Huvud Webbsökning Hur man använder Reddit - en kraschkurs
Webbsökning

Hur man använder Reddit - en kraschkurs

Hur man använder Reddit - en kraschkurs
Anonim

Karma? Upvotes? Här är allt du behöver veta för att komma igång med Reddit.

 • Sökmotorer
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • avJonathan Deesing

  Frilans teknisk författare som specialiserat sig på banbrytande hemmateknologi och spelnyheter som började 2010 skriva för GamesRadar och Red Bull Media House.

  82

  82 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Reddit är en webbplats för sociala medier där människor samlar länkar och delar dem med varandra. Dessa länkar kan vara bilder, artiklar, videor (verkligen vad som helst) och dela dem i mindre ämnesspecifika samhällen som kallas subreddits.

  Vad kan du göra på Reddit?

  Om du tillbringar tillräckligt med tid på Internet kommer du så småningom att snubbla över Reddit. Fakturerar sig själv som "internetets första sida", användare (eller Redditors) kan dela länkar, rösta på länkar, kommentera länkar och därefter kommentera och rösta på kommentarer.

  För nykomlingar kan allt verka lite överväldigande, så här är en kort sammanfattning av hur man använder Reddit effektivt.

  Registrera dig för Reddit - Don't Lurk!

  I Reddit-samhället kallas människor som helt enkelt granskar webbplatsen utan att kommentera eller rösta. Och även om detta förmodligen är ett bra sätt att börja räkna ut sidorna och sidorna utan att göra seriös etikett (eller reddiquette) faux pas, ju tidigare du registrerar dig för ett Reddit-konto, desto mer får du av din reddit. (Se till att läsa upp om reddiquette innan du börjar använda sajten på allvar - användare kan vara hårda och ovälkomliga för de oinitierade.)

  När du registrerar dig för ett gratis konto kan du prenumerera på olika subreddits, upvote eller downvote innehåll du gillar eller gillar och kommentera saker du är intresserad av. Om du till exempel är en historisk buff kan du läsa och njut av allt innehåll på / r / Historia eller / r / AskHistorians, men när du har ett konto kan du ställa dina egna frågor eller (om du är en historiaxpert) svara på några själv.

  Bläddra som en proffs med Reddit Enhancement Suite

  Även om det är utformat för att vara så enkelt som möjligt, kan Reddits gränssnitt definitivt vara förvirrande för nykomlingar. Det stora antalet åtgärder du kan utföra på sidan är avsedda att förbättra användarupplevelsen, men de skapar också en initialt brant inlärningskurva.

  Ett av de bästa sätten att förbättra och förenkla denna upplevelse är med det kostnadsfria webbläsartillägget Reddit Enhancement Suite (RES). Tillägget är kompatibelt med nästan alla webbläsare och lägger till funktionalitet som låter dig visa bilder utan att klicka på en länk och bläddra utan att klicka på en ny sida, tillsammans med att lägga till en mängd olika verktyg som förbättrar kommentarerna.

  De flesta redditors hävdar att RES är absolut nödvändigt för att få ut mesta möjliga av Reddit, eftersom det adresserar många av de vanligaste klagomålen om webbplatsen, som att du måste navigera till en annan sida för att se länkade bilder.

  Vad fan är Karma?

  Reddit karma är meningslös, men för vissa betyder det allt. Varje gång någon väljer ett inlägg eller en kommentar får affischen eller kommentaren en karma-poäng. På samma sätt, när någon lägger ned ett inlägg, förlorar affischen karma (detta är begränsat till 100 nedräkningar). Karma är indelat i inlägg och kommentarkarma, och användare kan bara rösta på ett enda inlägg eller kommentera en gång.

  Inlägg och kommentarer som får flest kommentarer stiger till toppen (även om de också kan sorteras efter nya och kontroversiella) och de med låg eller negativ karma går längst ner på sidan. Denna karma tilldelas användare och förblir på deras profil som ett slags referens till hur produktiv eller uthyrd en redditor de är.

  Trots att karma är hela grunden för Reddids algoritm, får karma till slut användarna ingenting. Det finns några subreddits som endast är tillgängliga för personer med överdrivna mängder karma, men dessa ger inget riktigt speciellt privilegium eller funktionalitet. Dessutom har användare (eller superanvändare) med mycket karma inga speciella förmågor att rösta, publicera eller kommentera. Sammantaget samlar människor karma helt enkelt för att samla karma.

  Några vanliga frågor om Reddit

  Ska jag använda ett falskt namn? Förmodligen. Varje användare kan se alla andra användares hela kommentarer och inläggshistorik (såvida det inte finns i privata subreddits), vilket innebär att varje Reddit-användare lämnar ett stort digitalt pappersspår. Det finns absolut ingen anledning att ha ett Reddit-konto kopplat till ditt namn om du inte är ett varumärke eller en offentlig person.

  Kan jag söka efter Reddit efter saker? Ja och nej. Reddit är ett bra ställe att titta på saker men inte det bästa stället att jaga efter det. Reddits notoriskt dåliga sökfunktion ger begränsade resultat, så du är i allmänhet bättre med att använda en Google-sökning + "Reddit" om du vill hitta ett specifikt inlägg på webbplatsen. Som sagt, om du letar efter ett visst samhälle gör webbplatsens subreddit-sökning vanligtvis ett anständigt jobb.

  Hur kan jag posta bilder på Reddit? Även om dess primära användning är att dela bilder, är Reddit inte en webbplats för webbhotell - det är en webbplats för länkdelning. Om du vill lägga upp bilder på Reddit är det bästa sättet att först ladda upp dem till Imgur (en favorit bland redditors) och sedan lägga Imgur-länken på Reddit. Imgur kräver inte inloggning eller någon form av registrering för att ladda upp bilder.

  Kom dit och reddit!

  Reddit kan vara skrämmande för nya användare, men det behöver inte vara det. Börja med att hitta några subreddits du är intresserad av, prenumerera och lura i några veckor. Innan du vet ordet av det kommer du att bli bekant och välkommen i samhället och kommer snart att upptäcka att nästan allt du ser online på något eller annat sätt börjar på Reddit.