Huvud sociala media Hur man använder Instagram Direct
sociala media

Hur man använder Instagram Direct

Hur man använder Instagram Direct
Anonim

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  21

  21 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Om du redan är på Instagram är det troligt att du har hört talas om Instagram Direct - dess nya inbyggda privata meddelandefunktion.

  Naturligtvis, om du inte är bekant, här är en kort förklaring av vad Instagram Direct verkligen är i ett nötskal.

  Du behöver inte längre publicera allt offentligt på Instagram, och att komma i direktkontakt med någon är mycket lättare nu med Instagram Direct.

  Det första du behöver göra för att komma igång med Instagram Direct är att ladda ner appen eller se till att du har den senaste appversionen installerad på din mobila enhet.

  01

  av 05

  Leta efter din Instagram Direct Inbox på hemsidan

  Nu när du har den senaste versionen av Instagram redo att börja bör du märka en liten ikon längst upp till höger på skärmen på hemmatningen.

  Genom att trycka på den ikonen kommer du till din Instagram Direct-inkorg. Du kan komma åt det när du vill se eller svara på meddelanden.

  Låt oss nu titta på hur du kan börja skicka meddelanden via Instagram Direct.

  02

  av 05

  Välj ett foto eller en video som du vill dela

  Det första steget i att använda Instagram Direct är att ställa in ett foto eller en video på Instagram exakt på samma sätt som du gör det för allmänhetens delning.

  Så kan du helt enkelt trycka på den mittersta kameraknappen för att knäppa ett foto eller filma en video, eller så kan du ladda upp en befintlig från din kamerarulle eller en annan mapp på din mobila enhet.

  Du kan redigera ditt foto hur du än vill på Instagram, välj ett filter och klicka sedan på "Nästa".

  03

  av 05

  Välj fliken "Direkt" längst upp på skärmen

  När du har valt och redigerat ett foto eller en video för att dela, ska du föras till en bekant sida där du kan skriva in ditt bildtexter, tagga vänner, välja din plats och dela ditt inlägg till andra sociala nätverkssajter.

  Högst upp på skärmen finns det nu två olika sidflikalternativ: Följare och Direkt.

  Som standard tar Instagram dig alltid till fliken Följare när du har valt ditt foto eller din video. Men om du inte vill publicera det offentligt på Instagram och vill skicka det till en eller flera personer privat via Instagram Direct, vill du ha fliken Direct.

  Tryck på fliken Direkt för att få fram Instagram Direct.

  04

  av 05

  Välj Upp till 15 direktmottagare på Instagram

  På fliken Direkt kan du skriva in en bildtext för ditt foto eller videoklipp längst upp, följt av en lista med användare som du interagerar mest med på Instagram och sedan resten av vem du följer.

  Du kan bläddra ner och knacka på cirkeln till höger om varje användares avatar så att en grön bock visas, som väljer dem som mottagare av ditt privata Instagram-meddelande.

  Du kan välja bara en mottagare för att ta emot ditt meddelande eller högst 15 mottagare.

  Klicka på skicka-knappen längst ner för att skicka till ditt foto- eller videomeddelande.

  05

  av 05

  Se dina mottagare interagera i realtid

  När ditt meddelande har skickats tar Instagram dig till din inkorg där du kan se en lista med alla dina senaste skickade och mottagna meddelanden.

  Du kan faktiskt knacka på det nyligen skickade meddelandet och se när dina mottagare öppnar det för att se det, gilla det eller lägga till en kommentar på det.

  När dina mottagare interagerar kommer deras avatarer som visas under fotot eller videon att visa ett grönt bock för att berätta att de öppnade det, ett rött hjärta som betyder att de gillade det eller en blå kommentarbubbla som berättar att de skrev något i kommentarsavsnittet.

  Tänk på att när du väljer mer än en person som mottagare för ditt meddelande kommer alla som får det att kunna se alla interaktioner på det, inklusive vem som har sett det, gillade det och kommenterat det.

  Alla kan helt enkelt lägga till en kommentar under fotot eller videon för att interagera med varandra, eller så kan de välja att trycka på Svara-knappen för att skicka ett helt nytt foto- eller videomeddelande som svar.

  Kom ihåg att du kan komma åt alla dina Instagram-direktmeddelanden när du vill genom att navigera till hemmastödet och knacka på den lilla brevlådans ikon i det övre högra hörnet.

  Det är allt som finns åt det. Det är ett bra nytt alternativ för gruppmeddelanden och lägger en fin touch till ett växande mobilt socialt nätverk för när vi behöver bli mer personlig med våra följare.