Huvud Webbsökning Hur man använder Google Drive offline
Webbsökning

Hur man använder Google Drive offline

Hur man använder Google Drive offline
Anonim

Få åtkomst till dina dokument, bilder och ark utan Wi-Fi

Image

 • Logga in på ditt Google-konto om du inte redan är inloggad.

  Image

 • Välj din kugghjulsikon i det övre högra hörnet på din My Drive- sida för att öppna menyn Inställningar .

  Image

 • Välj Allmänt från panelen till vänster och markera sedan rutan bredvid Synkronisera Google Dokument, Ark, Slides & Ritningar-filer till den här datorn så att du kan redigera offline .

  Image

  När du redigerar en fil utan internetuppkoppling kommer du att märka en blixt bredvid dokumentets namn. När du är tillbaka online synkroniseras eventuella ändringar och symbolen försvinner.

 • Välj Klart . Nu kan du fortsätta arbeta med Google Docs, Google Sheets eller Google Slides-filer i Chrome-webbläsaren utan en Wi-Fi-anslutning. Alla ändringar du gör kommer att cachelagras lokalt, och onlineversionen kommer att uppdateras nästa gång du ansluter till internet.

  Detta är tillräckligt om du bara vill spara ditt arbete om du tappar internetanslutningen. Men om du vill ladda ner dina Google Drive-filer till din dator så att du kan redigera dem när du vill, måste du fortsätta installera säkerhetskopiering och synkronisering.

 • Ladda ner och installera den gratis personliga versionen av säkerhetskopiering och synkronisering för Google Drive.

  Image

 • Öppna säkerhetskopiering och synkronisering och logga in på ditt Google-konto.

  Image

 • Om du vill kan du nu välja att spara filer på din dator direkt på Google Drive. Om du inte vill göra det, avmarkera rutorna bredvid varje mapp och välj Nästa .

  Image

 • Markera rutan bredvid Synkronisera min enhet till den här datorn och välj sedan Start .

  Image

 • Efter några minuter kommer dina Google Drive-filer att laddas ner till en mapp med namnet Google Drive, och eventuella framtida filer som du lägger till på Google Drive kommer automatiskt att laddas ner till din dator.

  Gå till Google Drive offline på Android och iOS

  Även om mobila enheter inte stöder Chrome-tillägg har Google enskilda iOS- och Android-appar för Google Drive, Docs, Slides och Sheets som låter dig redigera filer offline. Om du har en Android-telefon eller surfplatta kommer några av dessa appar förinstallerade på din enhet, men iOS-användare måste ladda ner dem från Apple App Store. Så här får du åtkomst till dina Google Drive-filer på en mobil enhet utan Wi-Fi:

  1. När du är ansluten till internet öppnar du Google Drive- appen.

  2. Klicka på de tre vertikala punkterna bredvid namnet på filen du vill redigera offline.

   Image

  3. Klicka på Tillgängligt offline på menyn som visas för att aktivera offline redigering.

   Image

  4. Om du vill visa filer du har gjort tillgängliga offline klickar du på hamburgarikonen i det övre vänstra hörnet för att öppna en meny och sedan på Offline . Alla filer som du har gjort tillgängliga offline på andra enheter cachas automatiskt lokalt om du för närvarande är ansluten till internet.

  5. Du kan göra alla filer som du har arbetat med nyligen automatiskt tillgängliga offline i apparna Google Dokument, Blad eller Slides. Klicka bara på hamburgarmenyn i det övre vänstra hörnet av appfönstret, knacka på Inställningar och tryck sedan på Gör nya filer tillgängliga offline .

   Image

   Undvik att redigera Google Drive-filer offline från olika enheter för att undvika att förlora framsteg på grund av synkroniseringsproblem.

  6. Du är klar!

   Gå till Google Drive offline på Mac

   Innan du kan komma åt dina Drive-filer offline med en Mac måste Google Chrome konfigureras som din standardwebbläsare. Om du försöker öppna en Docs-, Sheets- eller Slides-fil offline utan att ta detta steg kommer du till en felsida; Du kan alltid växla tillbaka till Safari senare. Så här redigerar du Google Drive-filer offline på macOS:

   1. Ladda ner och installera Chrome för Mac.

   2. Klicka på Apple- ikonen på din docka och klicka sedan på Systeminställningar.

   3. Klicka på Allmänt från panelen till vänster.

   4. Byt från Safari till Google Chrome med hjälp av rullgardinsmenyn Standardwebbläsare.

    Om du just har installerat Chrome och inte ser det listat som ett alternativ kan du försöka starta om datorn och försöka igen.

   5. Ladda ner och installera Google Docs offline Chrome-förlängning med Chrome-webbläsaren.

   6. Logga in på ditt Google-konto.

   7. Klicka på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet på din My Drive- sida för att öppna inställningarna .

   8. Klicka på Allmänt från listan till vänster och markera sedan rutan bredvid Synkronisera filer från Google Dokument, Ark, Presentationer och Ritningar till den här datorn så att du kan redigera offline .

   9. Klicka på Klar . Du kan nu arbeta med Google Docs, Google Sheets och Google Slides-filer i Chrome-webbläsaren utan en Wi-Fi-anslutning. Alla ändringar du gör kommer att cachelagras lokalt, och onlineversionen kommer att uppdateras nästa gång du ansluter till internet.

   10. Ladda ner den personliga versionen av säkerhetskopiering och synkronisering för Google Drive.

   11. Flytta säkerhetskopiering och synkronisering till mappen Program och öppna sedan den.

   12. Logga in på ditt Google-konto.

   13. Välj att spara filer på din dator direkt på Google Drive om du vill och klicka på Nästa .

   14. Klicka på rutan bredvid Sync My Drive till den här datorn och klicka på Start . Efter några minuter kommer dina Google Drive-filer att laddas ner till en mapp med namnet Google Drive, och eventuella framtida filer som du lägger till på Google Drive kommer automatiskt att laddas ner till din dator.