Huvud fönster Hur man använder ActiveX-filtrering i Internet Explorer 11
fönster

Hur man använder ActiveX-filtrering i Internet Explorer 11

Hur man använder ActiveX-filtrering i Internet Explorer 11
Anonim

ActiveX är inte den säkraste tekniken som används på internet

 • Grunderna
 • Installera och uppgradera
 • tips och tricks
 • Nyckelbegrepp
 • avScott Orgera

  Scott Orgera har varit teknisk journalist sedan 2007. Han har 25+ års erfarenhet som programmerare och QA-ledare och flera Microsoft-certifieringar.

  21

  21 personer tyckte att den här artikeln var till hjälp

  Microsoft Edge är standardwebbläsaren för Windows 10, men om du kör appar som behöver ActiveX bör du använda Internet Explorer 11 istället. Internet Explorer 11 kom tidigare med Windows 10-system, men om du inte har det kan du ladda ner det från Microsoft.

  IE11 säkerhetsmeny

  Denna handledning är endast avsedd för användare som kör IE11-webbläsaren på Windows-operativsystem.

  Målet med ActiveX-tekniken är att förenkla uppspelningen av rika medier inklusive videor, animationer och andra filtyper. På grund av detta hittar du ActiveX-kontroller inbäddade i några av dina favoritwebbplatser. Nackdelen med ActiveX är att det inte är den säkraste tekniken. Dessa inneboende säkerhetsrisker är det främsta skälet till IE11: s ActiveX-filtreringsfunktion, som erbjuder möjligheten att tillåta ActiveX-kontroller att bara köra på de webbplatser du litar på.

  Hur man använder ActiveX-filtrering

  1. Om du vill använda ActiveX-filtrering till din fördel öppnar du webbläsaren Internet Explorer 11.

  2. Klicka på kugghjulsikonen, som finns i det övre högra hörnet i webbläsarfönstret.

  3. När rullgardinsmenyn visas, håll muspekaren över säkerhetsalternativet .

  4. När undermenyn visas, leta reda på alternativet som heter ActiveX-filtrering . Om det finns en bock bredvid namnet är ActiveX-filtrering redan aktiverad. Om inte, klicka på alternativet för att aktivera det.

   Bilden som följer med den här artikeln visar ESPN.com i webbläsaren. Som du kan se finns det en ny blå ikon i adressfältet. När du håller muspekaren över denna ikon visas följande meddelande: "Vissa innehåll är blockerade för att skydda din integritet." Om du klickar på den blå ikonen ges du möjligheten att inaktivera ActiveX-filtrering på den här webbplatsen. För att göra det, klicka på knappen Stäng av ActiveX-filtrering . Vid denna tidpunkt laddas webbsidan igen.