Huvud sociala media Hur man använder Emoji Hashtags på Instagram
sociala media

Hur man använder Emoji Hashtags på Instagram

Hur man använder Emoji Hashtags på Instagram
Anonim

 • Facebook
 • Twitter
 • Pinterest
 • Sociala nätverk
 • av Elise Moreau

  Elise Moreau är en digital marknadsförare, författare på webben och copywriter. Hon har täckt webbtrender för och tidigare About.com, sedan 2011.

  01

  av 04

  Kom igång med Hashtagging Emoji på Instagram

  Instagram samlade precis två av de största trenderna på sociala medier och kombinerade dem till en: emoji-hashtags.

  Om du är aktiv på Instagram, Facebook, Twitter, Tumblr eller något annat populärt socialt nätverk, vet du förmodligen redan att hashtagging innebär att du placerar ett pundtecken (#) framför ett ord (eller fras utan mellanslag). När du gör detta och publicerar det i en status, tweet, bildtexter, kommentar eller vad som helst annat, förvandlas ordet eller frasen till en klickbar länk, som tar dig till en sida där du kan följa andra uppdateringar som innehåller samma hashtag.

  Läs mer om hashtags här.

  Emoji är de lilla japanska bildikonerna som folk använder för att komplettera sitt skrivna textinnehåll på sociala medier och i textmeddelanden. De flesta använder dem på en mobil enhet eftersom emoji-tangentbord redan är installerade (eller kan laddas ner).

  Du kan ta reda på mer intressanta fakta om emoji här.

  Så emoji hashtags? Om du är lite förvirrad, oroa dig inte. När du tar en minut för att bläddra igenom följande bilder av skärmdumpar, vet du exakt hur du använder dem.

  Klicka genom till nästa bild för att se hur det görs.

  02

  av 04

  Skriv in symbolen '#' i din posttexter och välj din emoji

  Det första du kan göra är att lägga till en emoji-hashtag till bildtexten på ditt foto eller videopost.

  För att göra det, skriv helt enkelt symbolen '#' och växla sedan till ditt emoji-tangentbord så att du kan skriva emojierna du väljer för att lägga till precis bredvid den, utan mellanrum. Om du vill kan du lägga till flera emoji i en enda hashtag och till och med kombinera den med ord.

  Till exempel kan du skriva '#' och sedan knacka på pizza-emojierna tre gånger (eller så många gånger du vill.) Du kan också börja skriva '#pizza' och sedan lägga till pizzaemojien i slutet av den.

  • Vilka är de mest populära emojierna?

  När du är nöjd med den emoji-hashtaggen du valde kan du gå vidare och posta eller foto eller video. Denna emoji-hashtag kommer att förvandlas till en länk som kan tappas, som visar ett flöde av alla andra inlägg från personer som inkluderade exakt samma emoji-hashtag.

  Instagram har förbjudit aubergineemojien att användas som hashtaggar på grund av att det vanligtvis används på ett sexuellt suggestivt sätt.

  03

  av 04

  När du lämnar en kommentar skriver du symbolen '#' och väljer din emoji

  Hashtags har alltid fungerat i kommentarer kvar på Instagram-inlägg, så de fungerar för emoji-hashtags också.

  • Hur man spårar kommentarer på Instagram
  • Hur man spårar hashtags på Instagram

  Allt du behöver göra är att följa tips som beskrivs i den föregående bilden, men istället för att skriva din emoji-hashtag i din bild- eller videotitel innan du lägger upp den på ditt flöde kan du posta den i kommentarsektionen för andra användares inlägg eller dina egna inlägg.

  04

  av 04

  Använd fliken Sök för att leta efter inlägg av Emoji Hashtag

  Sist men inte minst är det sista sättet du kan dra nytta av emoji-hashtags på Instagram genom att navigera till sökfliken (markerad med förstoringsglasikonen i den nedre menyn) och använda sökfältet längst upp.

  Tryck på sökfältet för att börja din sökning och se till att trycka på "Hashtags" så att den är markerad med blått (i motsats till "People"). Därifrån skriver du helt enkelt emojierna i sökfältet utan att skriva '#' före den.

  Att till exempel skriva en enda pizzaemoji i sökfältet gav nästan 7000 inläggresultat när jag sökte efter det. Genom att trycka på det tar jag mig till flödet av alla inlägg som innehåller pizza-emoji-hashtaggen.

  Vill du veta de vanligaste misstagen människor gör när de använder emoji? Kolla in dessa 10 emoji som de flesta människor ofta blandas upp.