Huvud sociala media Internettrolling: Hur ser du ett riktigt troll?
sociala media

Internettrolling: Hur ser du ett riktigt troll?

Internettrolling: Hur ser du ett riktigt troll?
Anonim

Hur internettrolling påverkar oss alla online

 • Facebook
 • Instagram
 • Twitter
 • Pinterest
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  586

  586 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Om du anser att du är ganska aktiv på sociala medier eller andra typer av onlinemiljöer, kan du ha upplevt vad många kunniga internetanvändare kallar "internettroll" eller "trollas", vilket är när någon kommenterar eller svarar på något du publicerar, vanligtvis på ett konfronterande sätt som är utformat för att få en stark, emotionell reaktion.

  Även om många använder termen i sammanhang där en känsla för humor uppskattas, är sanningen att internettrolling kan bli ganska otäck och inte alltid är en skrattande fråga.

  Att trollas, eller trollinghandlingen, är något vi alla måste ta itu med i allt högre grad eftersom Internet blir mer socialt.

  Här är en kort introduktion till trolling för alla som inte är riktigt klar över vad det faktiskt betyder.

  Vad betyder det verkligen att gå "trolling" online?

  Urban Dictionary har en massa definitioner under termen "trolling", men den första som dyker upp verkar definiera den så enkelt som möjligt. Så enligt Urban Dictionary: s topprankade definition för "trolling" kan den definieras som:

  "den avsiktliga handlingen, (av en Troll - substantiv eller adjektiv), att göra slumpmässiga oönskade och / eller kontroversiella kommentarer på olika internetforum med avsikt att provokera en känslomässig knäreaktion från intetanande läsare att engagera sig i en kamp eller argument."

  Wikipedia definierar det som:

  "en person som börjar gräl eller upprör människor på Internet för att distrahera och sår oenighet genom att lägga upp inflammatoriska, obehagliga eller främmande meddelanden i ett onlinemiljö (till exempel en nyhetsgrupp, forum, chattrum eller blogg) med avsikt att provokera läsarna att visa känslomässiga svar och normalisera tangentiell diskussion, vare sig det är för trollets underhållning eller för en viss vinst. ”

  De som inte är lika bekanta med definitionen av "troll" eller "trolling" på internet kan automatiskt tänka på den mytiska varelsen från skandinavisk folklore. Det mytologiska trollet är känt för att vara en ful, smutsig, arg varelse som lever på mörka platser, som grottor eller under broar, och väntar på att få tag på allt som passerade för en snabb måltid.

  Internettrollet är en modern version av den mytologiska versionen. De gömmer sig bakom sina datorskärmar och går aktivt ut ur deras sätt att orsaka problem på internet. Liksom det mytologiska trollet är internettrollet arg och störande på alla möjliga sätt - ofta utan någon verklig anledning alls.

  Där det värsta trolling händer

  Du kan hitta troll som lurar runt nästan varje hörn på den sociala webben. Här är några specifika platser som är välkända för att locka troll.

  • YouTube-videokommentarer: YouTube är ökänt för att ha några av de värsta kommentarerna genom tiderna. Vissa människor till och med kallar det "trailern på internet." Gå och titta igenom kommentarerna till alla populära videor, och du kommer säkert att hitta några av de värsta kommentarerna någonsin. Ju fler visningar och kommentarer en video har, desto fler trollkommentarer kommer det förmodligen också ha.
  • Bloggkommentarer: På vissa populära bloggar och nyhetswebbplatser som har kommentarer aktiverade, kan du ibland hitta troll som förbannar, namnkallar och bara orsakar problem för det. Detta gäller särskilt för bloggar som täcker kontroversiella ämnen eller för de som tenderar att få många kommentarer från människor som vill dela sina åsikter med världen.
  • Forum: Forum är gjorda för att diskutera ämnen med likasinnade människor, men då och då kommer ett troll in och börjar spruta negativa ord överallt. Om forummoderatorer inte förbjuder dem, kommer andra medlemmar ofta att svara och innan du vet ordet av det kommer tråden helt bort från ämnet och blir ingenting annat än ett stort meningslöst argument.
  • E-post: Det finns massor av troll som aktivt tar tid och energi att skriva upp hemska e-postmeddelanden som svar på personer som de inte håller med, blev förolämpade av, eller bara får en kick av att plocka isär utan någon viktig anledning alls.
  • Facebook, Twitter, Reddit, Instagram, Tumblr eller praktiskt taget alla sociala nätverkssajter: Nu när nästan vem som helst kan kommentera en statusuppdatering, svara på en tweet, konversera i en communitytråd eller skicka en anonym fråga är trolling absolut överallt som människor kan använda för att interagera. Instagram är särskilt dåligt, eftersom det är en mycket offentlig plattform som folk använder för att lägga upp foton av sig själva - och inbjuder alla och alla att bedöma sitt utseende i kommentarsektionen.
  • Anonyma sociala nätverk: Anonyma sociala nätverk fungerar i grunden som en inbjudan att vara otäck, eftersom användare inte behöver oroa sig för att deras identiteter är bundna till deras dåliga beteende. De kan ta ut sin ilska eller hat utan att drabbas av konsekvenserna eftersom de kan gömma sig bakom ett ansiktslöst, namnlöst användarkonto.

  Stora varumärken på Facebook, kändisar på Twitter och Tumblr tonåringar med massor av följare möter trolling varje dag. Tyvärr, när webben blir mer social och människor kan komma åt sociala webbplatser var de än är från sina smartphones, kommer trolling (och till och med cybermobbning) att fortsätta vara ett problem.

  Varför trollar människor på Internet?

  Varje internettroll har en annan bakre historia och därför olika skäl för att känna behovet av att trolla ett samhälle eller en individ på internet. De kan känna sig deprimerade, uppmärksam-svält, arg, ledsen, svartsjuk, narsissistisk eller någon annan känsla som de kanske inte är helt medvetna om som påverkar deras beteende online.

  Det som gör trolling så enkelt är att vem som helst kan göra det, och det kan göras från en säker, isolerad plats i motsats till att interagera med andra personligen. Troll kan gömma sig bakom sina glänsande datorer, skärmnamn och avatarer när de går ut efter problem, och efter att de alla är klara kan de fortsätta med sina verkliga liv utan att få några verkliga konsekvenser. Trolling får många fega människor att känna sig starkare.

  Att hantera troll

  Om ett troll försöker provocera dig, ignorera det bara. De är inte värda din tid eller känslomässiga nöd. Försök att inte ta något personligen och påminn dig själv om att deras dåliga beteende inte förändrar vem du är.

  Kom ihåg att en person som verkar som ett troll faktiskt är den som lider på något sätt och försöker distrahera sig själv och få sig att må bättre genom att ta ut det på dig. Om du kan kan du försöka skratta och tänka på hur tråkigt det är att människor faktiskt känner behov av att förolämpa kompletta främlingar på internet.

  Om du känner dig tillräckligt stark kan du till och med överväga att svara på dem med vänlighet genom att komplimentera något om dem (t.ex. deras profilbild, deras användarnamn osv.). Det här är det sista de förväntar sig av dig, och även om du måste riskera att trollas igen, finns det alltid en chans att din oväntade vänlighet kan flytta dem på ett sätt som ändrar deras beteende till det bättre.