Huvud ny & nästa Hur man använder Lyft, plus dess fördelar och nackdelar
ny & nästa

Hur man använder Lyft, plus dess fördelar och nackdelar

Hur man använder Lyft, plus dess fördelar och nackdelar
Anonim

Ett alternativ för att dela resor som inte är Uber

För att använda Lyft behöver du en smartphone med en mobilplan och Lyft-appen. Du måste aktivera lokationstjänster så att appen kan matcha dig med blivande drivrutiner och så att din förare kan hitta dig. Lyft fungerar inte med bara Wi-Fi-enheter. Det finns appar för iPhone och Android; användare av Windows-telefoner och Amazon-enheter kan använda mobilwebbplatsen (m.lyft.com) för att begära en resa. Lyfts plattform fungerar med de stora fyra cellbärarna (AT&T, Sprint, T-Mobile och Verizon) och de flesta förbetalda operatörer inklusive Cricket Wireless och Virgin Wireless.

 1. Innan din första resa måste du ställa in ett konto och lägga till betalningsinformation; du kan skapa en inloggning eller logga in med Facebook.

  Lyft accepterar större kreditkort, betalkort bundna till kontrollkonton och förbetalda kort samt PayPal, Apple Pay och Android Pay.

 2. Därefter måste du ange en profilbild, din e-postadress (för kvitton) och ditt telefonnummer.

  Drivrutinerna kommer att se ditt förnamn och din profilbild så att de kan identifiera dig; På samma sätt ser du samma information om dem.

 3. Alternativt kan du lägga till mer information till din profil: din hemstad, din favoritmusik och lite information om dig själv. Din förare kan använda denna information för att bryta isen, så lägg till den bara om du vill chatta.

 4. När du har lagt till den information som krävs, kommer Lyft att skicka en kod till din smartphone, det kan verifiera din identitet. Och du är redo att gå.

  Begär en Lyft Ride

  Att få en Lyft är lätt. Öppna först Lyft-appen och välj sedan din rittyp. Det kommer att finnas upp till fem alternativ, förutom original Lyft, beroende på var du bor. Varje nivå har en annan basfrekvens, som varierar beroende på stad. De andra alternativen är:

  • Lyft Plus har plats för upp till sex personer
  • Lyft Line sparar pengar genom att dela en resa med en eller flera personer som går samma väg
  • Lyft Premier är en avancerad bil
  • Lyft Lux är en ultra high-end svart bil med en högst rankad förare
  • Lyft Lux SUV är en ultra-high-end svart SUV med plats för upp till sex
  • Lyft Shuttle är en fast avgångstjänst som endast är tillgänglig under rusningstid

  Lyft Premier, Lux och Lux SUV är inte tillgängliga i alla städer. Gå till sidan Lyft städer och klicka på din stad, till exempel New Orleans, för att se vad som är tillgängligt. Lyft Shuttle är endast tillgängligt i begränsade städer under rusningstid på morgonen och eftermiddagen. Det är som Lyft Line, förutom att det inte hämtar ryttare på deras adress, utan istället på en närliggande utsedd pickup-plats, och den släpper dem vid ett annat utsedd stopp. Det är som en busstrafik, men på begäran.

  För att beställa en pendeltur, välj Lyft Line, där du ser två alternativ: dörr till dörr och pendel. Appen kommer sedan att ge dig vägbeskrivningar till pickup-stoppet och avgångstiden.

  Följ dessa anvisningar om du vill beställa någon typ av Lyft utom för Shuttle:

  1. Öppna Lyft-appen och välj sedan din rittyp från alternativen ovan.

  2. När du har valt vilken typ av bil du vill klicka på Ställ in pickup . Bekräfta din plats genom att släppa en stift på kartan eller ange en gatuadress eller företagsnamn.

  3. Klicka sedan på Ställ in destination och lägg till adressen. Du kan också välja att vänta tills du kommer in i bilen för att berätta föraren genom att trycka på Skip, såvida du inte tar en Lyft Line-resa.

