Huvud webbsökning Hur du använder din smartphone när du reser till ett annat land
webbsökning

Hur du använder din smartphone när du reser till ett annat land

Hur du använder din smartphone när du reser till ett annat land
Anonim

Om det är fallet för dig kommer alternativen att vara begränsade. Du kanske kan få en tillfällig internationell plan från din transportör eller så måste du använda en annan telefon för din resa. Om du köpte din telefon direkt och tog med din egen enhet (BYOD) eller om du har en olåst telefon kan du förmodligen använda ett internationellt förbetalt SIM-kort för dina resor. I själva verket, om du äger din telefon i USA, är din transportör skyldig av FCC för att låsa upp den åt dig.

Vilken nätverksstandard är den på?

Det finns en annan komplexitetsnivå att kämpa med. I USA har det historiskt varit två trådlösa standarder, GSM och CDMA. GSM, eller G lobal S ystem för M obile kommunikation, är standarden som används nästan överallt i världen, inklusive över 220 länder. Det har också alltid varit den viktigaste standarden som används av AT&T och T-Mobile i staterna. CDMA är å andra sidan mycket mer restriktiva. Mycket få länder har CDMA-bärare, men det har varit den primära standarden för Verizon och Sprint ett tag.

Men saker och ting förändras. Fler telefoner erbjuds olåsta. Sprint och Verizon håller på att hinna med tiderna också. Verizon har nyligen avbrutit stöd för endast CDMA-telefoner, och GSM-telefoner fungerar nu i nätverket. Framtiden är dock inte med GSM. De flesta nuvarande generations telefoner fungerar på 4G LTE. LTE är en helt annan standard som operatörer har använt för mobildata i flera år. Nu byter de äntligen för att tillåta röst och text över LTE också, vilket gör telefonerna mycket mer universella. Sedan finns det 5G som ligger precis över horisonten i många länder och lovar möjligheten för mer kompatibilitet och mycket snabbare hastigheter.

Så, vad betyder allt detta för dig? Du måste kontrollera vilka standarder telefonen stöder. Om du har GSM- och / eller LTE-samtal är du troligtvis i god position att ta din telefon globalt. Om du är på en äldre enhet från Verizon eller Sprint ser saker inte så positiva ut.

Kontrollera med din transportör - De erbjuder resplaner

Allt detta känns förmodligen överväldigande, och även om du kan göra din egen forskning online, är din transportör förmodligen din bästa resurs för att ta reda på allt du behöver. De låter dig veta om din telefon kommer att användas utomlands och de kan till och med erbjuda en bekväm resplan. Med Verizon TravelPass och AT&T International Day Pass kan du båda betala per dag för internationell service. T-Mobile erbjuder internationella roamingtjänster. Sprint Global Roaming är något av en hybrid, vilket möjliggör dagliga dataköp men tar ut en fast ränta per samtal.

Använd ett förbetalt SIM

Även om du går till din operatör för reseinformation behöver du inte använda deras tjänst. Det finns många alternativ för förbetalda SIM-kort inriktade på internationella resenärer. Du kan köpa ett SIM-kort från OneSimCard, WorldSIM, Travelsim eller någon annan leverantör av globala SIM-kort. Att använda dem är vanligtvis lika enkelt som att byta ut det aktuella SIM-kortet från din operatör med din nya globala. Så länge telefonen har rätt trådlösa standarder fungerar den så snart SIM-kortet är aktiverat.

Om du är mer bekant med landet du reser till eller har fått en rekommendation kan du alltid köpa ett förbetalt kort på din destination. Precis som operatörer i USA erbjuder mobiltelefonföretag världen över förbetalda SIM-kort också. De flesta fungerar med låsta eller globala modelltelefoner.

Köp eller hyr en telefon

Om det är olyckligt att du befinner dig utan en olåst telefon eller en kompatibel med internationella nätverk, kan du alltid köpa eller hyra en tillfällig telefon.

Det finns tjänster som hyr eller säljer telefoner specifikt för resor, som OneSimCard. Du kanske också kan hyra en telefon när du anländer. Det finns också förbetalda telefoner som också fungerar internationellt.

Om du föredrar något du äger kan du alltid hämta en billig begagnad telefon som är olåst. Det är inte svårt att hitta en olåst telefon från några år tillbaka på eBay för under 100 $, och de flesta säljs renoverade från professionella säljare. Ta ett internationellt SIM-kort i din nya begagnade telefon, så är du redo att gå.

När alla andra misslyckas, använd Wi-Fi

Om du bara är borta på kort tid eller om du inte vill bli besvärad med krångel med reseplaner och ytterligare SIM-kort kan du alltid bara använda Wi-Fi och tjänster som Skype och Google Voice eller Hangouts för att prata. Båda tjänsterna låter dig ringa till mobilnummer och ta emot dem, och du kan använda dem på ditt hotell Wi-Fi. Visst, du kommer inte att kunna prata absolut överallt, men är en bra lågkostnadslösning som låter dig ta med din telefon.

Du kan också blanda och matcha med Wi-Fi. Det kan allvarligt hjälpa till att sänka roamingavgifterna, och det kommer att spara värdefull data som kan ha köpt antingen via din operatör eller via ett förbetalt SIM-kort.