Huvud hemmabio Hur man tittar på YouTube på TV
hemmabio

Hur man tittar på YouTube på TV

Hur man tittar på YouTube på TV
Anonim

Sätt dig ner på soffan för lite rolig videovisning

Om du inte har en smart TV så länge den har en HDMI-ingång kan du ansluta andra enheter till din TV och få tillgång till YouTube, inklusive följande:

Media Streamers

Plugin-in media streaming enheter, som Apple TV, Nvidia Shield och Roku har YouTube-appen förinstallerad. Om det inte är förinstallerat kan du ladda ner och installera det med enhetens "app store". En annan typ av mediestreamer som ansluts till din TV, Google Chromecast, kräver att du "kastar" YouTube till din TV med appen installerad på din smartphone.

På grund av en pågående tvist mellan Google (ägarna till YouTube) och Amazon, är appversionen av YouTube inte tillgänglig för Fire TV-enheter (pinnar, lådor, Fire Edition-TV-apparater). Som en lösning tillhandahåller Amazon en app som låter dig få tillgång till webbplatsen YouTube.com via dess tillgängliga webbläsare Silk eller Firefox.

Spel konsoler

Du kan titta på YouTube på din TV från en Nintendo Switch, PlayStation 3/4 eller Xbox-spelkonsol. YouTube-appen kan vara förinstallerad eller tillgänglig via en tillhörande applista eller butik.

Anslut din bärbara dator eller dator till din TV

Även om YouTube är tillgängligt på alla datorer som är anslutna till internet med en HDMI-kabel kan du ansluta din PC / Laptop till din TV och titta på YouTube på en större skärm.

Välj DVR: er

Även om deras primära betoning är mottagning och inspelning av TV-program, så väljer du DVR: er, till exempel TIVO Bolt / Bolt OTA och Channel Master Stream +, inbyggd åtkomst till utvalda strömningsappar, till exempel YouTube.

Även om utvalda DVR: er ger tillgång till YouTube för livevisning, tillåter de inte inspelning av YouTube (eller andra streamingappar) på sina inbyggda hårddiskar.

Blu-ray och Ultra HD Blu-ray-spelare

Nästan alla Blu-ray- och Ultra HD Blu-ray-spelare inkluderar tillgång till en mängd streamingappar, som i de flesta fall inkluderar YouTube. Detta är ett utmärkt alternativ om du inte har en smart TV eller en add-on media streaming box eller stick. Appen är vanligtvis förinstallerad, men precis som de andra diskuterade alternativen kan du lägga till den via spelarens app store.

Hur man hämtar YouTube om det inte är förinstallerat

Även om det finns variationer i utseendet på appvalmenyer på smarta TV: er, mediaströmmar, välj DVR: er, Blu-ray-skivspelare och spelkonsoler, beroende på varumärke / modell, här är vilken typ av steg du kommer att stöta på om du behöver att lägga till det:

 1. Tryck på Hem- eller Start-menyn för din TV eller annan enhet.

 2. Välj TV eller enhetens App Store (kan också märkas Fler appar, Channel Store (Roku) eller via varumärke, till exempel Samsung Apps ).

 3. Hitta YouTube-appen . Om din TV eller enhet har en appsökningsfunktion skriver du bara in YouTube och appikonen ska visas.

 4. Klicka på YouTube-appikonen och välj Lägg till eller installera. Efter installationen bör YouTube-appen placeras i din appvisningsmeny.

  Få YouTube på din TV från en smartphone

  Skärmspegling och gjutning

  Om du har YouTube-appen installerad på din smartphone eller surfplatta (du kan lägga till den via iTunes för iOS eller Google Play Store, för Android), kan du använda Screen Mirroring (Miracast) eller Screen Casting för att skicka YouTube trådlöst till en kompatibel smart TV direkt (Ingen fysisk HDMI eller annan typ av anslutning krävs), eller genom en mediastreammer (som Chromecast), Blu-ray Disc-spelare eller spelkonsol som stöder någon av dessa funktioner via HDMI-anslutning.

  Använd länk med TV-kod

  Förutom skärmspegling och screencasting-metoder kan du koppla ihop en smartphone med din smarta TV eller kompatibla enhet ansluten till din TV med hjälp av funktionen YouTube Link with TV Code . Detta ger ett alternativt sätt att dela YouTube-videon från din smartphone med YouTube-appen på din TV eller enhet. Här är hur:

  1. Gå till Inställningar på YouTube-startsidan på din TV eller den kompatibla enheten ansluten till din TV som tillhandahåller YouTube.

  2. Välj Länk med TV-kod och notera koden som tillhandahålls på höger sida av skärmen (fuzzed i exemplet för säkerhet) .

  3. Öppna YouTube-appen på din kompatibla smartphone och tryck på Konto-ikonen i det övre högra hörnet. Klicka på Inställningar på kontosidan .

  4. I Inställningar trycker du på Titta på TV.

  5. Klicka på TV: n eller den enhet som är ansluten till din TV: n som du vill använda och ange TV-koden från TV: n i steg 2.

  6. Din smartphone kan också erbjuda ett automatiskt länkalternativ som inte kräver att du anger en TV-kod som visas nedan.

  7. När du börjar spela YouTube på vår smartphone kommer den också att spela på din TV.

   Du kan också se ett alternativt Link TV and Phone- alternativ i YouTube-inställningarna på din TV eller enhet ansluten till din TV. Om du inte grå färg kan du klicka på den, bläddra ner till Länk med TV-kod och ange den koden i YouTube-appen på din smartphone .

   YouTube-videokvalitet
   Skärmupplösningpixlar
   4320p (8K)7680 x 4320
   2160p (4K, Ultra HD)3840 x 2160
   1440p2560 x 1440
   1080p1920 x 1080
   720p1280 x 720
   480p854 x 480
   360p640 x 360
   240p426 x 240

   Tillgång till uppspelning för ovannämnda videoupplösningar beror på vilken som användes av innehållsproducenten samt din egen internetströmningshastighet. YouTube kommer som standard att ha den närmaste upplösningen din TV eller den enhet som är ansluten till den är kompatibel med i förhållande till din internethastighet.

   Andra YouTube-tjänstalternativ

   Förutom den vanliga gratisversionen av YouTube, som innehåller annonser på valt innehåll, kan du också välja att dra fördel av följande variationer:

   • YouTube Premium - Den annonsfria versionen av YouTube (kräver betald prenumeration).
   • YouTubes filmtjänst online . Pay-per-view-filmvisning via YouTube.
   • YouTube för barn - en variant av YouTube med underhållning och pedagogiskt innehåll riktat till barn. Appen YouTube for Kids är tillgänglig på LG, Samsung, Sony och Android Smart TV. Appen stöder både gratis och premium-versioner (Ad-Free).
   • YouTube TV - Den här tjänsten som ger online-åtkomst till ett urval av 40+ sändnings- / kabel- / satellitliknande kanaler som innehåller en blandning av live- och premiumkanaler mot en fast månadsavgift.