Huvud sociala media Om du blockerar någon på Twitter, vet de det?
sociala media

Om du blockerar någon på Twitter, vet de det?

Om du blockerar någon på Twitter, vet de det?
Anonim

Hur en Twitter-användare kan upptäcka att du blockerade dem

Blockering av en användare hindrar dem från att kunna följa dig från sitt blockerade konto. En blockerad användare som försöker följa dig kommer inte att kunna göra det, och Twitter kommer att visa ett meddelande som säger: Du har blivit blockerad från att följa det här kontot på begäran av användaren.

Meddelar Twitter dig när någon blockerar dig?

Twitter kommer inte att skicka ett meddelande om någon har blockerat dig. Det enda sättet du kan säga säkert att du har blockerats är genom att besöka den andra användarens profil och se Twitter-blockmeddelandet.

Om du misstänker att du har blivit blockerad av någon är det upp till dig att undersöka och bekräfta det själv. Om du inte ens inser att en viss användare saknas i din tidslinje kanske du aldrig ens vet att du har blockerats.

Tänk på att tweets från en användare som du blockerar kommer att tas bort från din tidslinje om du tidigare följde dem. Twitter kommer också att automatiskt ta bort användaren du blockerade från dina följare.

På samma sätt kommer dina tweets inte längre att dyka upp i en blockerad användares tidslinje om de tidigare följde dig. De kommer också automatiskt att tas bort från den blockerade användarens följare.

Att hålla reda på dina blockerade användare

Om du blockerar många användare har Twitter några avancerade blockeringsalternativ som du kan dra nytta av för att hålla reda på allt. Du kan exportera en lista över dina blockerade användare, dela din lista med andra, importera någon annans lista över blockerade användare och hantera din lista över importerade blockanvändare separat från din fullständiga lista.

För att komma åt detta, klicka / knacka på din lilla profilbild längst upp på skärmen när du är inloggad på Twitter.com och gå till Inställningar och sekretess> Blockerade konton . Du ser en lista över blockerade användare plus en länk för avancerade alternativ, som du kan välja för att antingen exportera din lista eller importera en lista.

Finns det ett sätt att förhindra att någon får reda på att du har blockerat dem?

Det finns inget sätt att hindra en användare från att ta reda på att du har blockerat dem. Om du blockerar någon och de besöker din profil eller försöker följa dig igen ser de ett blockmeddelande som förhindrar att de ansluter till dig.

Det finns dock något annat du kan överväga att göra. Du kan göra ditt Twitter-konto privat så att du kan undvika att blockera människor i första hand. Så här kan du göra din Twitter-profil privat.

När ditt Twitter-konto är privat måste alla som försöker följa dig godkännas av dig först. Om du helt enkelt inte godkänner deras följförfrågan behöver du inte blockera dem, och de kan inte se någon av dina tweets antingen som en extra bonus.

Twitter Muting: Ett vänligare alternativ till blockering

Om du verkligen behöver stoppa all kommunikation mellan dig och en viss användare, är blockering vanligtvis det bästa sättet att uppnå det. Men om du helt enkelt inte vill bli besvärad av en viss användare, men inte vill avsluta förhållandet permanent, kan du helt enkelt stänga av dem.

Att stänga av är precis som det låter som. Den här praktiska funktionen tillåter dig i huvudsak att tillfälligt (eller kanske permanent) filtrera bort allt buller som en annan användare gör i ditt huvudflöde eller @replies utan att behöva avsluta eller blockera dem.

För att göra detta klickar du bara på eller trycker på de tre vertikala punkterna i en användarprofil och väljer Stäng av @ användarnamn .

Den dämpade användaren kommer fortfarande att kunna följa dig, se dina tweets och till och med @ realy till dig, men du kommer inte att se några av deras tweets i ditt flöde (om du följer dem) eller någon av deras @ kommentarer i dina meddelanden . Tänk bara på att muting inte har någon effekt på att dirigera meddelanden. Om ett tyst konto väljer att meddela dig kommer det fortfarande att visas i dina DM: er.

Kom ihåg att den sociala webben är en mycket öppen plats, så att se till att du aldrig delar privat information online tillsammans med att hantera dina integritetsinställningar är viktigt om du inte vill vara så öppen som den sociala webben uppmuntrar dig att vara. Om du tror att en blockerad användare också kan betraktas som en skräppost kan du rapportera kontot till Twitter (på samma sätt som visas ovan genom att välja de tre vertikala punkterna i en profil) så att det kan övervägas för avstängning.