Huvud Webbläsare Hur man använder Tor Browser för anonym webbläsning
Webbläsare

Hur man använder Tor Browser för anonym webbläsning

Hur man använder Tor Browser för anonym webbläsning
Anonim

Har du hemligheter? Bläddra på QT med Tor

Image

Att förstå Tor-konceptet och lära sig att konfigurera din dator för att skicka och ta emot paket över nätverket kan vara överväldigande även för vissa webbkyndiga veteraner. Gå in i Tor Browser Bundle, ett programvarupaket som kan komma igång på Tor med minimal användarintervention. Tor Browser Bundle är en öppen källkodsgruppering av Tor i kombination med en modifierad version av Mozillas Firefox-webbläsare tillsammans med flera viktiga funktioner och tillägg som körs på Windows, Mac och Linux-plattformar.

Ingen anonym surfningsmetod är helt idiotsäker, och även Tor-användare är känsliga för nyfikna ögon då och då.

Ladda ner Tor Browser Bundle

Tor Browser Bundle är tillgängligt för nedladdning på många webbplatser, men för att vara säker bör du bara skaffa paketfilerna från torproject.org, Tor's officiella hem. Välj mellan mer än två dussin språk, inklusive engelska och vietnamesiska.

När nedladdningen är klar letar Windows-användare Tor-filen och startar den för att skapa en mapp med namnet Tor Browser, som innehåller alla paketfiler. Mac-användare dubbelklickar på den nedladdade filen för att öppna .dmg-bilden. När den öppnas drar du Tor-filen till mappen Program. Linux-användare använder lämplig syntax för att extrahera det nedladdade paketet och startar sedan Tor Browser-filen.

För att säkerställa att du fick det avsedda paketet och inte tappades av en hacker, kanske du vill verifiera signaturen på ditt nedladdade paket innan du använder det. För att göra det måste du först installera GnuPG och referera till paketets tillhörande .asc-fil, som automatiskt laddas ner som en del av webbläsarpaketet. Besök Tor's instruktionssida för signaturverifiering för mer information.

Starta Tor Browser

När du har laddat ner Tor Browser Bundle är det dags att starta programmet. Det stämmer - ingen installation krävs. På grund av detta väljer många användare att köra Tor Browser från en USB-enhet snarare än att placera sina filer på en hårddisk. Den här metoden ger en annan nivå av anonymitet, eftersom en sökning på dina lokala diskar inte visar något spår av Tor överhuvudtaget.

Gå till platsen där du valde att extrahera filerna och öppna Tor Browser-mappen. Dubbelklicka på genvägen Start Tor Browser eller starta den med ditt operativsystem kommandorad.

Ansluter till Tor

Så snart webbläsaren startar startas en anslutning till Tor-nätverket om inte dina inställningar förhindrar det. Var tålmodig, eftersom den här processen kan ta så lite som ett par sekunder eller så länge som några minuter att slutföra.

När en anslutning till Tor har upprättats försvinner statusskärmen och Tor Browser startar.

Bläddrar med Tor

Image

Tor Browser är nu synlig i förgrunden. All inkommande och utgående trafik som genereras genom denna webbläsare dirigeras genom Tor, vilket ger en relativt säker och anonym surfupplevelse. Vid lanseringen öppnar Tor Browser-applikationen automatiskt en webbsida som är värd på torproject.org som innehåller en länk för att testa dina nätverksinställningar. Om du väljer denna länk visas din nuvarande IP-adress i Tor-nätverket. Du kommer att märka att det inte är din faktiska IP-adress: Den virtuella anonymitetsmanteln är nu på.

Torbutton

Förutom många av de vanliga Firefox-funktionerna - till exempel möjligheten att bokmärka sidor och analysera källkod via den integrerade webbutvecklare-verktygset - innehåller Tor Browser funktioner unika för sig själv. En av dessa komponenter är Torbutton, som finns i webbläsarens adressfält. Torbutton låter dig ändra specifika proxy- och säkerhetsinställningar. Viktigast av allt ger det möjligheten att byta till en ny identitet - och därför en ny IP-adress - med ett enkelt musklick. Torbuttons alternativ är tillgängliga via en rullgardinsmeny. Dessa alternativ inkluderar:

  • Ny identitet: Tilldelar en ny slumpmässig IP-adress för din aktiva Tor-anslutning. Om du väljer detta alternativ krävs en omstart av webbläsaren för att träda i kraft.
  • Ny Tor Circuit för den här webbplatsen: I stället för att starta om webbläsaren och skapa en helt ny identitet skapar detta alternativ en ny krets endast för den aktiva fliken.
  • Sekretess- och säkerhetsinställningar: Öppnar en dialogruta som innehåller konfigurerbara inställningar inklusive de som dikterar privat surfläge, tredjeparts cookie-beteende, förebyggande av Flash och andra plugins från att köras och mer. Det låter dig också ange Tors säkerhetsnivå med hjälp av en reglage, från låg till hög.
  • Tor-nätverksinställningar: Låter dig konfigurera proxy- och brandväggsinställningar samt inställningar som är specifika för din Internet-leverantör. Den innehåller också en knapp som kopierar Tors loggfilinnehåll till din urklipp.
  • Kontrollera om Tor Browser Update: ser till att du kör den senaste versionen av Tor Browser.

NoScript

Tor Browser levereras med en integrerad version av det populära NoScript-tillägget. Tillgänglig från en knapp på Tor Browsers huvudverktygsfält, detta anpassade tillägg kan användas för att antingen blockera alla skript från att köras i webbläsaren eller bara de på specifika webbplatser. Den rekommenderade inställningen är förbjudna skript globalt .

HTTPS överallt

En annan välkänd tillägg integrerad med Tor Browser är HTTPS Everywhere, utvecklad av Electronic Frontier Foundation. Det säkerställer att din kommunikation med många av webbs toppsidor är kraftfullt krypterad. HTTPS Överallt funktionalitet kan modifieras eller inaktiveras (även om det inte rekommenderas) via sin rullgardinsmeny, tillgänglig genom att först klicka på huvudmenyknappen längst upp i webbläsarfönstret.

Akta dig för fingeravtryck i webbläsaren

Motstå frestelsen att installera massor av plug-ins i din Tor Browser. Dessa tillägg kan läcka dina data och personlig information och lägga till dem bidrar till en process som kallas webbläsare fingeravtryck som gör att vissa spårare kan identifiera dig unikt oavsett dina IP-adresser.