Huvud fönster Hur man använder Microsoft Store i Windows 8 och senare
fönster

Hur man använder Microsoft Store i Windows 8 och senare

Hur man använder Microsoft Store i Windows 8 och senare
Anonim

Hitta allt du behöver i Windows App Store för Windows 8 och Windows 10

För att komma igång med Windows Store, klicka på eller tryck på Start och välj Microsoft Store- brickan. Din butiksplatta kan se annorlunda ut än den som visas på bilden ovan. Bilden som visas på brickan roterar på ungefär samma sätt som bilder brickan roterar genom bilderna i mappen Bilder.

Butiken drar nytta av användargränssnittet som introducerades i Windows 8, så att du kommer att märka att det är utformat med en visuell plattdesign som gör det klart vilka appar, spel, filmer etc. som finns tillgängliga.

Windows Store är också tillgängligt på webben om du föredrar att komma åt det på det sättet. Rikta bara din webbläsare till: https://www.microsoft.com/en-us/store/

Även om det inte visas på bilden kan du bläddra i Windows Store-startsidan för att se ytterligare kategorier av appar som är tillgängliga.

02

av 05

Bläddra i Windows Store

Du kan ta dig runt i butiken genom att dra din pekskärm, bläddra med mushjulet eller klicka och dra bläddringsfältet längst ner i fönstret. Titta runt och du hittar butikens appar är logiskt utformade efter kategorier. Några av de kategorier du ser inkluderar:

 • Spel - Inkluderar hittitlar som Angry Birds, Fruit Ninja och Jetpack Joyride.
 • Socialt - Innehåller appar som håller dig i kontakt, till exempel Twitter och Skype.
 • Underhållning - Appar som passerar tiden som Netflix och Hulu Plus.
 • Foto - Fotoredigerings- och hanteringsappar som Instagram och Adobe Photoshop Elements.
 • Musik och video - Appar för att lyssna och titta på som Slacker Radio and Movie Maker Pro.
 • Övrigt - Det finns många fler kategorier med mycket att erbjuda.

När du bläddrar igenom kategorierna kommer du att upptäcka att butiken belyser med appar från varje kategori med stora brickor. Klicka på kategorititel om du vill se alla andra titlar i en kategori. Som standard sorteras apparna efter deras popularitet. För att ändra detta väljer du Visa alla i det högra hörnet av en kategorilista. Du har tagits till en sida som visar alla appar i den kategorin och du kan välja sorteringskriterier från rullgardinslistorna högst upp på kategorisidan.

Om du inte är intresserad av att se allt som en kategori har att erbjuda och hellre bara vill visa de appar som är mest populära eller nya, erbjuder butiken anpassade vyer tillgängliga när du bläddrar i huvudkategorivyn:

 • Toppbetalda - Listar de mest populära apparna i en kategori som kostar pengar
 • Toppfria - Lista de mest populära gratisapparna i en kategori
 • Nya utgåvor - Listar de senaste apparna för din valda kategori
 • Bästsäljande - Listar de bästsäljande apparna i kategorin, vare sig det är gratis eller betalt.
 • Bäst betygsatt - Listar de appar i den kategorin som har de bästa stjärnbetygen, granskade av faktiska appanvändare.
 • Samlingar - Listar samlingar med relaterade appar baserat på den kategorisida du tittar på.

03

av 05

Sök efter en app

Att surfa är roligt och är ett bra sätt att hitta nya appar att prova på, men om du har något specifikt i åtanke finns det ett snabbare sätt att få det du vill ha. Skriv namnet på appen du vill ha i sökrutan på butikens startsida. När du skriver kommer sökrutan automatiskt att föreslå appar som matchar orden du skriver. Om du ser vad du letar efter i förslagen kan du välja det. Annars, när du skriver, tryck på Enter eller tryck på förstoringsglaset i sökfältet för att se dina mest relevanta resultat.

04

av 05

Installera en app

Hitta en app du gillar? Klicka eller tryck på dess kakel för att se mer information om den. Du har bläddrat upp appens informationssida för att se beskrivningen, se skärmdumpar och trailers och se vad andra som laddade ner appen också gillade. Längst ner på sidan hittar du information om vad som är nytt i den här versionen, samt systemkrav, funktioner och ytterligare information .

Om du gillar det du ser, klicka eller tryck på Hämta för att ladda ner appen. När installationen är klar kommer både Windows 8 och Windows 10 att lägga till appen på din Startskärm .

05

av 05

Håll dina appar uppdaterade

När du börjar använda Windows-appar måste du se till att hålla uppdateringar uppdaterade för att säkerställa att du får bästa prestanda och de senaste funktionerna. Butiken kommer automatiskt att leta efter uppdateringar till dina installerade appar och varnar dig om den hittar några. Om du ser ett nummer på butikens sida, betyder det att du har uppdateringar att ladda ner.

 1. Starta butiken och klicka på de tre punkterna i skärmens övre högra hörn.
 2. Välj Nedladdningar och uppdateringar i menyn som visas. Skärmen Nedladdningar och uppdateringar visar alla dina installerade appar och det datum då de senast ändrades. I detta fall kan modifierat innebära uppdaterad eller installerad.
 3. Klicka på Hämta uppdateringar i det övre högra hörnet på skärmen för att leta efter uppdateringar. Windows Store granskar alla dina appar och laddar ner alla tillgängliga uppdateringar. När de har laddats ner tillämpas de automatiskt.

Medan många av dessa appar är designade för användning på en pekskärmsmobil enhet, kommer du att upptäcka att de flesta fungerar bra i en skrivbordsmiljö. Ta dig tid att se vad som finns där, det finns ett imponerande utbud av spel och verktyg, av vilka många inte kostar dig något.

Det kanske inte finns så många appar för Windows 8 och Windows 10 som för Android eller Apple, men det finns hundratusentals tillgängliga nu (669 000 under 2017, enligt Statista) och mer läggs till varje dag.