Huvud e-post och meddelanden Hur man använder Gmail som om det hade mappar
e-post och meddelanden

Hur man använder Gmail som om det hade mappar

Hur man använder Gmail som om det hade mappar
Anonim

Använd filter för att automatiskt sortera din e-post i mappliknande kategorier

 • Fyll i relevanta fält i dialogrutan.

 • Välj Skapa filter .

 • En annan dialogruta visas. Välj Hoppa över inkorgen (arkivera) längst upp i rutan. Den här åtgärden säkerställer att meddelanden aldrig dyker upp i inkorgen utan går direkt till den etikett du väljer.

  Bredvid Tillämpa etiketten, välj nedpilen och välj en etikett så att meddelanden som matchar dina kriterier flyttas in när de kommer till ditt Gmail-konto.

  Om du inte redan har den etikett som du vill använda väljer du Ny etikett .

 • Välj Skapa filter .

  Nya meddelanden som matchar dina regler kommer direkt till etiketten du har angett och hoppar direkt över inkorgen . Du kan komma åt dem genom att välja den etiketten eller All Mail från vänster skena. Du vet att du har fått meddelanden till den etiketten, eftersom etikettnamnet visar ett nummer som visar antalet olästa meddelanden.

  Om du använder en e-postklient för att komma åt Gmail via IMAP flyttas meddelandena till deras respektive mappar i den klienten. Den här åtgärden kommer dock inte att ske om du använder POP Gmail; istället kommer de meddelanden som passar ditt filter att laddas ner i samma mapp som något annat nytt meddelande.