webbplatser och mobilappar har dykt upp under åren som hävdar att de hjälper till att hitta användare på Yahoo Messenger som för närvarande är online men har ställt in sin IM-status till osynlig. Exempel på webbplatser inkluderar detectinvisible.com, imvisible.info och msgspy.com. Dessa webbplatser undersöker Yahoos IM-nätverk som försöker kringgå sina filter och nå en onlineanvändare oavsett inställningar. Obehöriga tredjepartsprogram som en person kan installera på sin klient för samma ändamål fungerar på liknande sätt. Beroende på vilken version av Messenger-användare som kör kan dessa system fungera eller inte.

  Den andra metoden för att upptäcka osynliga användare innebär att logga in på Yahoo IM och försöka kontakta dem via röstchatt eller konferenser. Dessa anslutningsuppdateringar kan ibland generera ett statusmeddelande som gör att deras status kan bestämmas indirekt. Den här metoden användes oftare i äldre versioner av Yahoo Messenger, som kan ha varit mindre effektiva för att dölja avslöjande information.

  Dessa metoder kallas ibland Yahoo osynliga hack när de försöker besegra integritetsalternativ för Messenger-användare. Observera att det inte är dator- och nätverkshack i traditionell mening: De ger inte tillgång till en annan användares enhet eller data, och inte heller skadar de enheter eller förstör någon information. De ändrar inte heller användarens Yahoo IM-inställningar.

  För att skydda mot osynliga hackar från Yahoo Messenger bör användare se till att deras IM-klienter uppgraderas till nuvarande versioner och också har standardskyddsåtgärder aktiverade på sina enheter.