   För att beställa en Lyft Line-resa måste du ange en destination så att Lyft kan matcha dig med andra passagerare som reser i samma riktning.

   I vissa städer kan du se priset för din resa efter att du har angett destinationen.

  4. När du är redo trycker du på Begär lyft. Du kan också lägga till flera hållplatser om du behöver hämta eller släppa en annan passagerare.

  5. Appen söker sedan efter förare i närheten och matchar dig med en. Du kan se på en karta var din förare är och hur många minuter bort de är. Appen kommer att berätta bilens märke och modell såväl som registreringsnummer, så att du inte behöver oroa dig för att komma i fel.

  6. Lyft-förare får vägvis vägbeskrivning via appen, så att du inte behöver navigera efter dem eller oroa dig för att gå vilse.

   Det är en bra idé att bekräfta din destination med föraren för att undvika förvirring.

  7. När du anländer till din destination visar appen Lyft det totala priset. Du kan lägga till ett tips och sedan betygsätta föraren på en skala från 1 till 5, samt eventuellt lämna skriftlig feedback.

   Förarna betygsätter också passagerare; det är ett krav. Passagerare kan begära sitt betyg genom att kontakta Lyft.

  8. Lyft skickar ett kvitto för varje genomförd resa.

   Lyftpriser

   I många fall kan du se en uppskattning av din biljettpris innan du begär en Lyft, men faktorer som trafik kan påverka slutresultatet. Lyft beräknar sina priser efter avstånd och tid (rest minuter) och lägger till en baspris och serviceavgift. Olika ridtyper, som diskuterats ovan, har olika baspriser. Till exempel har Lyft Premier en högre baspris än Lyft Line. Du kan se baspriserna för din plats på sidan Lyft's Cities. Under upptagna perioder lägger Lyft till en avgift för Prime Time, vilket är en procentandel av totala turen.

   Från Städer-sidan kan du också få en kostnadsberäkning genom att mata in dina hämtnings- och destinationsadresser. Lyft visar dig en lista med alternativ (Lyft Line, Plus, Premier, etc.) och priser i stigande ordning.

   Uber, som finns över hela världen, är Lyfts viktigaste konkurrent och erbjuder liknande tjänster. Den brinnande frågan för ryttare är: är Lyft eller Uber billigare? Svaret är naturligtvis komplicerat och beror på många faktorer inklusive plats och tid på dygnet. Uber har ett onlineverktyg där du kan begära en uppskattning; Observera att priset inte är i prisordning.

   Lyft Special Services

   I de flesta fall behöver du en smartphone för att beställa en Lyft, men Lyft samarbetade med GreatCall för att göra det möjligt för sina abonnenter att få åtkomst till delningstjänsten från sina Jitterbug-telefoner. GreatCall är en förbetald telefontjänst riktad till seniorer som säljer mestadels grundläggande Jitterbug-telefoner, av vilka de flesta inte stöder mobilappar. I tjänsten ingår en liveoperatör som kan hjälpa abonnenter på olika sätt, inklusive i nödsituationer. Genom programmet GreatCall Rides ber abonnenterna sin liveoperatör att begära en Lyft. GreatCall lägger till biljettpriset (inklusive tips) till deras månatliga GreatCall-räkning.

   GreatCall Rides är endast tillgängligt i några stater, inklusive Kalifornien och Florida, och ett par städer, inklusive Chicago. För att ta reda på om det är tillgängligt där du bor, kan du kontrollera ditt postnummer på GreatCall webbplats eller ringa 0 och fråga operatören.

   Lyft samarbetade också med Massachusetts Bay Transportation Authority (MBTA) paratransittjänst för att tillhandahålla åkattraktioner för funktionshindrade passagerare. Resor för paratransitmedlemmar kostar så lite som $ 2 och kan begäras via Lyft-appen eller via telefon.