Huvud digital kameror Hur man vattenstämmer dina bilder
digital kameror

Hur man vattenstämmer dina bilder

Hur man vattenstämmer dina bilder
Anonim

Du har flera alternativ för det faktiska vattenmärket att använda med dina foton. Här är några idéer.

  • Upphovsrätt. Placera en copyright-symbol i vattenstämpeln, och det är ingen tvekan om att andra inte kan kopiera bilden utan ditt tillstånd. I ordbehandlingsprogram är upphovsrättssymbolen vanligtvis tillgänglig med menyn Insert och kommandot Symbol.
  • Bild. Du kan skapa en bild som du sedan överlagrar över fotot. Om du till exempel har en logotyp kan du använda ett bildmärke.
  • Text. Använd en textsträng som vattenstämpel. Du kan till exempel placera ditt namn, ditt företagsnamn eller en beskrivning av bilden som vattenstämpel.

Placera ett vattenmärke på dina bilder

Följ dessa steg för att placera vattenstämpeln på dina foton.

  1. Välj foton. Du behöver verkligen bara vattenstämpelfoton som kommer att visas på en offentlig plats på Internet, där andra enkelt kan ladda ner dem. Dessutom behöver du bara vattenstämpel foton som du inte vill att andra ska ta och använda utan din tillåtelse. Så känns inte som att du måste vattenställa varje foto du någonsin har tagit. Spara istället dig lite tid genom att bara välja vissa foton för vattenstämpel.
  2. Göra kopior. Du vill uppenbarligen inte placera ett vattenstämpel på originalet och endast kopian av dina foton. Gör kopior av fotona du vill vattenstämpel och placera sedan vattenstämpeln på kopiorna och skydda därmed de ursprungliga fotona.
  3. Välj metod. Välj vilken typ av vattenmärkningsprogramvara du vill använda och bestäm om du vill vattenmärka alla dina foton samtidigt eller vattenstämma bilderna individuellt. Om du vattenstämmer varje foto individuellt kan du se till att varje vattenstämpel placeras på platsen på det foto du vill ha och ser ut hur du vill att det ska se ut. Den processen är emellertid mer tidskrävande än vattenmärkning av en grupp bilder på en gång.

  1. Välj typ och storlek på vattenstämpeln. Välj vilken typ av vattenstämpel du vill använda. Dessutom måste du välja vattenstorlekens storlek. Ett stort vattenmärke täcker mer av fotot, vilket gör det nästan omöjligt för någon att bara skära vattenmärket ur bilden. Som du kan se på bilden som ingår ovan kan någon beskära det lilla vattenmärket ur bilden och lämna en stor del av bilden fortfarande användbar.
  2. Applicera vattenmärket. Använd den mjukvara du valt tidigare och använd bara vattenstämpeln på dina foton. Det här steget kommer troligtvis att kräva minst tid.
  3. Ladda upp fotona. När du laddar upp dina foton som nu innehåller vattenstämpeln, se till att du laddar upp rätt kopia av din bild med vattenstämpeln. Du kanske vill skapa en specifik mapp som bara innehåller vattenmärkta foton för att undvika förvirring.

Poängen

I slutändan måste du bestämma om processen är värd din tid och kostnad. Mycket få fotografer behöver placera ett vattenstämpel på varje foto de laddar upp till en webbplats för socialt nätverk. Om det är en snabb bild av din familj eller ett foto från en ny semester, är chansen ganska hög att ingen vill stjäla det fotot för användning någon annanstans. Men om du har tagit dig tid att skapa ett avancerat foto, kan det vara en bra idé att investera lite mer tid i att sätta in ett vattenstämpel.