Huvud fönster Hur man använder taligenkänning för att styra Windows med ditt röst
fönster

Hur man använder taligenkänning för att styra Windows med ditt röst

Hur man använder taligenkänning för att styra Windows med ditt röst
Anonim

Innan vi gör någonting måste vi öppna kontrollpanelen. I Windows 7 klickar du på Start- knappen och väljer Kontrollpanelen i menyn till höger på menyn. I Windows 8 och Windows 10 är det enklaste att slå på Windows- kortkommandot och välja Kontrollpanelen (ser ut som en liten kugge). Om din enhet inte har en tangentbordskontroll, hur öppnar du kontrollpanelen i olika versioner av Windows.

När kontrollpanelen är öppen använder du sökfunktionen för att hitta taligenkänning .

02

av 12

Starta taligenkänning

På nästa skärm på Kontrollpanelen väljer du Start taligenkänning, som borde vara högst upp.

03

av 12

Klicka bara på Nästa

Ett nytt fönster visas kort och förklarar vad taligenkänning är, och att du måste gå igenom en kort installationsprocess för att aktivera funktionen. Klicka på Nästa längst ner i fönstret.

04

av 12

Namnge din mikrofon

Nästa skärm frågar vilken typ av mikrofon du använder för taligenkänning, till exempel en inbyggd mikrofon, ett headset eller en stationär enhet. Windows är ganska bra på att identifiera den rätta typen av mikrofon du har, men du bör fortfarande se till att valet är korrekt. När det är klart klickar du på Nästa .

05

av 12

Allt om placering av mikrofoner

Nu kommer vi till en skärm som lär oss rätt placering av mikrofonen för att bäst dra nytta av taligenkänning. När du är klar med att läsa de snabbtipsna klickar du på Nästa, ännu en gång.

06

av 12

Test med mikrofon

Nu blir du ombedd att läsa några rader text för att se till att din mikrofon fungerar korrekt och att volymnivån är rätt. När du talar bör du se volymindikatorn förbli i den gröna zonen. Om det blir högre än så behöver du justera din mikrofonvolym i Kontrollpanelen. När du är klar med att klicka klickar du på Nästa och om allt går bra kommer följande skärm att säga att du har testat mikrofonprocessen. Klicka på Nästa igen.

07

av 12

Granskning av dokument

Därefter måste du bestämma om du vill aktivera dokumentgranskning så att din dator kan titta på dokument och e-postcachrar på din PC. Detta kan hjälpa operativsystemet förstå de vanliga ord och fraser som du vanligtvis använder. Du vill läsa över Microsofts integritetsförklaringar innan du bestämmer om du vill göra det eller inte. När du har valt om du vill aktivera dokumentrecension träffa Nästa .

08

av 12

Röst eller tangentbord

Wow, Microsoft älskar sina inställningsskärmar. Här kommer en annan. Nu måste du välja mellan manuellt och röstaktiveringsläge. Manuellt läge innebär att du måste låta din dator börja lyssna på röstkommandon genom att trycka på kortkommandot Win + Ctrl . Röstaktiveringsläge aktiveras å andra sidan genom att bara säga Start Listening. "Båda metoderna använder kommandot" Stop Listening "för att stänga av taligenkänning. Kan du gissa vad som händer nu? Det stämmer. Klicka på Nästa .

09

av 12

Skriv ut referenskortet

Taligenkänning är nästan redo att gå. Just nu kan du visa och skriva ut Windows 'referenskort för taligenkänning. Referenskortet (det är faktiskt mer ett referensbroschyr i dessa dagar) är online så du måste vara ansluten till Internet för att se det. Låt oss klicka på Nästa en gång till .

10

av 12

Att köra vid start, eller inte att köra vid start

Äntligen har vi kommit i slutet. Bestäm bara om taligenkänning ska köras när din dator startar. Som standard är den här funktionen inställd på att aktiveras vid start och jag rekommenderar att du håller den så. Klicka på Nästa en sista gång.

11

av 12

Handledning för taligenkänning

Om du vill öva kan Windows nu gå igenom en självstudie för att se hur man använder taligenkänning. För att se handledning klicka på Start Tutorial annars gå till Skip Skip Tutorial . Om du bestämmer dig för att hoppa över lektionen kan du alltid gå tillbaka till den på Kontrollpanelen> Taligenkänning> Ta talhandledning .

När talövningen är igång ser du ett litet minispelarfönster överst på skärmen. Klicka bara på minimera-knappen (bindestrecket) för att bli av med den.

Nu är det dags för lite kul. Det finns så många kommandon att vi omöjligt kan köra igenom dem alla här - det är vad referenskortet är till för. Låt oss ändå titta på några grundläggande saker som är helt coola och futuristiska att prova.

12

av 12

Experimentera med röstigenkänning

Avbryt taligenkänning genom att använda frasen "Start Listening" eller för manuellt läge typ Win + Ctrl . Du kommer att höra ett ljud som påminner om Star Trek-datorn. Det här ljudet låter dig veta att taligenkänning är redo och lyssnar. Låt oss öppna Microsoft Word, starta ett nytt dokument och börja diktera ett brev. För att göra det säger du följande kommandon:

"Öppna Word 2016." "Tomt dokument." "Hej komma välkommen till röstdiktatperioden."

I taligenkänning måste du ange skiljetecken med ord. Således skulle det sista kommandot du ser här se ut, "Hej, välkommen till röstdiktat." Om du någon gång ber om något som taligenkänning inte kan utföra kommer du att höra ett speciellt felljud - du vet det när du hör det.

Cortana-underskottet

Ett problem att notera för Windows 10-användare är att du kommer att bli frustrerad om du försöker använda "Hey Cortana" röstkommando medan taligenkänning är aktiv. För att komma runt detta kan du stänga av taligenkänning med kommandot "Stop Listening" innan du använder Cortana. Alternativt kan du säga "Öppna Cortana" och använd sedan taligenkänningens "typ" -funktion för att mata in din begäran i sökrutan i Cortana.

Taligenkänning fungerar inte perfekt med alla tredjepartsprogram. Din favorittextredigerare kanske inte accepterar diktat, till exempel, men att öppna och stänga program samt navigera menyer fungerar tillräckligt bra.

Det här är grunderna för taligenkänning i Windows. Trots de många inställningsfönstren är det faktiskt ganska enkelt och snabbt att komma igång. Dessutom ger det ett utmärkt sätt att interagera med din dator, så länge du håller det referenskortet till hands de första dagarna.