Huvud programvara och appar Hur man använder SoundCloud-appen för att lyssna på gratis musik
programvara och appar

Hur man använder SoundCloud-appen för att lyssna på gratis musik

Hur man använder SoundCloud-appen för att lyssna på gratis musik
Anonim

Dela och upptäck ny musik med SoundCloud

 • Webbläsare och Internet
 • Säkerhetskopiering och verktyg
 • Använda sociala nätverk
 • Nyheter & referens
 • Antivirus & säkerhet
 • E-post och meddelanden
 • Endast Windows
 • Endast Mac
 • Endast iOS
 • Endast Android
 • Visa mer

  av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  116

  116 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  SoundCloud är en social musikplattform som vem som helst kan använda för att dela och lyssna på musik gratis. Om du redan är bekant med andra populära sociala nätverk som Facebook och Twitter, kan du tänka på SoundCloud som en liknande typ av tjänst, men för musikentusiaster av alla slag.

  Logga in på SoundCloud

  SoundCloud är tillgängligt gratis för Android- och iOS-enheter. Om du inte redan har ett befintligt SoundCloud-konto måste du skapa ett nytt konto så att du kan börja använda det. Du kan skapa en gratis genom att registrera dig via Facebook, Google+ eller via e-post.

  Navigera i appen

  SoundCloud-plattformen lyser verkligen på mobil. När du är in kommer du att märka att appen har följande huvudavsnitt att använda för att navigera genom allt:

  Hem: Detta är ditt personliga nyhetsflöde som visar spår som har publicerats och publicerats av andra SoundCloud-användare som du följer. Ge alla spår en lyssna, publicera det, gilla det, lägg till det i en spellista eller starta en spårstation direkt från ditt nyhetsflöde.

  Sök: Om du letar efter en viss användare eller spår kan du använda appens sökfunktion för att hitta exakt vad du är på humör att lyssna på.

  Samling: Det här är fliken där du kan komma åt alla dina likes, senaste stationer och spellistor. Du kan också se din profil genom att knacka på de tre punkterna i det övre högra hörnet.

  Musikspelare: Den här fliken visas när du börjar spela ett spår. Det låter dig enkelt komma åt vad du för närvarande lyssnar på medan du surfar på andra flikar i appen.

  Ström: Från hemfliken kan du trycka på pilen överst märkt Ström för att snabbt bläddra igenom vad som trender i musik och ljud. Du kan också bläddra igenom olika musikgenrer och former av ljudinnehåll.

  Använda appen för en kraftfull musikupplevelse

  Appen kan användas som du vill, men här är tre huvudsakliga sätt du verkligen vill utnyttja den:

  Följ användare du vill upptäcka ny musik. När du klickar på ett användarnamn kommer du till deras profil för att se vad de publicerar och vilka spellistor de har. Du kan följa dem som du gör på alla andra sociala nätverk, och spåren som de publicerar eller delar visas i ditt hemflöde.

  Skapa anpassade spellistor. När du hör ett spår du gillar kan du trycka på de tre punkterna på det för att lägga till det i någon av dina spellistor. Du kan skapa så många spellistor som du vill som är offentliga för andra användare att njuta av eller privata bara för eget bruk.

  Starta en station för att höra en serie liknande spår. När du inte har tid eller tålamod att noggrant välja de spår du vill ha i dina egna spellistor kan du helt enkelt knacka på de tre punkterna på vilket spår du vill att appen ska spela en station med liknande spår. Och du kan alltid komma åt dina senaste stationer från din profil.

  Att göra mer med SoundCloud på webben

  SoundCloud mobilapp har ett rent utseende som är lätt att använda och inte överväldigar dig med för många funktioner. Trots detta kanske vissa användare undrar hur de kan göra mer. Här är några extra funktioner du kan göra på SoundCloud när du loggar in på ditt konto på webben på SoundCloud.com.

  Ladda ner eller köpa spår. På webben kan vissa spår visa en "nedladdning" eller "köp" -länk under dem bredvid delningsknappen, som inte syns på mobilappen. Många spår kan laddas ner gratis och kan köpas.

  Ladda upp dina egna spår. SoundCloud är socialt, vilket innebär att vem som helst kan ladda upp sina egna musik- eller ljudspår. Just nu kan du inte ladda upp musik från mobilappen - du måste klicka på Ladda upp- knappen högst upp på sidan via webbversionen av SoundCloud.

  Meddela andra användare. Det är något konstigt att privata meddelanden för närvarande inte stöds i SoundCloud-appen, men det kanske kommer att förändras med framtida uppdateringar. För tillfället kan du bara meddela andra användare från webben.

  Gå med och delta i grupper. Du kan gå med i grupper på SoundCloud där användare kan dela med sig av sina favoritlåtar. För att komma åt de grupper du har gått med klickar du bara på ditt namn i webbversionen och väljer Grupper .

  Få aviseringar från användare som interagerar med dig. Precis som så många andra sociala nätverk, har SoundCloud ett meddelandecenter i toppmenyn i webbversionen där du kan se vem som nyligen har följt och interagerat med dig.

  Om du vill upptäcka och lyssna på gratis musik är SoundCloud verkligen en måste-app som du har installerat på din enhet. Det är en av få gratis musiktjänster som verkligen sätter den sociala komponenten i lyssningsupplevelsen.