Huvud webbsökning Hur man använder Google Maps Street View
webbsökning

Hur man använder Google Maps Street View

Hur man använder Google Maps Street View
Anonim

 • Det bästa på webben
 • Säkerhet och integritet
 • Att köra en webbplats
 • av Daniel Nations

  En del av Google Maps, Street View, är en platsbaserad tjänst som erbjuds av Google som låter dig se verkliga bilder av platser runt om i världen. Om du har tur kan du ta en av Street View-bilarna med Google-logotypen och funky utseende på toppen som kör runt din stad eller stad för att uppdatera fotona.

  En av de mest fantastiska sakerna med Google Maps är att bilderna är av så hög kvalitet att du känner att du står precis där. Det beror på att Street View-fordonet tar foton med en Immersive Media-kamera som ger en 360-graders bild av omgivningen.

  Med hjälp av denna speciella kamera kartlägger Google dessa områden så att dess användare kan se dem på ett semi-verkligt panoramiskt sätt. Det här är bra om du inte känner till din destination och vill hitta några visuella landmärken.

  En annan bra användning av Street View är att det låter dig gå ner på alla gator med bara musen. Det kanske inte är mycket praktiskt syfte att gå på slumpmässiga gator på Google Maps men det är verkligen mycket roligt!

  Inte alla områden har kartlagts i Street View, så om du bor i ett lantligt område kanske du inte kan gå ner ens din egen gata. Det finns dock många populära och till och med helt slumpmässiga platser som du kan njuta av i Street View, såväl som flera konstiga saker som fångas med Street View-kameran.

  01

  av 05

  Sök efter en plats i Google Maps och zooma in

  Börja med att söka efter ett platsnamn eller en specifik adress.

  Använd sedan musens bläddringshjul eller plus- och minus-knapparna i kartans nedre högra hörn för att zooma in så nära vägen du kan, helst tills du ser gatans eller byggnadens namn.

  Dra kartan runt med musen om du inte zooma till den specifika plats du vill vara.

  02

  av 05

  Klicka på Pegman för att se vad som är tillgängligt i Street View

  Klicka på den lilla gula Pegman-ikonen i det nedre högra hörnet av skärmen för att se vilka gator som finns tillgängliga för Street View i det angivna området som du har zoomat upp till. Detta bör markera vissa gator på din karta i blått, vilket anger att vägen har kartlagts för Street View.

  Om din väg inte är markerad med blått måste du leta någon annanstans. Du kan hitta andra platser i närheten genom att använda musen för att dra kartan runt, eller så kan du helt enkelt söka efter en annan plats.

  Klicka på valfri del av den blå linjen. Google Maps förvandlas sedan på magiskt sätt till Google Street View när det zoomar in i området.

  Ett snabbt sätt att hoppa till Street View utan att markera vägarna är att dra Pegman direkt på en gata.

  03

  av 05

  Använd pilarna eller musen för att navigera i området

  Nu när du har varit nedsänkt i Street View efter platsen du väljer kan du utforska det genom att gå igenom 360-gradersbilder.

  För att göra detta använder du bara piltangenterna på tangentbordet, så att du kan röra dig framåt och bakåt och vända dig. Klicka på minus- eller plus-tangenterna för att zooma in på något.

  Ett annat sätt är att använda musen för att hitta pilarna på skärmen som låter dig gå upp och ner på gatan. För att vända dig med musen, dra skärmen åt vänster och höger. För att zooma, använd bara bläddringshjulet.

  04

  av 05

  Hitta fler alternativ i Street View

  När du är klar med att utforska Street View kan du alltid gå tillbaka till Google Maps för en översiktsvy igen. För att göra det, tryck bara på den lilla horisontella bakpilen eller den röda platsstiften i det övre vänstra hörnet.

  Om du träffar den vanliga kartan längst ner på skärmen kan du förvandla hälften av skärmen till Street View och den andra hälften till en vanlig ovanifrån, vilket gör det mycket lättare att navigera till närliggande vägar.

  Använd den lilla menyknappen uppe till vänster för att dela exakt samma Street View-perspektiv som du befinner dig i.

  Under den delningsmenyn finns ett annat alternativ som låter dig se det Street View-området från en äldre tidpunkt. Dra tidsfältet åt vänster och höger för att snabbt se hur det landskapet har förändrats under åren!

  05

  av 05

  Skaffa Google Street View-appen

  Google har vanliga Google Maps-appar för mobila enheter, men de gör också en dedikerad Street View-app för att kika ner gator och andra roliga platser med ingenting annat än din telefon.

  Google Street View är tillgängligt för iOS- och Android-enheter. Du kan använda appen för att utforska nya platser precis som du kan från en dator.

  Du kan också använda Google Street View-appen för att skapa samlingar, skapa en profil och bidra med dina egna 360-gradersbilder med enhetens kamera (om kompatibel).