Huvud webbdesign & dev Hur man använder Sök och Ersätt i Dreamweaver
webbdesign & dev

Hur man använder Sök och Ersätt i Dreamweaver

Hur man använder Sök och Ersätt i Dreamweaver
Anonim

 • html
 • CSS
 • avJennifer Kyrnin

  En publicerad författare med omfattande skapande och hantering av webbplatser.

  Det är enkelt att använda Adobe Dreamweaver för att söka och ersätta antingen den aktuella filen, valda filer eller varje fil på din webbplats. När du är van vid att använda global sökning och ersätta, undrar du hur du någonsin levt utan den. Lär dig hur på bara fem minuter.

  Komma igång

  För att söka i en fil öppnar du filen för att redigera i Dreamweaver. Gå till "Hitta och ersätt" i "Redigera" -menyn eller klicka på Ctrl-F / Cmd-F. Skriv in de ord som ska hittas i sökrutan och orden som ska ersättas i rutan Ersätt. Se till att "Aktuellt dokument" är valt och klicka på "Ersätt". Fortsätt klicka på ersätt tills Dreamweaver har ersatt alla instanser på sidan.

  Om du vill söka på en hel webbplats öppnar du Dreamweaver och öppnar en fördefinierad webbplats. Markera de filer du vill söka igenom i mapplistan. Gå till "Hitta och ersätt" i "Redigera" -menyn eller klicka på Ctrl-F / Cmd-F. Skriv in de ord som ska hittas i sökrutan och orden som ska ersättas i rutan Ersätt.

  Se till att "Valda filer på webbplatsen" är markerad om du bara vill söka på några av sidorna på din webb, "Öppna dokument" om du bara vill söka i de filer du har öppnat för redigering eller "Hela aktuell lokal webbplats" om du vill söka på alla sidor. Klicka sedan på "Ersätt alla."

  Dreamweaver kommer att varna dig om att du inte kan ångra den här åtgärden. Klicka på "Ja". Dreamweaver visar dig sedan alla platser där din söksträng hittades. Resultaten visas i sökfönstret under webbplatsfönstret.

  Hjälpfulla tips

  För att undvika matchning på objekt som inte bör ersättas, skapa en söksträng som är mycket specifik. Till exempel skulle strängen "in" hittas i ord ("tenn", "insider" osv.). Du kan inkludera delar av din sökfras i din ersättningsfras. Om du till exempel vill ersätta "i frågan om" med "i fråga om", bör du inkludera alla orden i din söksträng och ersätta sträng. Att bara söka efter "in" kommer att resultera i att varje instans av dessa två bokstäver ersätts med "på". Förvandla "tenn" till "ton" och "insider" till "onsider".

  Dreamweaver låter dig välja alternativ för att begränsa sökningen: Matchstorlek matchar exakta stora och små bokstäver på texten du skriver in. "In" kommer inte att matcha "in." Matcha hela ordet matchar bara ordet "i" och inte "insider" eller "tenn."

  Ignorera whitespace kommer att matcha fraser där det finns en flik eller en vagnåtergång mellan orden, även om din sökfras bara hade ett mellanrum. Använd regelbundet uttryck låter dig söka med jokertecken.

  Dreamweaver låter dig också söka i ett textblock eller en specifik mapp på din hårddisk. Välj dessa alternativ i listrutan "Hitta i". Dreamweaver söker igenom källkoden, inuti bara sidtexten, inuti taggarna (för att hitta attribut och attributvärden) eller i en avancerad textsökning för att titta i flera taggar.

  Du kan dubbelklicka på resultaten för att se vad som har ändrats och göra ändringar.