Huvud sociala media Hur man väntar någon på Facebook
sociala media

Hur man väntar någon på Facebook

Hur man väntar någon på Facebook
Anonim

Det är okej att gå vidare från en vän. Här är det enkla sättet att göra det

  • Instagram
  • Twitter
  • Pinterest
  • Sociala nätverk
  • avBrad Stephenson

    Brad Stephenson är en frilansande tekniker och geek kulturförfattare med 12+ års erfarenhet. Han skriver om Windows 10, Xbox One och cryptocurrency.

    Har du fått tillräckligt med en viss vän eller familjemedlem på det sociala nätverket på Facebook? Ovänligt med dem är en snabb och enkel lösning som är lite starkare än att följa upp dem, men ändå inte så dramatisk som att blockera någon helt.

    Här är vad du behöver veta om att bli vän med någon på Facebook, hur du gör det och vad som händer efter att din vänskap på sociala medier är över.

    Hur man väntar någon på Facebook

    1. Starta din favoritwebbläsare som Microsoft Edge, Google Chrome eller Firefox och gå till den officiella Facebook-webbplatsen. Om du inte är inloggad på ditt Facebook-konto gör du det nu. Alternativt kan du öppna den officiella Facebook-appen på din iOS eller Android-smartphone eller surfplatta.
    2. Hitta den vän du vill bli vän med genom att skriva namnet i sökfältet högst upp på Facebook-webbplatsen eller appen. Klicka på deras namn för att gå till deras Facebook-profilsida.
    3. Längst upp i profilen ska det finnas en knapp som heter Vänner med en bock på. Klicka på den här knappen.
    4. Du kommer nu att presenteras med en ny meny med alternativ. Hitta den som säger Un Friend och klicka på den.

    Vad gör att inte vänta någon på Facebook?

    När du inte blir vän med någon på Facebook kommer den personen inte längre att kunna se inlägg som du publicerar till dina vänner och eventuella direktmeddelanden filtreras i din meddelandeförfrågan som du ska godkänna innan du läser.

    Ovänliga Facebookvänner kommer fortfarande att kunna se dina offentliga inlägg och följa dig om du har alternativet "följ" aktiverat i din profil.

    Kan folk säga att de inte varit vänliga?

    Facebook-användare får inte besked när de har varit ovänliga av någon men det finns indirekta sätt på vilka de sannolikt kommer att upptäcka vad som hände.

    • Efter ett tag kanske de inser att de inte har sett några av dina inlägg i deras Facebook-flöde och besöka din profil för att se vad du har gjort. Så snart de gör detta kan de berätta att de inte har varit ovänliga eftersom alternativet att lägga till dig som ny vän kommer att visas för dem.
    • Om du har ömsesidiga Facebook-vänner kan din profil annonseras till dem som en föreslagen vän på Facebook-webbplatsen och -apparna.

    Hur gör jag omvända en vänskap på Facebook?

    Det är omöjligt att ångra en ovänlig. Det enda sättet att återansluta med någon på Facebook är att skicka dem en vänförfrågan som du gjorde när du först blev Facebook-vänner.

    På grund av det faktum att de måste manuellt godkänna din vänförfrågan, kommer de att inse att du hade oväntat dem. Om du dock hade gjort det av misstag, förklar bara vad som hände. Om de är en riktig vän borde det inte vara för mycket för dem.

    Är det inte samma vänskap som att blockera och följa upp?

    Att inte vänta någon på Facebook är inte detsamma som att blockera eller avsluta dem. Om du följer upp någon på Facebook behåller vänförbindelsen men döljer alla sina inlägg från ditt Facebook-flöde. Avföljning kan vara ett bra alternativ för vänner eller familjemedlemmar att du inte kan avbryta helt men inte vill se innehållet de publicerar i din tidslinje. Personer som du följer upp kan fortfarande skicka meddelanden och se dina inlägg.

    Att blockera någon på Facebook är den mest extrema åtgärden du kan vidta eftersom det inte bara är ett vänskap med ett konto utan också hindrar dem från att se dina offentliga inlägg också och hindrar dem från att skicka dig någon form av direktmeddelande. Blockering är vanligtvis reserverad för situationer som involverar trakasserier, mobbning eller förföljelse, men det kan göras för någon när som helst.

    Vad är en Facebook-rensning?

    En Facebook-rensning är det som många användare humoristiskt kallar det när de går igenom sin lista över Facebook-vänner och offrar dem som de inte längre pratar med, inte får överens med eller inte ens känner igen. Efter massan som inte är vänlig kommer användaren ofta att posta något till sina kvarvarande Facebook-vänner för att låta dem få veta att en rening har ägt rum och att om de kan läsa det meddelandet så betyder det att de har överlevt och fortfarande betraktas som en riktig vän. Det kan vara en bra idé att rensa din vännerlista en gång om året om du någonsin hittar dig själv som frågar "Vem är den här personen?" när du läser ditt Facebook-flöde.