Huvud Digital kameror Hur man använder en videokamera
Digital kameror

Hur man använder en videokamera

Hur man använder en videokamera
Anonim

Grundläggande videokamera fotograferingstips

Image
 • Grunderna
 • Guider och handledning
 • Nyckelbegrepp
 • Tips för mobilfotografering
 • avEmily Pris

  49

  49 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Om du aldrig har tagit video på en videokamera kan du fotografera din första video som är lite skrämmande. Många första gången videokameraanvändare gör misstag som gör deras video till största delen oövervakbar. Här är några grundläggande videokameraoptagningstips som kan hjälpa dig att spela fantastiska videor varje gång du tar ut videokameran.

  Titta på zoom

  I allmänhet vill du begränsa den tid du zooma in och ut när du fotograferar en video. Många nya videokameraanvändare kommer att zooma in och ut ständigt med sina videokameror. Videobilder på detta sätt slutar vanligtvis göra tittarna illamående med den ständiga rörelsen. Att använda zoomen på din videokamera är en bra idé, men försök bara att använda funktionen när du behöver den. En bra långsam och stadig zoomning på ett ämne är vanligtvis mycket trevligare att titta på än en snabb zoomning in på ett ämne.

  De flesta videokameror har både optisk och digital zoom. Den digitala zoomen på din videokamera förstorar bara de enskilda pixlarna i din video snarare än att närma dig ditt ämne. Resultatet? De flesta videobilder med digital zoom ser ofta snedvridna ut så att tittaren inte har någon aning om vad de ens tittar på. Om du har en digital zoom på din videokamera vill du använda den så lite som möjligt. Det kan vara en bra idé att till och med inaktivera din digitala zoom så att du inte använder den av misstag när du spelar in. Detta är ett enkelt videokameratips som drastiskt ökar kvaliteten på din video.

  Ta med ett stativ

  Chansen är stor att du har sett video inspelad av någon som inte hade ett stativ. Handhållen video ser vanligtvis bra ut de första minuterna, då när personen som spelar in videon blir trött börjar videon se sämre ut. Du rör sig naturligtvis upp och ner något när du andas, om du håller en videokamera så är den rörelsen överdriven på video och kan se ut som om du hoppade upp och ner medan du håller videokameran. Längs samma linjer, om du fotograferar en handhållen video så vill du se till att bildstabiliseringen på din videokamera är aktiverad. Bildstabilisering hjälper till att jämna ut rörelserna som din videokamera gör och minimerar skakning i din färdiga video.

  Hoppa över specialeffekter

  De flesta videokameror nu kommer med vissa inbyggda effekter. Även om saker som våtservetter och blekningar kan vara fantastiska saker att lägga till din färdiga video är det bättre att lägga till dem i ett videoredigeringsprogram istället för till din råa video. Vilka effekter du gör på din video när du fotograferar den är du fast för alltid. Om du till exempel skjuter ditt barns födelsedagsfest i svartvitt, har du aldrig möjlighet att titta på det i färg. Om du lägger till det bakre och vita i ett videoredigeringsprogram, om du bestämmer dig för att du vill ha det i färg trots allt kan du helt enkelt ta bort effekten.

  Slå på belysningen

  Videokameror har vanligtvis en svår tid att spela in video i mörkare områden. Videokameror får vanligtvis videobilder i dimma områden att se ut som om de togs i fullständigt mörker. Om du har förmågan att slå på fler ljus där du är, gör det. ju ljusare det område du registrerar desto bättre. Vitbalansering av din videokamera kan också hjälpa videokameran att spela in i olika ljusförhållanden. Vitbalansering bör göras när du ändrar ljusförhållanden eller rum med videokameran.

  Skaffa en mikrofon

  De flesta inbyggda videokameramikrofoner är ganska skit när det gäller inspelning av ljud. Om du har en plats att ansluta en till din videokamera kan du överväga att köpa en liten lavaliere-mikrofon. En lavaliere-mikrofon är en liten mikrofon som klämmer fast på motivets kläder och kan göra ditt ljud mycket bättre. Lavaliere-mikrofoner kan vanligtvis köpas ganska billigt och är väl värda investeringen för den kvalitet de kan ge din video.

  Skjut extra video

  I de flesta videokameror tar det några sekunder innan videokameran börjar spela in efter att du har tryckt på inspelningsknappen. Av den anledningen, ge dig själv en sekund eller två efter att du börjat spela in för att få ett ämne att börja prata eller att en händelse börjar. På samma sätt, ge dig själv några sekunder efter att en händelse är slut innan du slutar spela in. Det är mycket bättre att ha för mycket video och redigera de bitar du inte vill ha än att ha för lite i slutet av dagen.

  Om du aldrig har tagit video på en videokamera kan du fotografera din första video som är lite skrämmande. Många första gången videokameraanvändare gör misstag som gör deras video till största delen oövervakbar. Här är några grundläggande videokameraoptagningstips som kan hjälpa dig att spela fantastiska videor varje gång du tar ut videokameran.